joi, 28 iunie 2018

După ei Potopul


Luați-vă bărci și colaci!

Alo, aloo, alooo... Doamna prim ministru din Parlament, de la Guvern, doamna Vasilica Viorica Dăncilă, acum că tot ați rămas în funcție și aveți puterea executivă cu tot cu șeful ăl mare și divizia de motostivuitoare din subordine, faceți și dumneavoastră ceva pentru România? A, a, a...nu-i vorba de coafură, de exprimări comice ori de susținerea șefului suprem în fața Justiției. Nici de mutarea unei ambasade, caz în care tocmai s-a deschis dosar penal de înaltă trădare. Nici de ”tigrul economic” al Europei.

E vorba de România reală și oamenii ei. Coborâți din bula demnitarilor social-democrați cu averi nemăsurate, obținute, cinstit, din salarii de bugetari sau din alte surse. Coborâți fizic în lumea realității românești. Luați și colegii demnitari cu dumneavoastră. Și o barcă. Întrebați-l pe boss-ul Dragnea dacă mai știe de barca de inundații cu care se plimba cu fostul amic Ponta. Dacă nu mai știe, luați o barcă nouă  și câțiva jandari să vă tragă, să mai ia și ei aer că s-au săturat să tot lupte cu protestatarii, în București.

Alooo...doamna Premier, știți că jumătate de țară este sub ape. Că zeci de județe, sute de gospodării și mii de oameni sunt loviți de puhoaie, că și-au pierdut agoniseala și se luptă să supraviețuiască în fața naturii dezlănțuite? Nu, nu cred că sunt dintre cei cu tricouri albe care au fost aduși să lupte contra statului paralel! Pe românii loviți de calamități nu-i întreabă demnitarii cum rezistă, cum supraviețuiesc, de ce au nevoie, ce vor face în continuare?!!!

Ei săracii, sinistrații, nici măcar nu au aflat că le-a crescut nivelul de trai, cum ați anunțat în Parlament, demontând minciunile din moțiunea de cenzură a adversarilor politici!!! Nu au avut cum. Când dumneavoastră, doamna premier, citeați încordată de pe foi, ei sinistrații, români din România se luptau să nu moară. Nu mai aveau nici televizor, nici presă de partid și de stat de la care să afle că guvernul actual a făcut totul ca ei să trăiască mai bine: le-a mărit pensiile, le-a crescut salariile, le-a făcut viața mai bună și mai ușoară!

La ora circului din Parlament, unii români calamitați nu mai aveau nici case, nici mașini, nici cățel, nici purcel, dar pe hârtii, pe foi, în statisticile puterii trăiau muuult mai bine decât înainte! Săracii români cu nivelul de trai crescut prin grija demnitarilor social- democrați și de alte culori politice, cetățeni ai unei țări europene cu creșteri economice record, se rugau la Dumnezeu să oprească ploile care afectează și acum peste jumătate de țară. Domnul le-a rămas singura speranță, că în nădejdea ”sfinților” de la putere nu mai cred.

Alooo...voi cei din bula demnitarilor coborâți în realitatea crudă și vedeți că românii trăiesc într-o țară tot mai depopulată și săracă, ce contrastează violent cu opulența voastră, minciunile voastre și politica voastră antisocială, de rapt și de legitimare a hoției celor mai puternici! 

Că tot făceați trimitere la statisticile europene, știați că circa 20 % dintre români și-au luat lumea în cap, sătui de nivelul de trai crescut din România? Știați că aproape 1 milion de români trăiesc în sărăcie extremă, în pofida guvernanților care se bat cu pumnii în piept că le-au făcut o viața mai bună?

Alooo...doamna premier Vasilica, că tot ați rămas la guvernare-he, he, he-coborâți din bula puterii, faceți rost de cizme și gumari, de opinci, basmale, broboade, de ce mai aveți nevoie și luați la pas țara. Faceți cunoștință cu România reală, actuală, aflați necazurile oamenilor și ajutați-i urgent. Doar așa veți reuși să-i convingeți, prin fapte, nu chemându-vă simpatizanții plătiți să demonstreze împotriva statului paralel.

Aflați România adevărată, nu cea din bula demnitarilor, nu cea din vilele voastre luxoase, nu cea din limuzinele cu care vă plimbați îmbrăcați la șapte ace și îngrijorați doar să nu pierdeți puterea și să ajungeți la Mititica.

Alooo...domnilor demnitari din bulă, nu credeam că vă trage inima să faceți ceva pentru românii sinistrați și calamitați de vreme, vremuri și politică! Nu credeam că guvernanți vor coborâ la oamenii inundați, cărora le-a crescut nivelul de trai la cota Nimic, nu credeam că se vor descălța și dezbrăca de țoalele de firmă, ca să meargă în noroi, la românii afectați! 

Grija față de popor și ajutoarele pentru sinistrați s-a manifestat din partea  Guvernului la peste două săptămâni de când România este afectată de calamități naturale, ploi, inundații, alunecări de teren, după ce au murit oameni! Premiera Vasilica a catadicsit să se deplaseze în zonele sinistrate, pe 2 iulie, de mână cu Daea, Carmen Dan și alți însoțitori. Din București au zburat cu elicopterul peste mări și țări, tocmai la Buzău.

La fața locului, șefa Exectivului și-a manifestat verbal grija față de oameni. Oral a cerut o evaluare a situației catastrofale din țară și a dat asigurări că, a doua zi, la Guvern, va aloca finanțele din fondul de rezervă pentru zonele calamitate.
Bucurie mare pentru administrațiile locale roșii, când vor primii banii, pleașcă pe capul lor, cum îi vor gestiona ei cu aceeași grijă cu care gestionează partidul și statul actual bugetul național.
Mă tem că la adevărații sinistrați nu vor mai ajunge ajutoarele guvernamentale din cauza căpușelor roșii.

Domnilor de la putere, dacă veți avea curajul să vreți să cunoașteți România reală sau alegeți să trăiți în România voastră, luați-vă niște bărci și colaci. De salvare. Aveți mare nevoie! S-ar putea să vă lovească potopul și pe voi, nu doar pe românii calamitați despre care spuneți că le-ați făcut o viață mai bună. Viitura s-a declanșat deja!

Și nu vorbesc despre coafuri, limbaj, comportament sau de râsul curcilor! Să nu mai zică cineva că țara arde și baba se piaptănă.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu