joi, 26 iulie 2018

Politicienii promovează un fenomen extrem de periculos



Promotorii trebuie să pună stop urgent manifestărilor periculoase

Intoleranța, xenofobismul, extremismul, incultura și prostia au o ascensiune fulminantă în ultimul timp. Aș spune fără precedent, dar nu am instrumente de măsură și comparație cu perioadele istorice anterioare. Constat, însă, că sub conducerea marelui partid roșu și a aliaților săi, de-a lungul anilor de democrație originală, radicalismul multora dintre români a luat-o razna. Tonul îl dau chiar cei care ar trebui, într-o societate normală, să reprimeze aceste manifestări nocive, politicienii! În special politicienii puterii! Și ai opoziției!

Fără a trece în revistă grozăviile mineriadelor, ale confruntării interetnice-fie că au fost conflicte între români și maghiari sau între populația majoritară și romi-numai în ultimii doi ani de zile, am constatat, văzut, auzit tot mai multă intoleranță, xenofobism, extremism. La mai marii țării. Demnitari aleși sau numiți în funcțiile cele mai înalte ale statului român. Totul pe fondul inculturii, a prostiei crase și al răfuelilor de diverse naturi: politică, juridică, profesională.
În secolul XXI, în România, țară membră a Uniunii Europene și a NATO, există aleșii ai neamului care au declarat public că ar ieși cu mitraliera să-i execute pe  protestatarii din stradă!!! Alți aleși ai neamului, în administrația locală, au ales să ridice ghetouri, să înalțe ziduri între populația majoritară și romi, în loc să gândească, să găsească soluții și să rezolve problemele acestor coetnici.

Mai grav, în Parlament, cel mai înalt for democratic al țării, al doilea om în stat a făcut apel la exprimări extreme, acuzând de nazism și fascism adversarii politici, în loc să găsească punți de comunicare și dialog civilizate între putere și opoziție. Tot în Legislativ am văzut cum în loc de dezbateri de idei, de judecăți de valoare, aleșii și-au aruncat vorbe grele, acuzându-se reciproc de fapte abominabile, într-un limbaj de neacceptat pentru această instituție!
Și membri ai guvernului fac tot mai mult în ultimul timp, cu voie sau fără de voie, conștient sau inconștient, cu intenție sau fără intenție, declarații publice halucinante! Cum să compari holocaustul evreilor din cel de-al doilea război mondial, unde au fost uciși milioane de oameni nevinovați, cu ”holocaustul porcilor” afectați de pestă?!!!

Discriminarea a ajuns la ordinea zilei în țara noastră, dar este percepută, tratată și sancționată selectiv, în funcție de persoanele implicate, acuzate sau considerate victime! Nici discriminarea în România nu mai este ce a fost. În opinia și activitatea instituțiilor care au menirea să combată acest lucru extrem de nociv în orice societate normală, la noi se sancționează mai mult discriminarea pe criterii politice, de influență, de stare a așa ziselor victime.

S-a ajuns la situația ca discriminarea reală, mai ales în sânul societății, a cetățenilor simpli, a copiilor, să fie ignorată complet de autorități și să fie înregistrate în loc diverse opinii, acțiuni, fapte politice, false discriminări!
Pe lângă exemplele de radicalism, extremism, xenofobism etalate de politicieni, aflați la putere au în opoziție, de autorități care promovează dintr-o prostie voluntară, interesată, discriminarea, astfel de atitudini, de neconceput după ce istoria ne-a demonstrat în timp cât de periculoase sunt, s-au răspândit și în rândul cetățenilor, al populației.

Intoleranța și radicalismul se manifestă chiar și în rândul unor familii învrăjbite de diverse lucruri, materiale, sentimentale, chiar și de afinitate politică. Există familii rupte de opțiunile politice, iremediabil. Bătrânii au opțiuni politice diferite de ale copiilor, divergențe foarte greu dacă nu imposibil de înțeles și rezolvat, la un moment dat.
Radicalism au început să manifesteze și protestatarii din stradă, contestatarii puterii politice, unii dintre ei chemând la soluții extreme. De asemenea, limbajul trivial este la ordinea zilei. Nici puterea contestată nu se lasă mai prejos, apelând la soluții extreme pentru a-i combate pe protestatari, inclusiv cu brațul de fier al Jandarmeriei sau Poliției, instituții ale statului de drept, care de multe ori, sunt deturnate de factorul politic, de la menirea lor în slujba legii și al cetățenilor.

Discriminarea între cetățenii țării este promovată în ultimul timp și de puterea politică prin diverse acte legislative, care nu-i tratează pe toți românii la fel. Cum ar fi amnistia fiscală, care-i scapă de datorii imense pe cei bogați și cu influență, dar îi îngroapă pe oamenii simplii, cu datorii mici la stat, în comparație cu primii, executându-i silit și trăgându-le banii din conturi.
Discriminare este și atunci când al treilea om în stat le plânge de milă, le cere scuze și mulțumește infractorilor, în loc să le ceară scuze cetățenilor afectați de guvernarea dezastruoasă a României!

Ascensiunea și promovarea publică a radicalismului, extremismului, xenofobiei, ignorarea consecințelor istoriei, prostia, incultura, intoleranța sunt probleme extrem de îngrijorătoare și periculoase cărora trebuie să li se spună, urgent, stop. Iar politicienii, cei care le promovează public, în ultimul timp, trebuie să se oprească la timp. La fel cum pot fi exemple negative pentru cetățeni, politicienii pot fi și exemple pozitive.

Dacă ei vor spune stop acestor manifestări periculoase și vor promova, dialogul, comunicarea, dezbaterea de idei, toleranța, pacea socială, atunci și cetățenii simpli își vor schimba atitudinea. Să sperăm că la mulți le vor veni mintea la cap, măcar mintea românului cea de pe urmă, și vor da curs rațiunii, spre binele tuturor.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu