vineri, 12 octombrie 2018

România, țara marilor minuni tradiționale



Curat, moral, ortodox, românesc

Mai există o țară din lume unde oamenii să se înghesuie atât de mult la moaștele diverșilor sfinți ortodocși ? Mai există o țară undeva, unde să crească numărul credincioșilor tradiționali, apărători ai moralei creștine, dat unde corupția să fie la putere ? Mai există o țară ortodoxă în care slujitorii domnului să fie frați cu dracul, cu dare de mână? Nici măcar în țările apropiate și prietene, surori de tradiție ortodoxă, de sărăcie, de incultură, de subdezvoltare și foste componente ale lagărului comunist. Chiar dacă de sute de ani, ortodocșii se duc ca oile la moaștele mult slăvite și lăudate că ar fi făcătoare de minuni, avânt mai mare, mai numeros și mai prostesc al pupătorilor de racle ca în ultimii ani, nu a existat.

Când vezi mii, zeci sau chiar sute de mii de români amărășteni că se bat să ajungă la diversele și multele moaște sfinte, făcându-și milioane de cruci, rugându-se și târându-se în genunchi, mai că îți vine să zici că suntem un popor profund creștin ortodox, care respectă și practică învățăturile moralei religiei tradiționale. Români care se bat cu pumnii în piept și declară cu evlavie cât de credincioși sunt și se roagă pentru sănătate, pentru familie, pentru prosperitate.

Logic, dacă te gândești simplu, cu atâta credință și tradiție ortodoxă ar trebui ca morala creștină să fie sfântă pentru toată suflarea evlavioasă din România. Să nu se mai fure atât de mult, să nu mai existe sumedenie de infracțiuni și infractori fără număr, să existe solidaritate și ajutor necondiționat între frații creștini, să nu mai existe prăpăstii de netrecut între bogați și săraci, să fie concordie, dragoste și înțelegere în popor, nu o dușmănie accentuată. Când vezi sumedenie de icoane în birourile șefilor jandarmilor, ale politicienilor, te aștepți ca atât instituțiile militare, cât și politice, democratice ale statului să fie în slujba cetățenilor, a poporului, nu să bată la protestatari și să-i gazeze ca pe criminalii odioși.

Dar la noi, în România, cu cât se afișează public tot mai mulți cetățeni cu credința lor ortodoxă tradițională, cu cât își declamă mai tare inocența și evlavia de fațadă politicienii, cu atât lucrurile merg mai prost. Cu atât este mai nerespectată în realitate morala creștină, cu atât se fură mai mult și se comit fapte antisociale, cu atât se încalcă legile mai tare, cu atât se fac mulți popi frate cu dracul să primească arginți de la politicienii care dăruiesc cutia milei din banii publici, dar și de la tot mai mulți credincioși fără credință, sprijinitori ai unei biserici care își pierde continuu din credibilitate și din menirea adevărată. Curat tradițional românesc !

În ultimul timp, mi se pare un spectacol grotesc procesiunile pupătorilor de moaște, în special pelerinajele organizate din bugetul public de către marii ”edili„, politicieni  cu grijă față de credincioși, care sunt și frați cu dracul, dar îl și folosesc pe  Dumnezeu ca agent electoral. Acești politicieni pervertiți, mici în lumea lucrurilor bune realizate pentru urbea lor, dar mari dumnezei locali în fața electoratului habotnic, prostesc și incult, fac totul pentru a le spori loialitatea pupătorilor de moaște față de ei.

Anul acesta, 7000 de cetățeni ai micului oraș Voluntari au fost duși la moaștele Sfintei Parascheva la Iași, dar marele edil evlavios, primarul Florin Pandele, vrea ca la anul să fie 10. 000 de oameni trimiși în pelerinaj ! Pe banii publici. An de an, sporește numărul nefericiților credincioși care au prins locuri în autocarele lui Dumnezeu de Voluntari. An de an, marele edil, păstor de cetățeni cu drept de vot, organizează plecarea cu discursuri mobilizatoare, având alături de el soborul de preoți aferent, slujitori fericiți și ei că moaștele sunt o afacere tot mai prosperă și sigură pentru ei și oastea popilor milogi la ușile politicienilor efemeri.
Nici soția acestuia, primărița generală a Bucureștiului, evlavioasa politiciană Gabriela Firea, nu se lasă mai prejos. Vine în sprijinul și dorința credincioșilor bucureșteni, aducând și plimbând prin biserici diverse moaște făcătoare de minuni, la care dau buluc amărăștenii tradiționali, cu speranța naivă că vor avea parte de multe pomeni și prosperitate din partea mai marilor zilei.

Afacerea, moda moaștelor la români aduce profit sigur. Pare că este o adevărată industrie, care scoate pe bandă rulantă tot mai multe moaște, le împrumută de la biserică la biserică, sunt aduse și din alte țări ortodoxe și plimbate în delirul cât mai multor pupători, crezători în mari minuni spre beneficiul propriului interes. Zici că există undeva, o fabrică de moaște ! Cu atâtea oase sfinte făcătoare de minuni, ar trebui să fim și noi un popor sfânt, nu unul plin de ipocrizie și de profitori de tot felul.

Fenomenul, parada moaștelor și a milioanelor de credincioși români sunt privite cu uimire de către străinii de altă religie care se nimeresc prin România și văd procesiunile ortodoxe, tradițional românești! Parcă noi am inventat turismul religios, electoral. Suntem o țară unde se înmulțesc bisericile ca ciupercile după ploaie, unde slujitorii Domnului sug la țâța bugetului de stat, slujind și politica celor puternici cu dare de mână ! Suntem o țară în care crește vertiginos numărul pupătorilor de moaște, dar în care dumnezeii puterii îi lasă să moară cu zile pe bolnavi, pe copii, în spitale, pe străzi în casele lor.

În România, minunile moaștelor sfinte îi pun pe politicenii penali în fruntea statului, îi scapă pe infractori din închisori, îi îmbogățește pe corupți, în timp ce pupătorilor de moaște le aduce tot mai multă nefericire. Nicidecum sănătate, pace și prosperitate!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu