joi, 7 iunie 2018

Manifestările fricii


De la Țara lui Papură Vodă la țara abuzurilor de tip new Stalin

Cine are toată puterea, cine reduce democrația și cine nu respectă legea, cine suportă abuzurile statului paralel, cine politizează justiția, cine legiferează hoția și eliberează hoții din pușcării, cine face demonstrații de forță  ca să arate doar că are mușchi, cine fură cât cuprinde, cine face ce vrea în România secolului XXI ? Ghici ciupercă, cine ? Cine poate !

România noastră scumpă și dragă, România iubită și urâtă, România din care tinerii onești fug alungați ca dracul de tămâie, România puterii roșii a făcut tranziția de la țara lui Papură Vodă la țara conducătorului de tip new Stalin. Cățărat sus de tot, atotputernic în aparență, cu demonstrații de forță, adulat de mulțime, idol în viață, înconjurat de ”amazoane” urcate la ranguri nevisate, contestat și urât atât de dușmani, cât și de foști colegi de barcă.

Cu toate acestea, ”Farul călăuzitor” din Alexandria este totuși om, dovedește că are niște frici  puternice, omenești, care-l macină continuu: frica de a fi tras la răspundere, frica de Justiție, frica de pușcărie, frica de a nu mai fi ce este acum, frica de trădare, frica de cădere de la puterea efemeră la coșul de gunoi al istoriei. Toate aceste frici și multe altele probabil, îl fac să-și epateze puterea în toate felurile posibil, să cheme poporul, să facă demonstrații de susținere, de putere absolută, ca la ultimul congres al PSD, pentru conducătorul iubit. Iar aceste frici se regăsesc la toți mai marii acestui partid, atârnând ca o moștenire grea de picioarele politicienilor roșii.

Altfel cum s-ar înțelege necesitatea de a organiza astfel de manifestări de tip asiatic, cu sute de mii de oameni mobilizați în stil militar, pentru susținerea marelui conducător al zilei, când are de partea sa toată armata roșie, toată puterea politică și financiară, toată legislația dorită, toate pârghiile guvernării actuale ?!!!

Mircea Cărtărescu ilustrează situația actuală din România : ”Să dai jos două guverne proprii și să faci miting de protest când ești la guvernare - asta nu s-a mai văzut pe lume. E peste Urmuz și Eugen Ionescu. Absurdul e brandul nostru de țară și maestrul lui de azi e Liviu Dragnea!”Mulți cetățeni se întreabă mirați, de ce puterea politică a unei țări mobilizează juma de țară pentru a protesta față de abuzuri, când istoria ne arată că, în realitate, abuzurile sunt comise de politicienii aflați la putere?!!! Trăim încă într-o democrație românească originală, emanată de primii conductori ai României post comuniste, ei înșii comuniști de frunte.

Argumentele puternicilor zilei sunt rostite public, tare și răspicat.Vicepremierul Paul Stănescu a declarat miercuri, la Constanţa, referitor la mitingul PSD ce va fi organizat pe 9 iunie, la Bucureşti, că trebuie "să se audă şi vocea celor care susţin democraţia", menţionând că toată lumea trebuie să respecte legea. Într-o gafă recentă, premierul Vasilica Viorica Dăncilă afirmase că ”reducem democrația”!!! Ea a fost prezentă la marele miting din fața guvernului condus chiar de ea.

"Cred că trebuie să se audă şi vocea celor care susţin în România democraţia, şi nu Securitatea. (...) Am văzut cu toţii toate abuzurile care se întâmplă, care s-au întâmplat şi probabil că se întâmplă şi în continuare, lucruri care probabil nu s-au întâmplat nici pe vremea lui Stalin, cred. Nici pe vremea lui Stalin cred că nu s-au întâmplat asemenea lucruri şi vă spun din experienţa mea foarte scurtă la nivelul administraţiei centrale atât ca senator, dar şi ca ministru lucrurile din punctul meu de vedere - şi nu dezvolt acest lucru - nu sunt în regulă deloc. Cred că trebuie să trăim într-o ţară normală, eu cred că toată lumea trebuie să respecte legea, cine nu respectă legea să se ducă acolo unde îi e locul, dar nu toţi oamenii sunt hoţi în această ţară, nu există aşa ceva", a mai spus vicepremierul Stănescu, într-o conferinţă de presă. 

Cu toate acestea, într-o țară abuzată continuu, o țară cu ”democrație redusă”, există și oameni cărora li se recunosc de către europeni nu de către noi, cei din țară, valoarea și meritele. Exemplul cel mai recent este filosoful Mihail Șora, care a primit de la Parlamentul European Premiul Cetățeanul European al Anului 2018, pentru că promovează democrația, pluralismul și valorile Cartei Europene a drepturilor și libertăților.

Mihail Șora este implicat în viața societății, fiind un exemplu de verticalitate și atașament profund față de libertatea de gândire, de exprimare şi de asociere. și a participat la protestele pașnice din România,, susține lupta împotriva corupției şi susține independența justiției.

Și de astfel de valori, de cetățeni liberi, le este tare frică puternicilor zilei, care urlă din tot bojogii, că sunt victimele abuzurilor !
------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu