joi, 14 decembrie 2023

Nostalgia răului

 

Citiți și gândiți!

Nostalgia nu salvează România!

Întrebările zilei!

Răspundeți, tovarăși!

Curaj, tovarăși, că nu vă taie nimeni capul!

Cine știe și vrea să răspundă:

 Era mai bine înainte, este mai bine acum?


Printre politicienii care își dau la gioale acum există și nostalgici ai comunismului?

Care ar fi nostalgiile din comunism ale politicienilor de azi?

Cum au trăit comunismul politicienii de azi: au fost membri PCR, au fost copii de nomenclaturiști, de oameni ai sistemului, au fost copii de muncitori, de țărani?

Au avut privilegii sau au fost oprimați?

Câți dintre actualii puternici sau aspiranții de mâine ai puterii au curajul să răspundă cinstit la aceste întrebări?

Cine își neagă, își renegă trecutul din comunism sau se mândrește cu el?

Câți au avut vreo legătură cu securitatea?

Câți dintre politicienii de azi au stat la coadă, în comunism, pentru pâine pe cartelă?

Pe fondul startului sărbătorilor de iarnă, în luna când ne aducem aminte an de an de loviluția română din decembrie 1989, comemorând victimele, cu unii dintre vinovați încă privitori în fața micilor ecrane, că doar ei au făcut prima revoluție televizată în direct din lume, apar și nostalgicii comunismului!

Nostalgici ai comunismului întâlnim tot timpul anului de 33 de ani încoace și pare că nu vor dispărea curând, chiir dacă unii dintre ei bătrâni sfârșesc fizic, în locul lor apar alții, tineri, care nu au avut niciodată parte de viața în ”epoca de aur”!

Nostalgicii comunismului, unii dintre ei l-au trăit la vremea lui, alții au prins câțiva ani, iar unii nici nu se născuseră atunci, dar știu acum cu toată ființa și convingerea lor că atunci totul era mai bine, iar marele conducător Ceaușescu Nicolae, chiar a făurit epoca de aur și avea grijă de popor!

A apărut până și un sondaj care a realizat cercetări și prezintă rezultatele din care reiese această concluzie.

 Există destui români nostalgici doar în vorbe, nu și în comportament, ”morți” după ”binefacerile” comunismului din țara noastră!

Dar acești nostalgici, care parcă sunt aceeași fani manipulați de televiziunile de știri ”adevărate și senzaționale”, pe care dacă i-ai pune să trăiască o lună, două, trei, un an de zile în condițiile epocii de aur, nu s-ar încumeta sub nicio formă să se întoarcă în timp la viața în comunism!

Poate că ar trebui să existe o lege pentru neuitare și aducere aminte și mai ales ca răul să nu se repete, ca nostalgicii convinși să trăiască un timp în vechile condiții!

Retrăirea sau trăirea pentru cei care nu l-au apucat dar acum îl proslăvesc, în condițiile ”epocii de aur” ar fi și o oportunitate de turism intern și internațional! 

Ar fi o bună sursă de profit pentru investitori, printre care s-ar putea număra și statul român, dar care să ne și edifice mai bine asupra viabilității diferitelor ideologii, sisteme politice, dictaturi, democrații sau alte forme de organizare a statelor, care au existat și există încă în lume nu doar în România!

Oare, există vreo legătură între ceea ce a fost în țara noastră, în comunism și ceea ce se întâmplă în prezent?

Și care ar fi acea legătură care este cea mai puternică, influențând cel mai mult mersul lucrurilor?

Președintele actual al României a trăit în comunism, oare are nostalgii comuniste și care ar fi acestea?

Premierul Marcel Ciolacu, PSD, și vicepremierul Nicolae Ciucă, PNL, au trăit în comunism, ce nostalgii au, dacă au?

Dar patrioții cu pumnul în piept, George Simion, auriștii, Șoșoacă și alții pe valul popularității de moment, ce viață și ce nostalgii au din comunism? Ce ar mai întoarce în prezent dacă ar putea?

Dar cocoșii USR, încolțiți la DNA, ce amintiri au din comunism, care l-au prins evident, și cum îl percep acum?

Dar viitori candidați la putere, președinție, parlament, cum au trăit comunismul și ce părere au aceștia acum?

Oare dintre politicienii actuali de azi, cine se identifică, se consideră un nostalgic al comunismului și crede că totul era bine în ”epoca de aur”?

Există un politician român actual care să vrea să retrăiască cel puțin o lună în condițiile din comunism? Cine?

Mereu aproape de bobor!

Circ cu mașinuțe și oameni politici în fața Direcției Naționale Anticorupție, titra zilele trecute și făcea breking news senzațional o televiziune a poporului, pentru fanii săi îndoctrinați și manipulați până la moarte și dincolo de ea! Mereu aproape de oamenii naivi!

Stați aproape că nici nu știți ce vă așteaptă!!! Așa parcă suna celebrul slogan al unei alte foste televiziuni a poporului de la miezul nopții, care, senzațional, s-a și închis între timp iar patronul a fost un pic dup gratii, dar acum este liber ca pasărea cerului!

La fel ca și alți patroni penali, infractori, condamnați, mari mahări de televiziuni, instituții profitabile de manipulare și control al boborului, cum ar spune adepții scenariilor conspiraționiste pe care chiar mizează boșii fără scrupule, fără mamă, fără tată, cum era colindul copiilor străzii, în metrou, în anii 90!

Acum, circul din fața DNA, cu oameni politici, foști sau actuali, le ridică mingea la fileu televiziunilor de carton să-și țină aproape fanii și să le arate ”adevărul propagat și calea pe care aceștia trebuie să meargă.

Totul, tot circul real sau inventat și altele care vor urma sunt puse pe seama datului la gioale în campania electorală pentru a câștiga cașcavalul alegerilor de la anul.

Se cotonogesc niște băieți politici din partide diferite, unii care au fost puțin pe la guvernare, acuzați în prezent de mari fraude cu achiziționarea vaccinurilor în pandemie, care, încolțiți, la rândul lor, acuză vehement alți băieți trecători de guvernare, de alte mărimi politice, dar care se cred nemuritori la putere, în frunte cu marele mut, Klaus Iohannis!

Un președinte de țară care peste câteva luni va fi un fost și nu se știe dacă atunci va deveni și un posibil acuzat, cercetat penal în varii cauze?

În ecuația acuzaților cu multe necunoscute sunt în joc sau mai bine zis au fost că sau și cheltuit, milioane de euro bani europeni, iar despre cheltuirea acestora vor trebui să dea socoteală cei care i-au gestionat!

Conform destinației lor sau după colț!

Și se știe că anchetatorii UE, procurorii cu Laura Codruța Kovesi nu se joacă atunci când se fraudează purcoaiele de bani de la coana Europa!

Pe de altă parte, în tot scandalul cu dosarul achiziționării vaccinurilor încep să apară și niște semne de întrebare privind activitatea DNA din ultimul timp, a cărei obiectivitate și onestitate, în alte dosare, sunt puse la îndoială chiar de către unii dintre cei chemați acum la audieri, care clamează tot mai mult numele marelui mut!

Circul este la început, dar dosarul vaccinurilor s-ar putea să ajungă la o rezolvare după ani și ani dacă nu va fi stins după alegeri!

Dar acum avariile celor implicați sunt vizibile, iar perspectiva celorlalți, adevărații mahări și profitori ai afacerii vaccinurilor este incertă.

Astfel, în timpul marilor sărbători de iarnă și unii și ceilalți vor avea un pic de respiro, în vacanță, de a reflecta la un pahar de șnaps cu apropiații, despre ce a fost, ce au făcut, că tot e vremea bilanțurilor, și ce va fi!

Ce se va întâmpla cu viitorul lor?

Pe margine chibiții jubilează, râd cu gura până la urechi, mai dau și sfaturi și chiar profită de situație, cum cred că ar face old man de Buzău, Ciolacu visând la președinție!

Dar oare, herr Klaus la ce visează acum, în timp ce unii îl văd anchetat la anul, după cele două mandate de turist internațional, sau mai colindă cât poate?

-------------------------------------------------------------------------------------------

 Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu