joi, 17 august 2017

”Nu vă irosiți timpul în România, viața e scurtă !”

Răspunsul emigranților români pentru premierul Mihai Tudose


Faptul că politicienii români trăiesc în altă realitate, paralelă cu a cetățenilor onești, este relevat în permanență de guvernanții care le transmit mesaje de dragoste și dor românilor din străinătate, care au ales să-și ia lumea în cap pentru un trai mai bun. Încercările și proiectele Guvernului de a-i aduce acasă pe milioanele de români emigranți în străinătate sunt tot mai multe și fără efecte.


 În ciuda promisiunilor de lapte și miere, ”căpșunarii” nu se înghesuie să vină în țară. Mai mult, românii din Diaspora nu mai pot fi păcăliți și manipulați foarte ușor. Chiar dacă unii sunt plecați de zeci de ani, ei știu foarte bine care este realitatea, situația și problemele reale din România și au curajul să-i arate cu degetul pe vinovații de actuala stare de lucruri, astfel încât momeala și minciunile politicienilor, guvernanților de a-i atrage în țară au chiar efecte adverse.

Din cauza politicilor penale, de protejare a marilor corupți și hoției imense, la vedere, din cauza birocrației, a umilinței continuie, a lipsei de perspective, din cauza scăderii speranței de viață și din nenumărate cauze migrarea românilor peste hotare este un fenomen greu de controlat.

În prezent, se estimează că există circa 3 milioane de români care contribuie la creșterea PIB-ului altor țări, dar care trimit și sume importante de bani în țară. Alături de aceștia, care lucrează cu forme legale, în străinătate s-ar mai afla câteva milioane de români ce muncesc la negru, unii dintre ei fiind chiar exploatați ca și sclavi în diverse țări, precum Italia de exemplu.

Cea mai recentă tentativă de rechemare a românilor din străinătate în România i-a aparținut actualului premier, Mihai Tudose, sub forma unui răspuns public adresat unei românce de afară, care-l întrebase dacă găsește locuri de muncă în țară, în caz că vrea să se întoarcă acasă :

”România pe care vrem să le-o oferim familiilor și copiilor noștri este una într-o continuă dezvoltare economică și socială, iar lucrurile merg într-o direcție bună (rata șomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu crește, exporturile sunt la maxime istorice).

Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună”.

În loc de adevăr, practic, premierul le-a aruncat praf în ochi românilor de peste hotare.
Nimic despre corupție, nimic despre birocrație, nimic despre politicienii și parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc și umilința la adresa românilor cinstiți, nimic despre inegalitățile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoția și hoții care guvernează România, nimic despre lipsa investițiilor românești, nimic despre cancerul din sistemul de educație, despre morțile din spitale, nimic despre eliberarea corupților din pușcării, nimic despre respectarea statului de drept, nimic, nimic, nimic…

Mesajul chemare al șefului Guvernului  a făcut doar să stârnească un val de reacții și opinii contra al multor români din Diaspora. Iată câteva dintre acestea:

”Noi in Romania avem un Buget de stat care plateste salarii marite unor bugetari incompetenti, in proportie de 90% care s-au angajat pe pile intr-un sistem nerestructurat care isi mareste numarul de salariati de la un an la altul, desi populatia scade atat datorita dezechilibrului DECESE/NASTERI cat si datorita emigrarilor catre alte tari. Totodata investitiile in infrastructura, educatie, etc se diminueaza de la an la an. Este trist ce se intampla, mai ales ca cei care conduc aceasta tara sunt infractori sau trimisi in judecata pentru coruptie.
”Am 35 ani afara am sa va explic realitatea :

Multi vor sa lucreze in strainatate cat sa li se asigure o pensie, dupa care sa vina si sa se stabileasca in tara, traind "acasa" cu pensia "muncita" afara. Caz in care ei, cu pensia lor, vor alimenta PIB-ul nostru. "

”Este o iluzie, ajungand la pensie afara apar copii si nepoti ! Cum sa te mai intorci, nici nu mai ai aceiasi mentalitate ! Nu ai serviciile din afara si dragostea de nepoti nu se plateste cu nostalgia borsului de fasole.

Varianta II a, 

”Altii in schimb nu mai vor sa auda de Romania.Vor ramane casele facute in viata activa goale si apoi au inteles ca in ROMANIA nu poti fi ingrijit si sistemul total este dusmanos .”

”Sa revii sa platesti impozit intro ROMANIE care nu iti asigura serviciile necesare este o CRIMA !Situatia este mai grava decat credeti, guvernanti vor stinge lumina acestei tari!

”Se pleaca pe capete. Pana la urma ce sa faca aici? Sa lucreze pe un salariu de cateva ori mai mic din care statul ia 40 si ceva la suta, sa intretina pensiile specialilor...Normal ca cei care au plecat nu vor sa se intoarca. Au la ce se intoarce daca la cativa ani dupa cea mai mare criza din ultimele decenii guvernantii repeta aceleasi greseli? Nu vor fi autostrazi nici pana cand se pensioneaza ei. Sistemul sanitar to la pamant va fi. Asa ca daca nu se schimba drastic prioritatile vor mai fi 10 ani pierduti...


”Daca s-ar face ceva, ar fi bani mai putini de furat, fiindca bugetul ar fi cheltuit pe proiecte, nu pe vacante gratuite pentru copiii bugetarilor de lux, smartphone-uri la secretare, vile, limuzine pentru politruci etc.

”Nu va irositi timpul in Romania, viata e scurta !”

”Daca aveti optiuni bune sa plecati, avand in vedere conducerea dezastruoasa a tarii in marea parte a ultimilor 27 de ani, ar fi o imensa risipa sa nu plecati.
Nu-mi spuneti ca n-ati invatat nimic in 27 de ani de trai intr-un stat proiectat sa va fure.---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu