joi, 25 noiembrie 2021

Transformarea și promisiunile unui general

 

Guvernul Ciucă s-a apucat de treabă! Care treabă?


”Am înțeles că ne-am asumat o responsabilitate foarte mare!”

Voi ați înțeles, membrii ai guvernului?

Aruncat pe frontul politicii cu o oaste de umplutură formată de alții, cu simbriași și cioflingari de partid și de cumetrie, generalul învestit premier, Nicolae Ciucă, un kamikaze de serviciu patriei, va înfrânge sigur până la victoria finală.

Cu o astfel de oaste în subordine, poți să pățești ca americanii la Baza Mihail Kogălniceanu, să ți se fure căciula, pardon, motorina!

Dacă de la membrii guvernului impuși de păpușari, nu aleși de el, nu aveam nicio pretenție de moralitate și decență, de la generalul Ciucă, un aparent om politic mioritic până recent, când încă nu dădea semne de troacă politică, acum, acesta recită de câteva zile, aproape continuu, minciunile scrise de alții!!! Și promite fără să clipească, câte în lună și stele poporului român și țării, lucruri despre care știe sigur că nu or să se facă în veci, nici măcar din întâmplare cu o astfel de guvernare!!!

Până de curând, generalul Nicolae Ciucă părea să fie altfel decât restul cloacei politice în care singur a intrat. Și avea parte de o anume simpatie și respect din partea multor români, care apreciau haina militară și aveau încredere în Armata Română și conducătorii ei. Aura de combatant pe frontul irakian, cu care venise acesta în fruntea armate și ulterior în politică, abținerea lui de a se afișa la fel ca un politician romăn sadea, îi aduseseră o imagine bună în opinia publică.

Dar, de câteva săptămâni Nicolae Ciucă s-a transformat total, confirmând teoria că politica și în special puterea îi schimbă radical pe oameni. Și nu în bine, ci în rău. Așa cum l-a transformat și pe domnia sa odată cu nominalizarea și impunerea ca premier al României, într-o coaliție PNL-PSD-UDMR, cu mari probleme de credibilitate, integritate, moralitate.

Din respectatul general al Armatei Române, în același timp cu ajungerea în cea mai înaltă funcție a Executivului, premierul Ciucă a ajuns să arate și să se prezinte conform feței și imaginii dubioase, un cuvânt pe care l-am auzit des în ultima vreme, a coaliției și mai ales a membrilor noului guvern, plini de autocompetențe și abilități autorecomandate, după cum am văzut siderați la audierile din parlament!!!

Dacă de la noii și vechii miniștrii nu aveam mari așteptări, transformarea radicală, toxică a proaspătului premier impus este o mare surpriză pentru mulți cetățeni, civili dar și militari dintre cei cu care a lucrat și desfășurat misiuni în teatrele de război sau în România!

Oare omul Nicolae Ciucă s-a uitat în oglindă, în ultimele săptămâni sau măcar a revăzut avalanșa de blau-blauri, de minciuni citite, recitite și promise românilor, pe care i le-au pus alții în brațe odată cu responsabilitatea încredințării funcției de prim ministru? Probabil că nici el nu crede în ceea ce promite fără încetare? Sau poate crede odată cu transformare în politician neaoș!

Sigur colegii lui de partid, coaliție și guvernare știu că tot programul de promisiuni este ceea ce este- minciuni sfruntate fără nicio legătură cu realitatea din terenul României. Drept urmare se comportă ca atare și mint cu nerușinare.

Dar foștii camarazi de arme ai generalului Ciucă cred ce li se livrează grețos, fără jenă, de fostul lor coleg, comandant? Mai au aceștia încredere în el sau nu? Ar mai pleca la luptă acum, cu el?

Dar familia, prietenii domnului actual prim ministru, cred în toate gogoșile politicianiste  pe care acesta le împarte cu nemiluita la tot poporul, să aibă toți oamenii parte, că nu costă nimic?

Ce ar fi ca generalul, politicianul, premierul Nicolae Ciucă să-și întrebe familia ce crede: va curge de acum încolo lapte și miere peste români și România? Dacă familia i-ar spune verde în față că acele promisiuni din programul de guvernare pesedist sunt minciuni sfruntate, că bla-blaurile nu țin de foame și cu atât mai mult nu modernizează țara peste noapte și că se compromite iremediabil, livrându-le românilor ca la piață, ce ar mai zice, ce ar mai face acesta?

Înainte de a deveni premier, unii cetățeni mai aveau o brumă de simpatie pentru fostul militar, care a ales calea compromisului politic. Acum, însă, dintr-o persoană decentă, cu bun simț, cu onoare, respectată și respectabilă, avansat mai marele Executivului, premierul Ciucă s-a transformat într-un politician român sadea: indecent-păi ce decență să mai ai dacă îi minți cu bună știință pe români; lipsit de respect atât pentru propria persoană cât mai ales pentru popor; lipsit de onoare și demnitate atâta timp cât accepți să intri într-o cloacă politică și să faci compromisuri, să te compromiți iremediabil, pierzându-ți onoarea, după ce ai acceptat să fii jucăria politicienilor dubioși.

Unele voci au vorbit în spațiul public că Nicolae Ciucă este atacat de diverși din nu știu ce cauze, dar cele scrise de mine nu sunt niciun fel de atacuri, ci vorbe, lucruri, văzute, auzite de toți românii. Sunt lucruri publice.

Promisiunile acestui program de guvernare făcut pe genunchi, nu au nicio treabă cu realitatea, iar poporul român nu-i chiar atât de prost pe cât lasă unii dintre poporeni să se vadă. Chiar dacă unii amărășteni privesc cu speranță mai ales că se promite mărirea pensiilor, nu crede nici dracu că peste noapte se transformă România, cu ciuma roșie la putere, în raiul pe pământ. Că se va revărsa cornul abundenței ciolacilor și va curge lapte și miere.

Doar că premierul robot recită poezia propagandei deșănțate.

De zile, chiar săptămâni întregi, românii sunt bombardați de către ciolaniștii puterii politice cu o avalanșă de bla-blauri, cu râurile de lapte și miere ce vor curge odată cu restaurația puterii roșii. Nu trece nici o zi, nicio oră fără ca vechii și noii mahări ai guvernului să nu vorbească în neștire despre culmile de înaltă civilizație și progres, de bunăstarea ce se va abate asupra poporului oropsit al României.

După startul dat cu ceva timp în urmă de baștanul pesedist Marcel Ciolacu, era să zic ciolanu, cu mâna pe portofel, devenit între timp șeful Camerei Deputaților, privind cornul abundenței ce va lovi țărișoara noastră, acum, refuzatul dar impusul premier, militarul Nicolae Ciucă, citește și recitește continuu, recită și povestește neobosit despre aceeași prosperitate care va cade din cerul noilor guvernanți.

Dărnicia acestora cu poporul român este incomensurabilă. Nimeni niciodată, nu a mai dat poporului român atâta minciună sfruntată, servită nonșalant, arogant, sfidând bunul simț și pe toți oamenii cinstiți din această țară.

Respectul adevărat nu mimat față de oameni, de cetățeni, de votanți, de legi și de toate lucrurile de bun simț lipsește cu desăvârșire, de zeci de ani, la clasa politică românească, dar nesimțirea și prostia actualilor guvernanți și politicieni ai puterii parcă le întrece pe toate guvernările trecute la un loc.

Dacă ar mai avea un pic de onoare și respect față de români, noul prim ministru Nicolae Ciucă le-ar spune acestora adevărul, fără să-i mintă cu bună știință, după cum scrie în fantasmagoriile programului de guvernare. Și ar încerca să caute soluții, să facă ceva bun din cea mai înaltă funcție a Executivului.

Însă dacă privim la echipa de adunătură politică din spatele generalului, încropită după interesele găștilor din  coaliție, e clar unde bate vântul și va împinge țara.  

-------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu