joi, 27 septembrie 2018

Demnitari prea cinstiți, români prea creștini, politicieni neprihăniți



De ce dracu, mai emigrează milioane de români când în țară curge miere și lapte ?!!!


După ce au decapitat și aproape au tras pe dreapta Direcția Națională Anticorupție, în urmă cu câteva luni, puternicii zilei se bat cu pumnii în piept și arată cu degetul spre Occidentul decadent și corupt, urlând cu tupeu maxim : În România, spre deosebire de țările din Occident, nu există niciun caz de mare corupție! Călin Popescu Tăriceanu. Ba, din vorbele demnitarului român respectiv, s-ar trage concluzia că în țara noastră există doar prihană și virtute, în timp ce în țările care ne ceartă pe motiv de hoții, furtișaguri și învârteli oneroase, înflorește marea corupție și homosexualitatea!

N-am știut până acum că trăim într-o Românie curată, cu politicieni prea cinstiți, prea creștini, prea morali! Nevinovați, neprihăniți, virgini în toate! ”Bă, ești nebun?!!! Bă, ești prost?!!!” De ce dracu, mai emigrează milioane de români când în țara lor curge doar lapte și miere?!!!

Mai grav, se găsesc destui naivi care să-i creadă pe bogătașii corupți, pe trompetele puterii, pe cei acuzați de corupție că sunt complet nevinovați, că nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase. Aceștia sunt prostiți de mai marii puterii, aflați pe cai mari, cu averi colosale acumulate din muncă muuultă și cinstită, acum nederanjați prea tare de instituția anticorupție. Hoții care îi acuză pe alții de hoție, beneficiază în prezent de o liniște și încredere imense, crezând că nu li se mai poate întâmpla nimic rău atâta timp cât au ei hățurile puterii.
Nu mai țin cont nici de atenționările partenerilor strategici sau europeni ai României, când li se atrage atenția privind corupția lăsată de capul ei. Se simt doar oarecum deranjați de aceste atenționări, dar au și tupeul extraordinar de a răspunde obraznic și sări la gâtul celor ce îi atenționează.

Pe de altă parte, cum să mai fie lucrate cazuri de mare corupție, Tăriceanule, când super profesionistul de la Justiție, ministrul Tudorel Toader, omul tău, încă nu a fost în stare să găsească un procuror bun pentru a conduce DNA-ul, propunerea acestuia limitându-se la justițiara constănțeancă, Adina Florea, ce ia ridicat osanale și ia cântat în strună ministrului care a ales-o?!!! Timp în care dinspre instituția anticorupție pare că dosarele mari au fost lăsate în stand by, procurorii dând impresia că ori sunt timorați, ori nu au conducere oficială, neinterimară, care să-i pună la treabă, ori vor să se retragă! Și din comunicatele DNA, constatăm că marii corupți au parte, după mazilirea Laurei Codruța Kovesi,  de o liniște nefirească, văzându-și în continuare de treburi.

Mai mult, marele și preacinstitul liberal aldist, C. P. Tăriceanu, se rățoiește cu tupeu la înaltul oficial european Manfred Weber, care a vorbit despre corupția românească. Chiar l-a acuzat că nu cunoaște realitatea, după ce liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European s-a arătat îngrijorat de situația din România ! Se pare că la actuala putere politică a devenit un obicei să nege realitatea evidentă, falsificând-o la vedere și transformând-o în funcție de interesele actorilor principali. Iar această falsificare a realității și adevărului o practică atât în țară, cât și în mediul internațional, în special în zona instituțiilor UE.

E de ajuns să privim la prim ministrul Vasilica Viorica Dăncilă și la șefa Internelor, Carmen Dan, cu șeful lor de partid în frunte, Liviu Dragnea, cum nu doar că falsifică adevărul, mințind cu tupeu, ci se cred și marii justițiari ai acestei țări, stabilind verdicte în locul celor abilitați să judece și să dea verdicte ! Iar cel mai bun exemplu în acest caz este Dosarul Piața Victoriei, 10 august, dosar în care ei înșiși ar putea fi implicați, cercetați și acuzați sau chiar condamnați, dacă s-ar face o judecată cinstită și ar fi găsiți vinovați de către adevărata Justiție.

Acești mai mari efemeri ai puterii actuale, în ciuda tupeului și nerușinării cu care transformă realitatea în minciuni străvezii, nu își dau seama sau nu vor să țină cont de faptul că atât oficialii de la Bruxelles, partenerii strategici și media internațională cunosc foarte bine, sunt informați exact despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în România. Pe de altă parte, nici românii din țară nu sunt cu toții atât de proști și naivi, precum îi consideră puterea actuală, care nu doar că îi desconsideră și manipulează, ci chiar le insultă inteligența, crezând că-i prostește pe față.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu