joi, 7 decembrie 2023

Primii colindători ai țării

 

Cu ce s-au ales colindătorii de top ai României din turneele peste hotare


Pe sfârșit de an, oficialii români la cel mai înalt nivel au făcut vizite externe pe tărâmuri îndepărtate și exotice, prezentate drept ”cruciale” pentru viitorul României și al importanței dezvoltării relațiilor cu lumea!

Exemplele cele mai edificatoare despre cum au furat startul sărbătorilor de iarnă primii colindători ai României, înaintea colindătorilor tradiționali de pe străzile Capitalei, cu boxele cântătoare, și din metroul bucureștean, cu puradeii la purtător!

Primul și cel mai înalt colindător, președintele României, Klaus Iohannis, nu a mai avut răbdare și înaintea sărbătorilor de iarnă, pe final de mandat, a colindat în țările calde!

Acesta și-a făcut cadou sieși și consoartei un turneu exotic prin America de sud și Africa, cu scop de turism la nivel înalt, oferindu-le românilor imagini de neuitat, după două mandate grele, de 10 ani în total, de muncă grea la mina din Cotroceni!

Mostră de turism prezidențial cu mult tupeu!

Atââât de scump! Dar atââât de frumos!

După Klaus, și premierul român, Marcel Ciolacu, și-a luat zborul în SUA!

Într-o vizită crucială dar nenecesară, cu discuții fructuoase, timp de câteva zile, într-o perioadă în care decidenții americani chiar aveau treburi importante pe agenda lumii, în punctele ei fierbinți, dar și acasă, nu vreme de schimbat amabilități cu Marcel, în căutare de binecuvântare pentru alegerile de la anul!

Două vizite oficiale de stat, fiecare cu obiective diferite!

Una, cea a președintelui Iohannis și consoartei, de turism, de cadouri, de plăcere! Vorba cântecului ”Cu ce am rămas din viață? Ce am făcut, pe unde am călătorit, ce am fost, pe cine am strâns în brațe...” Cu ce vor rămâne după cele două mandate prezidențiale!

A doua, vizita PM Ciolacu în SUA, pare mult mai importantă, crucială, cum scandează galeria media, pentru viitorul său și a susținătorilor săi, clar, pentru anul electoral 2024, când se pune întrebarea vitală ”A fi sau a nu fi!”

Ce au în comun cele două turnee/vizite peste mări și țări, pe lângă discuțiile și rezultatele fructuoase, costurile imense, dar secrete ale celor doi mahări din fruntea țării! Suportate evident, tot de poporul român!

Ai, nu ai, dai bani pentru aleșii poporului!

Se știe! Obrazul subțire cu cheltuială se ține!

Important este că rezultatele sunt fructuoase, iar consecințele dezastruoase!

 În luna cadourilor, decembrie, la nivel înalt, de șef de guvern, cea mai fructuoasă vizită a unui oficial român, Marcel Ciolacu, în țara tuturor posibilităților, SUA, s-a soldat cum altfel, decât cu discuții fructuoase!


Cel puțin așa a relatat presa de casă guvernamentală, care a însoțit delegația guvernului României, precum și unii dintre membri ai executivului, cum ar fi ministrul de externe, Luminița Odobescu, care a prezentat drept fructuoase discuțiile premierului român la sediul ONU, pe tema subiectelor fierbinți precum războiul din Ucraina și conflictul din Gaza, precum și abordarea altor probleme cheie privind subiecte multilaterale!

Unchiul Biden era acasă, dar era un pic cam ocupat și nu a avut plăcerea să schimbe amabilități cu PM al României, old man Ciolacu! Poate la anul dacă vor mai fi aleși amândoi!

Rezultate fructuoase, dar care par mai mult formale decât concrete, cruciale așa cum au fost prezentate în media românească!

Într-o știre de televiziune a poporului, în timp ce două jurnaliste de teren relatau entuziasmant tot despre vizita fructuoasă a șefului de guvern român în America de Nord, redacția etala un fel de titlu senzațional, gen (se poartă în continuare expresia ”gen”), ”Deciziile cruciale pe care le va lua premierul la întoarcerea din SUA!”, ceea ce sugera că domnul Ciolacu și delegația domniei sale vor veni cu chestii importante de pe tărâm american, care ar putea avea un impact ”crucial” pentru români și România!

Doar că deciziile cruciale, dacă vor exista, se pare că nu au nicio legătură cu rezultatele vizitei marelui lider pesedist peste ocean, ci mai degrabă cu situațiile critice din țară, unde punga goală a bugetului de stat nu mai poate acoperi salariile și promisiunile unor categorii importante de bugetari, cum ar fi judecătorii și profesorii.

Ori chiar judecătorii și profesorii sunt cei care și-au arătat nemulțumirea și mârâie față de neonorarea drepturilor financiare de către guvern, tocmai pe finalul vizitei lui Ciolacu în SUA!

În ciuda aparențelor de importanță vitală a vizitei de câteva zile a PM Marcel Ciolacu în SUA, pentru guvernul României cele mai arzătoare și importante probleme, cruciale, sunt pe plan intern, în țară, cu efecte pe sfârșit de an, dar mai ales cu lipsa de rezolvări, nepredictibilitatea și adâncirea acestora și a altora care vor veni, în scurt timp, cât durează vacanța de iarnă și luna cadourilor prelungită, cu începere din ianuarie 2024.

După mahmureala sărbătorilor de iarnă!

Vizita oficială a premierului pesedist Ciolacu în America, după ce cu câtva timp înainte făcuse o vizită fulger în Israel, pare mai mult ca un fel de solicitare/binecuvântare a domniei sale pentru alegerile de la anul în special și la mulți ani!

Au mai fost și în trecut astfel de vizite ale unor premieri români pentru susținere, dar timpul a demonstrat că rezultatele nu au fost fructuoase, la nivelul așteptărilor acestora.

Dimpotrivă, unii au ajuns chiar la Beciul Domnesc, brrrr!!!

--------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu