joi, 9 august 2018

Blestemul României



Ce ne așteaptă din toamnă


În mentalul românesc, speranța moare ultima. Dacă nu moare înainte să se nască ori din fașă! Cel mai bine ar fi să nu moară deloc, ci să renască la fel ca Pasărea Phoenix din propria-i cenușă. Asta speră și încearcă să renască speranțele toți românii care protestează față de politica actualilor guvernanți ai țării. De doi ani încoace, blestemul României înseamnă cea mai proastă, nocivă și autodistrugătoare putere politică de care a avut parte de la înființare și până acum.

Ca o ironie a sorții, chiar în an de Centenar, ciuma roșie sau de orice altă culoare politică a fost, cancerul corupției atotputernice, pustiesc viitorul românilor și al acestei frumoase țări, ajunsă la cheremul mafiei. Sumbru început de nou Centenar. Ce n-au reușit alții timp de 100 de ani, distrugerea României, au început să facă deja politicienii ultimelor decenii de democrație originală. Deja, bravii noștri puternici ai zilei, guvernanți, au început otrăvirea fântânilor și pârjolirea holdelor!

Cu voie sau fără voie, conștient și inconștient, vasilici și vasilice distrug totul în calea lor! Chiar dacă tot mai multe voci, tot mai vehemente și disperate, îi avertizează și se opun din toate puterile politicii autodistrugătoare. Chiar dacă speranțele românilor din țară sau care și-au luat lumea în cap încă n-au murit, conducătorii actuali ai României sunt surzi și muți, în prostia lor consecventă.

Marile proteste ale poporenilor disperați, fie că vor reuși să urnească ceva sau nu, să dărâme guvernul actual sau doar să-l zdruncine puțin, nu vor reuși să schimbe ceva, rapid, din mersul lucrurilor în direcția greșită. Dezastrul spre care ne îndreptăm este atât de mare, încât viața românilor va fi, pentru mulți este deja, afectată în mod iremediabil. Este ca un cancer care, odată declanșat, se îndreaptă indestructibil spre verdictul fatal.

Numai o minune, tăierea răului de la rădăcină, ar mai putea reda speranțele de mai bine ale românilor. Dar vindecarea ar fi una de durată lungă, cu pierderi importante în timp. Chiar dacă azi, mâine, puterea politică actuală ar fi schimbată, lucrurile nu se vor rezolva peste noapte. Revenirea pe direcția bună, pozitivă, ar dura poate, încă un centenar.

Chiar dacă guvernanții vor fi schimbați peste noapte sau zi, viața românilor din țară va fi tot mai afectată de politica dezastruoasă dusă până acum, în cele aproape trei decenii de democrație neo sau post comunistă. Nu este doar un pesimism relevat de mentalitatea românească, ci este o realitate din care ne va fi foarte greu să ieșim.

Un coșmar care ne-a făcut viața tot mai insuportabilă. Din cauza politicilor proaste, efectele, consecințele sunt deja greu de suportat, nu mai zic de combătut. Gazul s-a scumpit, pâinea cea de toate zilele s-a scumpit, carnea s-a scumpit, totul s-a scumpit! Agricultura este extrem de afectată. Calamitățile naturale, calamitățile umane, inundațiile, pesta porcină, prostia umană fac ravagii! Pentru noi românii, se pare că criza alimentară globală a început mai devreme. Și nu doar criza alimentară.

Din toamnă, se pare că scapă cine poate. Iar cei puternici fac în continuare legile proaste în ciuda protestelor disperate. Porcii din guvern omoară nu doar porcii din zootehnie și porcii din curțile populației, omoară speranța și viitorul românilor. Pentru că sunt la putere și pentru că pot! Românii au ajuns să se mănânce între ei! Realitățile actuale nu pot fi schimbate dintr-o dată nici dacă s-ar răscula toată populația românilor din țară și de peste hotare.

Singura schimbare majoră politică a puterii actuale ar fi cel mai devreme peste doi ani, la alegerile parlamentare, dar acest lucru nu ne garantează în nici un fel schimbarea în bine. Este o perspectivă sumbră! Dar acest lucru nu trebuie să ne resemneze. Dimpotrivă, trebuie să ne canalizeze toate energiile pentru schimbarea lucrurilor, nu doar a oamenilor incompetenți din funcțiile de conducere.

Din timp în timp, se pare că românii trebuie să acționeze brutal, având cuțitul la os, pentru a îndrepta căruța pe direcția bună. Și acum realitatea cere o schimbare majoră a macazului politicii dezastrului, chiar dacă acesta nu mai poate fi evitat. Dar poate fi limitat și îndepărtat într-un proces de durată din care mulți români probabil că nu vor supraviețui.

Orice calamitate naturală, umană sau politică lasă urme adânci în viața românilor, dar istoria ne-a arătat că întotdeauna românii au reușit, în timp, să treacă peste aceste dezastre.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu