joi, 31 mai 2018

S-a instaurat epoca infractorilor


Fapte, nu vorbe. Un pericol imens pentru România! Țara lucrului bine făcut!

S-a instaurat epoca infractorilor. ”Da! Să trăiți! Am înțeles!” După o lungă tranziție neîncheiată nici până astăzi, de la era socialistă/comunistă la  la cea democratică/capitalistă, România a intrat legal în epoca infractorilor/corupților/penalilor și a hoției. Fapte, nu vorbe. Țara lucrului bine făcut ! Cred că este fără precedent în istoria României centenare. Niciodată până acum de la crearea statului român nu s-a dat atât de liber la fărădelegi, la furturi, la abuzuri.

Care procuror, judecător, magistrat își mai face treaba liber, onest, cinstit, fără frică, independent, în condițiile situației din justiția actuală ? DNA-ul este ca și paralizat, decapitat, cu procurori anchetați, corpul procurorilor la nivel național este supus unor controale ample, din zona instanțelor vin achitări răsunătoare , care ne fac să ne punem firesc întrebarea dacă  judecătorii sunt liberi, controlați politic sau procurorii DNA sunt incompetenți ?

Mafia jubilează în vârful puterii, cu genunchii pe grumazul justiției în agonie. Și talpa pe statul de drept, în timp ce tagma procurorilor și judecătorilor, bulversată, divizată, intimidată,  timorată se îndepărtează tot mai mult de la menirea ei de bază, începând marea căciulire și lingușeală la marea clasa politică conducătoare.

De la decizia CCR de a impune revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de către președintele țării, Klaus Iohannis, țara s-a inflamat, gata să ia foc. Zeci de mii de opinii, împărțite între pro decizie și împotrivă, au explodat în spațiul public. Pe lângă indignări , proteste vehemente, apeluri la ieșiri în stradă, o mulțime de părerologi, începând de la politicieni de tinichea și până la analiștii de la genunchiul broaștei, ne-au băgat în ceață, încercând să ne lămurească despre cum stă situația de fapt și de drept.

Cel mai bine a prezentat situația fostul președinte al României, Traian Băsescu, care a scos în evidență importanța deciziei CCR, precedentul creat de aceasta și efectele dezastruoase pe viitor, privind subordonarea justiției de către politic.

Un pericol imens pentru România, care nu se mai poate îndepărta fără a încălca legea, dar care putea fi prevenit.

Dacă aveam o clasă politică responsabilă, în slujba poporului și nu a mafiei, dacă aveam un șef de stat implicat, hotărât curajos, jucător, care să își asume riscuri, cunoscător al mașinațiunilor politice, ajutat de o echipă profesionistă , să nu să facă jocurile puterii roșii, nu se mai ajungea aici. Acum, mulți vorbesc vorbe goale, doar ca să se afle în treabă, dar puțini sunt cei care se gândesc cum s-a ajuns în această situație. Care sunt cauzele și cine sunt vinovații fără vină ?

Puterea PSD/ALDE și-a urmărit cu obstinație scopurile, fără scrupule, și a dat șah/mat adversarilor politici, justiției, democrației și României, tuturor cetățenilor onești. Acum, jubilează. Au țara la cheremul lor. Cine mai are curajul să-i ancheteze, cerceteze, judece și condamne pe corupți, când politicul controlează justiția ?

De partea cealaltă, vinovații fără vină, o parte a opoziției, echipa prezidențială în frunte cu Iohannis, instituțiile anticorupție au făcut greșeli după greșeli, facilitând puterii victorii după victorii, în războiul contra corupției. Responsabilitatea și vinovăția acestora, în frunte cu președintele țării, adus în postura de”notar” este imensă și trebuie asumată. De reparat ceva este aproape imposibil. Mortul de la groapă nu se mai întoarce.

Ca și în cazul acceptării unui premier total nepotrivit funcției, acordând ”încă o șansă PSD-ului„, președintele Iohannis a greșit grav, judecând și acționând greșit în speța Kovesi. Decât să o susțină necondiționat, știind că sunt probleme grave în DNA, iar ea înseși are schelete în dulap, fiind atacată masiv din această cauză, șeful țării a preferat să o susțină  fără să gândească prea mult. Greșeală gravă, pe mâna lui sau a sfătuitorilor. Nu știu.

Dacă analiza dinainte, că principala instituție anticorupție trebuie reformată, curățată de uscături, că trebuie să lucreze la nivelul conducerii pentru a nu mai putea fi atacată, ci întărită, inclusiv prin schimbarea procurorului șef, nu s-ar mai fi ajuns în situația fără precedent de astăzi.

Influența politicului în zona justiției este copleșitoare. Ce credibilitate să aibă Curtea Constituțională a României, ai cărei membri numiți pe criterii politice, al cărei președinte a fost acum câteva zile la o ”manifestare științifică” în Rusia ? Ce credibilitate au alte instituții ale statului de drept, menite să întărească democrația, când ele sunt înțesate la vârf de reprezentanți impuși ai partidelor politice, în detrimentul profesioniștilor apolitici ?

Sunt interesante și aceste opinii ale unor cetățeni simpli, exprimate pe forumuri :
”Clar cristal.
În sport se spune ca trebuie să te folosesti de greșelile adversarului. Să nu le ratezi. Asta au făcut și fac acești guvernanți adunați în Grupul Infracțional Organizat.
Dacă tot vom ocoli greșelile dnei Kovesi și îi vom acuza doar pe cei ce consideră ca nu au Puterea pâna nu au Justiția, ne facem rău cu mâna noastră. Pentru ca Tudorel și a lui ceată, de-abia au așteptat să iasă la interval procurori ca Portocală și Onea (și câți ca ei!).
Eu mă întreb referitor la achitarea unor Ponta, Șova Tăriceanu și alții:
- dosarele au fost făcute de incompetenți?
- au fost facute la ordin?
sau au fost întocmite intenționat greșit încât indivizii să fie achitați?
NB,
Și până acum unii judecători se simțeau timorați în fața procurorilor !
.

De la „procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului justiției” la “ministrul justitiei numește și destituie procurori după cum i se pare lui” e cale lungă. CCR nu e un grup de zei care ne explica texte abstracte. Știm și noi limba româna și nu spune nicăieri în Constituție ceea ce au spus azi judecătorii CCR. Dar, sa nu uităm că judecătorii de la CCR sunt numiți politic, deci pot interpreta în favoarea celor care i-au numit absolut orice sesizare.
Observ  nu e nimeni care sa conteste aceste interpretări. Multe nu sunt interpretări juridice și doar exprimări neclare în Constituție, așa cum este și în acest caz. Putem gândi fiecare și înțelege un text, nu avem nevoie de CCR să ne spună cum să gândim. Avem nevoie de CCR să ia decizii în funcție de ce spune Constituția și să nu ia nicio decizie atunci când speța nu e specificată în Constituție.”
----------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu