joi, 21 iunie 2018

Apel la rațiune


Stingeți focul înainte să pârjolească România!


Atunci când furia și disperarea cetățenilor ajung la maximum suportabil, pot fi scăpate ușor de sub control și se transformă în ceva mult mai grav, mai îngrijorător. Se ajunge într-un moment de risc iminent, de pericol public. Situația din România pare că a atins această zonă de pericol iminent, care se poate transforma oricând în violențe publice!

De-a lungul istoriei, s-au văzut cum mulțimi furioase și disperate au doborât monarhi absoluți, regimuri politice, dictatori, puteri care păreau intangibile, inclusiv în România. Dar politicienii noștri, puterea actuală din țara noastră, chiar dacă face trimiteri nefondate la fascism și nazism, nu pare să fi învățat nimic din istorie.

România actuală este condusă de oameni, nonvalori,  ajunși rapid, nemeritat, prin mijloace neortodoxe în fruntea puterii politice. Acești așa zis lideri, care sunt temporari, ocazionali, au ajuns la nivelul maxim de aroganță, de infatuare posibile.  Ei fac ce vor, când vor, cu această țară și poporul ei, dar în realitate se c..ă pe ei de frică! Sunt guvernați de o frică fără margini!

Sunt disperați! Această frică imensă îi face să greșească tot mai mult și mai des față de popor ul pe care ar trebui să-l slujească, nu să-l jefuiască. Disperarea și frica i-au făcut pe aleșii poporului să dea legi strâmbe, să adopte modificări nefirești la Codurile de Procedură Penale, norme menite să instaureze domnia infractorilor, anarhia și să-i scape pe ei-corupții, penalii, hoții -ajunși cu ajutorul prostiei poporului în vârful puterii politice.

Doar că disperarea celor care au adoptat nefireștile modificări legislative în favoarea infractorilor, în defavoarea cetățenilor, în pofida tuturor apelurilor interne și internaționale, în ciuda tuturor protestelor, sfidând nu doar oamenii, ci și statul de drept, a produs disperare și furie maxime în rândurile românilor care își doresc o țară normală, o Românie a românilor, nu o țară la cheremul hoților.

Spre deosebire de teama și frica politicienilor la putere, disperarea și furia cetățenilor au alte cauze, iar legiferarea Republicii Infractorilor i-a scos din nou pe străzile principalelor orașe din România, dar și din Europa. Proteste au mai fost, fără număr, față de puterea actuală. Numai că protestele de săptămâna aceasta, după adoptarea modificărilor legislative la CPP, noaptea în Parlament, sunt cu totul altfel decât precedentele.

Protestele de acum manifestă o tensiune și un pericol imense, nemanifestate până acum, de la începerea manifestărilor stradale împotriva corupției! Oamenii sunt foarte nervoși, revoltați față de putere, gata să recurgă la gesturi extreme pentru a da jos corupții de la conducerea țării. De cealaltă parte, se constată o tensiune în creștere, o nervozitate mare și o lipsă de luciditate indusă în rândurile forțelor de ordine, în speță, reflectată în acțiunile Jandarmeriei.

Am mai scris și acum câteva luni-sub puterea politică actuală Jandarmeria Română pare să fi suferit o transformare vizibilă. Dintr-o structură menită să fie în slujba cetățenilor și a statului de drept, Jandarmeria dă impresia că a ajuns o unealtă folosită să slujească și să apere politicienii corupți. Din păcate, această percepție o au foarte mulți români, care văd cum acționează această forță de ordine publică.

Este un pericol imens pentru toată lumea!

Jandarmeria trebuie să revină la rolul și menirea ei în slujba poporului, nu la ordinele penalilor din fruntea țării. Conducătorii actuali ai Jandarmeriei ar trebui să aibă onoarea, demnitatea și judecata de a nu fi părtași și de a nu pune în aplicare ordinele politice, care ar duce la tensiuni și violențe împotriva cetățenilor care manifestă pașnic față de legalizarea corupției în România.

Dacă disperarea și frica puterii actuale, ce ar putea, ar încerca să folosească Jandarmeria ca forță de represiune împotriva manifestanților disperați și furioși, care ies în stradă contestând vehement instaurarea Republicii Infractorilor, s-ar ajunge la violențe inimaginabile, la vărsare de sânge! Dacă situația actuală nu se analizează cu luciditate, cu judecăți de valoare, nepartizan, și se forțează, se radicalizează pozițiile divergente, se poate ajunge la riscul de conflict civil.

Chiar dacă în Parlament minți înfierbântate vorbesc de nazism, de fascism, fără nici un fel de argumente viabile, și cer măsuri radicale, chiar dacă Jandarmeria Română are comandă politică, chiar dacă atât politicienii cât și cetățenii sunt disperați și furioși, trebuie evitate violențele. Trebuie revenit la proteste pașnice. Trebuie ca forțele de ordine să-și îndeplinească numai rolul și menirea în slujba poporului. Conform legii!

Focul trebuie stins înainte de a se aprinde prea tare, iar toți factorii implicați trebuie să participe la stingerea lui. În primul rând aleșii poporului care au legiferat Republica Infractorilor, Jandarmeria Română care nu trebuie să fie o unealtă a unor politicieni pătați, protestatarii care trebuie să-și păstreze cumpătul și toți cetățenii care vrem să trăim normal, cu demnitate, într-o țară normală.

Vai de politicienii și conducătorii care se cred mai presus de orice și stârnesc furia poporului. Poporul și istoria îi vor călca în picioare de parcă nu ar fi existat niciodată.

Lucrurile trebui să intre urgent pe un făgaș normal, civilizat, democratic, într-un stat de drept, cu speranța că la alegerile următoare vom avea mai multă judecată încât să nu mai permitem hoților și infractorilor, penalilor să ne guverneze după bunul plac.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu