joi, 6 septembrie 2018

Fumigenele, ”răscoala”din marele partid și interesele românilor



Realitatea din spatele celor trei trandafiri


Explodează fumigenele și petardele mafiei politice de partid și de stat, indiferent de culoarea lor politică, mai ceva ca artificiile de revelion. Multă lume se lasă intoxicată și dusă de valul de fum, cu opinii induse și partizane, conform scenariilor produse de artificierii șefi. Dincolo de perdeaua fumigenelor lucrurile reale se fac dosnic, în interesul unor minorități puternice și în dezavantajul unei majorități a populației și al României ca țară.

Transparența instituțională este discreționară și este folosită doar în  favoarea celor care o gestionează. Acum, că s-a reluat activitatea parlamentară unde aleșii fac și modifică legi cu impact general, transparența și transmiterea informațiilor către opinia publică ar trebui să fie lucruri normale, firești, necesare, binevenite și acceptate de toți parlamentarii, dar realitatea ne arată că nu se întâmplă așa. Presei ca și informației adevărate li s-au făcut țarcuri, astfel încât cetățenii să fie serviți doar cu știri și informații controlate!

Politicienii de frunte, maeștrii ai  combinațiilor subterane, puternicii efemeri ai zilei, cei care controlează Executivul, au pregătit pe ascuns un proiect de amnistie și grațiere. Cu dedicație! Se știe pentru cine. La fel și alte reglementări, normative și legi sunt pregătite, se află în lucru sau în proiect, dar nu se văd public din cauza perdelei de fum.

Realitatea însăși, adevărurile, faptele concrete sunt ascunse cu grijă de această perdea trecătoare, scoțând la iveală diversiunile și interesele oneroase ale politicienilor. În ultima săptămână, cea mai vocală diversiune pare să fie ”răscoala” politică din PSD, condusă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva dictatorului din partid, Liviu Dragnea! ”Rebeliune” justificată de pesedista Firea pentru reinstaurarea democrației în marele partid roșu!

Mulți au aplaudat-o pe marea ”disidentă”, crezând că-i dă lovitura marelui șef, în beneficiul democrației românești!!! Faptele, acțiunile, vorbele ne arată însă, cu totul altă față a adevărului, relevând o încăierare între grupările de interese din PSD. Un scandal, o bătaie pe ciolan și pe putere, care nu are nimic de-a face cu interesul cetățenilor și cu atât mai puțin al României.
Nu mă interesează încăierarea pesedistă, decât în măsura în care aceasta ar avea consecințe pozitive pentru țară. Mă interesează ca politicienii la butoane, să miște lucrurile în sens pozitiv, în această țară. Să nu mai fure, să nu mai jefuiască, să plătească pentru toate relele pe care le-au făcut, să dea înapoi banii furați, să-și ispășească pedepsele dacă sunt vinovați. Să fie competenți și responsabili! Cam greu, dar nu imposibil!

Nu mă interesează gâlceava de partid a primarului general al Capitalei. Mă interesează ca aceasta să miște lucrurile în bine în București, un oraș cu pretenții europene furat, jefuit zilnic, plin de gropi și de ruine, cu o infrastructură la pământ, cu un transport paralizat, o capitală poluată, mizerabilă, plină de gunoaie.

O capitală unde bugetul în loc să se îndrepte către investiții, către infrastructură, către sănătate, educație, se duce pe pomeni electorale, pe cheltuieli cu dedicație și scopuri generate de actuala conducere a Primăriei Capitalei! Mă interesează ca odată cu venirea toamnei și a sezonului rece edilii să facă ceva pentru deblocarea orașului, pentru elevii care vor învăța din nou în clădiri improprii, periculoase, fără avize de funcționare sanitare și de la pompieri!

Nu mă interesează ce spune primărița generală- că ”o spionează” șeful de partid! Mă interesează ca bucureștenii să aibă căldură și apă caldă la iarnă. Mă interesează ca toți elevii bucureșteni să aibă asigurat un transport civilizat, fluent și gratuit la și de la școală, nu să mai fie vânați de controlorii RATB și să se mai înghesuie și certe cu pensionarii cu gratuități în mijloacele de transport. Mă interesează siguranța și securitatea cetățenilor. Doamna primar general Gabriela Firea, luați exemple de la alți edili care fac ceva bun pentru orașele și locuitorii lor, iar primarul clujean Emil Boc este un exemplu în acest sens.

Nu mă interesează să avem zeci de firme ale primăriei cu sute chiar mii de angajați, cu multe milioane de euro aruncați pe apa Dâmboviței, cu sinecuri și targeturi electorale. Mă interesează o gestionare judicioasă a banilor publici. Mă interesează transparența instituțională a administrării și managementului celui mai mare și reprezentativ oraș al României.


De aceea creează perdelele de fum, diversiunile, manipulările pentru a-și atinge fără scrupule, scopurile. Mândri că sunt români!

Numai că acești politicieni mafioți, în aroganța și prostia lor, nu țin cont de puterea și inteligența poporului român, popor care nu este departe de momentul când îi va tăvăli și îi va arunca acolo unde le este locul acestor politicieni de mucava: pe mulți îi așteaptă pușcăria în ciuda legilor imorale pe care încearcă să le dea, iar groapa de gunoi a istoriei va face să nu mai auzim de ei în doar câțiva ani de zile.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu