marți, 1 martie 2016

Contraatacul Mafiei


Obiective: Salvarea pușcăriabililor și câștigarea alegerilor

Chemarea la ordin și ordine în Parlament, de către penali, a premierului Dacian Cioloș; amenințarea cu moțiune de cenzură; încercarea disperată de sustragere de la răspundere în fața legii a vinovaților condamnați definitiv de instanță; apărarea fățișă a unora dintre pușcăriabilii și penalii României; tentativa continuă  a președintelui penal al celui mai mare partid din țara noastră, de a trece  Legea defăimării; refacerea alianțelor dintre cele mai nocive partide, cu cei mai mulți penali în rândurile lor; impasibilitatea, circul și debilitate unei opoziții politice inexistente, la rândul ei înțesată cu politicieni penali; ”imparțialitate”, inactivitatea, disprețul față de lege a unui președinte care pare că a pactizat cu Mafia-sunt tot atâtea acțiuni care dovedesc cine conduce de fapt, această țară și mai ales, ce putere imensă are.

Mafia politică este în tot și-n toate și a trecut la contraatac față de lege, declarând război fățiș statului de drept. Miza cea mare este scăparea pușcăriabililor proprii și a penalilor care riscă pușcăria, pe de o parte. Pe de altă parte, ținta imediată este câștigarea alegerilor, implicit a puterii care le asigură atât avantajele ce le pot obține din această poziție, cât și punerea sub scutul imunității parlamentare a marilor penali politici.

De ce se luptă atât de crâncen pentru scoaterea lui Voiculescu din pușcărie, inclusiv prin solicitări de ajutor către marile puteri occidentale? De ce se intervine, sub pretextul ”încălcării libertății de exprimare”, brutal, fățiș, politic, din Parlament, pentru încălcarea legilor, verdictelor definitive ale instanțelor judecătorești? 

Pentru că puterea acestui notoriu corupt este atât de mare încât poate distruge mulți politicieni, indiferent dacă aceștia sunt la putere sau nu. În același timp, Antenele ultrapotente în media românească, pot inventa, crea, ridica și fabrica noi politicieni, parlamentari, oameni pe care să-i urce prin orice mijloace și fără scrupule, la putere. Oameni care odată urcați în fruntea statului, sunt păpușați de creatori și  folosiți de mafie pentru a-și atinge interesele.

Surprinderea și deranjul mafiei politice din România, din partea guvernulului tehnocrat, care încearcă să impună respectarea legilor și să limiteze furtul, implicit corupția,, nu a durat decât foarte puțin. Asistăm, de aproape două luni de zile la o confruntare din ce în ce mai acerbă, care s-ar putea transforma, la un moment dat, chiar în conflicte de stradă, Doamne ferește de așa ceva, între două tabere devenite tot mai radicale. Una dintre tabere pare din ce în ce mai puternică, având susținători numeroși și cu influență vădită în toate instituțiile vitale ale unui stat democratic. Este o influență fățișă, strigată și răstită, aproape poruncită celeilalte tabere și către cetățenii partizani sau nu, pentru a se înțelege cine-i șeful, cine face și desface legile și cine nu trebuie să le respecte.  Este fărădelegea, mafia, caracatița corupției, care se ridică amenințătoare, deranjată de ”proștii” care cred că o pot călca pe coadă.

De cealaltă parte, avem o tabără vulnerabilă, debilă, pe care oamenii importanți ai statului român, instituții primordiale ale democrației ar trebui să o sprijine, dar care par să pactizeze sau că sunt controlate de mafie. Este tabăra firavă și vulnerabilă a susținătorilor, a apărătorilor legilor și aplicării acestora tuturor cetățenilor.

De fapt, asistăm la lupta dintre lege și fărădelege, luptă accentuată după unele măsuri luate de guvernul tehnocraților, cu toate bubele din capul unora dintre miniștrii, în apărarea și aplicarea legilor. Măsuri care au surprins și deranjat grav mafia.  Dar, mafia s-a repliat rapid și a trecut la contraatacuri furibunde împotriva legii și a tehnocraților ”naivi”, care au crezut că o alungă de la ciolanul României și pot aduce un pic de normalitate în această țară.

La prima vedere, balanța pare să încline de partea caracatiței corupției, dar lupta este departe de a se fi încheiat chiar dacă, premierul Dacian Cioloș a părut încolțit în Parlament și s-a repliat fără sprijin, în timp ce președintele României, Klaus Iohannis, care ar trebui la rândul lui să respecte hotărârea Justiției în ce îl privește, este vizibil depășit de situație și pare păpușat și controlat cu ușurință, de mafia politică.

Cu toate acestea, confruntarea dintre lege și fărădelege, dintre mafie și restul românilor care trăiesc și muncesc cinstit în această țară sau peste țări și mări, este departe de a se fi încheiat. În ciuda disproporțiilor dintre puterea taberelor, lupta va fi una crâncenă și este de așteptat ca ”Strada”, oamenii simplii, cetățenii onești, tinerii batjocoriți și disprețuiți, să iasă la bătaie, să intervină, să nu accepte în continuare, controlul mafiei politice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu