joi, 14 iunie 2018

Țara arde, dar puternicii zilei au alte preocupări



România nu a făcut nimic să prevină incendiile în școli!

 Mai mult, în incompetența lor, în lipsa lor de interes, pregătire și profesionalism, pe fondul preocupării intense și implicării în jocurile politice, în dorința de executare fără crâcnire a ordinelor de partid, autoritățile locale, edilii aleși, nu mișcă nici un deget pentru prevenirea izbucnirii altor focare. Nu vor să-și facă datoria de a lucra pentru ca alte incendii, alte accidente de natură diversă, să fie anticipate și prevenite.

Se pare că, după tragedia ”Colectiv”, unde și-au pierdut viața 63 de oameni și nu s-au găsit nici un fel de vinovați care să răspundă pentru această nenorocire, după ce în ultimul an s-au mai înregistrat și alte incendii, inclusiv la o școală din București, precum și cazuri de clădiri prăbușite, autoritățile locale nu sunt deloc interesate să prevină pe viitor astfel de evenimente. Numai în anul școlar pe sfârșite, sute de mii de elevi din toată țara, au fost puși în pericol, învățând în zeci de clădiri numite școli, fără autorizații de la ISU, fără autorizații de funcționare, fără avize sanitare!

În unele dintre acestea, elevii și profesorii au fost la un pas de tragedii, s-au prăbușit tavanele, ori au luat foc din senin, în timp ce autoritățile nu au făcut decât să se lamenteze, să constate și să promită că vor face și vor drege, fără să facă nimic însă, pentru a reabilita clădirile și a asigura condiții decente pentru asigurarea procesului de educație. Acum, la sfârșit de an școlar, în perspectiva unui nou început, în septembrie, edilii, consiliile locale și celelalte instituții cu responsabilități în domeniu dovedesc aceeași indiferență și lipsă de interes pentru clădirile școlilor și grădinițelor.

 Un semnal de alarmă a fost tras însă, față de această neimplicare, de Asociația Colectiv, în frunte cu președintele acesteia, Iancu Eugen:

Cum îți dai seama dacă autoritățile statului; ministere, primării, instituții care au drept scop, asigurarea siguranței cetățeanului, sunt interesate cu adevărat de viața copiilor noștri, de viitorul acestei țări. Simplu, le urmărești activitatea, le observi implicarea și mai ales le apreciezi realizările

La aproape 3 ani de la Colectiv, incendiile izbucnesc periodic în spații publice care funcționează fără autorizație la incendiu. Au ars grădinițe, școli, spitale, din fericire fără victime. Deocamdată. 
În septembrie 2017 , ministrul educației Pop spunea ca școlile țin de primării și faptul că școlile nu îndeplinesc cerințele impuse de pompieri, le este imputabil primarilor. În toamna 2017 s-au înființat 7 comisii mixte, formate din specialiști din primării și pompieri. Ce au făcut acestea nu știm, dar vrem sa aflăm, pentru că singurul lucru cert la ora asta, este faptul că școlile se aprind în continuare și nu avem nici măcar o școală autorizată în acest an școlar, care iată, tocmai se încheie.

Peste 3 luni, vom începe un nou an școlar. Care va fi situația atunci? Așteptăm să aflăm de la primarii noștri , de la miniștrii noștri, vineri 15 iunie.
Țin să precizez faptul că nu facem politică, încercăm să ne asigurăm că nu vom avea un nou "Colectiv". 
Primăria Capitalei și Ministerul Afacerilor Interne, sunt conduse de femei. Am speranța că implicarea acestora va fi totală.

Din păcate aceste probleme reale, grave nu sunt băgate în seamă de către autorități în tumultul ultimelor evenimente. Fără precedent, avem parte de o vară fierbinte, chiar incendiară, care a început de fapt prin luna mai. România aproape că a luat foc în toate domeniile importante-politic, social, economic, legislativ, administrativ. Dar cel mai fierbinte cartof este cel al Justiției, unde focul este aruncat de o parte și de alta a taberelor implicate.

Dosarele penalilor, problemele Justiției, legiferarea cu dedicație au inflamat atât de tare spiritele, încât sute de mii de oameni au ieșit și au fost scoși în stradă la proteste, iar alte sute de mii sunt chemate să încingă și mai tare focul luptelor dintre putere și restul cetățenilor antiputere, anticorupție.

Divergențele sunt radicale și par iremediabile. Fierbințeala acestei veri încinge tot mai mult mințile protagoniștilor acestui război pentru democrație și statul de drept. Ca la orice război, sunt și victime colaterale, oameni nevinovați, una dintre victimele celebre fiind sportiva Simona Halep, în timp ce cunoscuta soprană internațională Angela Gheorghiu, a devenit o țintă atacată din cauza opiniilor diferite despre cei care conduc România la ora actuală.

România oamenilor simpli, a copiilor și cetățenilor neimplicați politic este lăsată în voia sorții, la mila lui Dumnezeu, ceea ce poate duce oricând la noi tragedii. Pe cine interesează astfel de chestii banale? Puternicii zilei au alte preocupări, alte priorități!

Protestele stradale par fără șir, nesfârșite, fiecare tabără amenințând că vor mobiliza și mai mulți oameni ca formă de presiune. Sunt chemați char românii din Diaspora să vină în țară pentru a înlătura actuala putere politică acuzată de corupție și de încercările disperate de subordonare a justiției. Din păcate, sunt destui români care percep situația actuală ca o tendință de instaurare a unei dictaturi politice și consideră că singura cale de a se opune este ieșirea masivă în stradă.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu