joi, 25 octombrie 2018

România sub control-”Să trăiți! Am înțeles!”



Frecții la Cotroceni

În sfârșit, munca asiduă, permanentă, eforturile comune, investițiile masive făcute, perseverența, intelighenția creierelor brune, implicarea totală, lupta acerbă de-a lungul anilor, amenințările, șantajul, manipularea,toate acestea și multe altele sunt aproape să îndeplinească visul oricărui politician pătat-controlul Justiției. De ani de zile, marii acuzați de corupție sau de alte fapte ilegale, marii condamnați, marii cercetați, ajutați de cohorte de slugi credincioase, au ajuns aproape de finalul luptei pentru punerea sub preș a justiției.

Acum, pot să taie și să spânzure. După control, urmează al vis înălțător-pedepsirea tuturor celor care s-au opus marelui deziderat politic, proiect de țară ajuns pe cele mai înalte culmi ale statului de drept. Cine, ce magistrat mai are curajul să nu spună ”Să trăiți! Am înțeles!” în fața politicului la putere? Cine nu se supune zboară din sistem sau, mai rău, poate fi pus sub acuzare. Procurorul general Augustin Lazăr este cel mai semnificativ exemplu.

Din păcate, foarte mulți magistrați n-au avut curajul să spună nu influențelor și presiunilor la care au fost spuși. Unii chiar s-au făcut preș în fața politicului, năzuind la funcții înalte și beneficii importante. Dacă justiția era independentă cu adevărat, dacă sistemul nu era putred, corupt și aveam mai mulți magistrați liberi, curajoși nu se ajungea aici! Acum, pare să fie prea târziu, cupola puterii roșii îi ține încătușați! Dreptatea pare să fi murit chiar și pentru magistrații onești.

Secția pentru investigarea și cercetarea magistraților este instrumentul creat pentru a ține și controla perfect sistemul. Iar situația actuală este favorabilă acestui lucru. Dosarele magistraților reclamați, cercetați sunt preluate de noua secție înființată de Tudorel Toader, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția. Structură unde procuror adjunct a fost numită pretendenta la șefia DNA, Adina Florea, favorita profesionistului din fruntea Justiției. Procuror care a candidat la două funcții cu influență și care este la un pix, stilou al lui Iohannis să fie numită în fruntea DNA.

Curios este că CSM-numit garantul independenței justiției-a avut judecăți diferite în cadrul avizului pentru candidata Florea: pentru șefia DNA a primit aviz negativ, în timp ce pentru secția de investigare a magistraților a primit aviz pozitiv! Oare, care au fost judecățile după care s-au dat aceste avize diferite sau problemele specificate în primul aviz, negativ, pentru șefia DNA, au dispărut peste noapte, ajungându-se la un procuror perfect onest, profesionist și curat ca neaua?!!! Ca simplu cetățean, fiecare dintre noi își poate pune această întrebare, iar fără un răspuns concret, argumentat, poate merge cu gândul la un blat. Mai ales că acum se vehiculează faptul că unii dintre membri CSM ar avea dosare, ar avea schelete în dulap și pot fi controlați?

Frecție la picior de lemn

Consultările inițiate recent de președintele României, Klaus Iohannis, cu partidele politice privind modificarea legilor justiției, au venit prea târziu și s-au dovedit inutile. Atât partidele parlamentare participante la consultări, cât și președintele țării și-au spus fiecare în parte poezia proprie, neexistând nici un fel de dialog constructiv și nici rezultate concrete în urma acestei inițiative. Consultare politică ce sigur ar fi fost mult mai utilă să se desfășoare cu mult timp înainte, să aibă o anumită regularitate și, esențial, un dialog constructiv.

 Așa a fost o mimare proastă a dialogului, iar fiecare dintre părți și-a văzut imperturbabilă de agenda proprie, coaliția la putere PSD/ALDE punctând chiar în planul concret al legislației justiției, fără să țină cont nici de recomandările Comisiei de la Veneția, cu atât mai puțin de opoziția politică, de reacția societății civile și de președintele statului. Mai mult, chiar în ziua consultărilor de la Cotroceni,24 octombrie 2018, profesionistul Tudorel Toader, ministrul justiției, a mai dat o lovitură de ciocan instituțiilor statului de drept, chiar în numele statului de drept, propunând revocarea procurorului general Augustin Lazăr, după o ”ievaluare”, care a dus la un rechizitoriu în 20 de puncte acuzatoare.

După decapitarea DNA și a DIICOT, marele profesor de la Justiție, sfidând orice opoziție internă sau internațională, decapitează și Parchetul General. Astfel, ocupantul fotoliului de la Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, adus în postura de notar, este pus în situația de a accepta s-au refuza numirea Adinei Florea la șefia DNA, pe de o parte, pe de cealaltă parte, aproape că este obligat să semneze revocarea procurorului general Augustin Lazăr.

Drept urmare, într-o perioadă de doar câteva luni de zile, specialistul de la justiție, apoliticul, profesorul, membrul Comisiei de la Veneția, elitistul, mult lăudatul și înjuratul Tudorel Toader a reușit ceea ce n-au reușit alți predecesori de ai săi- visul de decenii al multor politicieni puternici-punerea Justiției sub control! Ce urmează pentru România? Cred că Dumnezeu nu știe, poate doar ”sfinții” lui de pe pământ! În aceste condiții, urmând direcția, numai bine nu o să fie! Poate doar pentru inflluencerii politici, pentru cei care trag sforile, pentru cei care sunt cercetați pentru încălcarea legilor, că penali sau persoane de rang înalt nu li se mai poate spune.

Răul își consolidează controlul, punând sub preșul politic și justiția din România!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu