joi, 28 februarie 2019

Cum să câștigi alegerile cu struțo-cămila


Frățiile dinozaurilor politici


Și în urma acestui articol voi avea parte de tot felul de atenții, etichetări, înjurături, poate chiar blocări, dar realitatea este una evidentă și adevărul spus deranjează întotdeauna pe cei cărora nu le convine să fie făcut public. Am scris deranjant despre marile partide aflate la putere, despre diverși politicieni ajunși să se creadă un fel de dumnezei pe pământ, despre mai mici sau mai mari formațiuni politice nou înființate, cu pretenția de a schimba fața României.

Din păcate, în ciuda speranțelor românilor în liberali, acest partid nu s-a autoreformat cu adevărat niciodată, doar s-a peticit, ici colo, cu câțiva oameni capabili, tineri, care însă, nu au nici un cuvânt de spus în fața dinozaurilor.

Acum, pe măsură ce se apropie alegerile, mi se pare că marele PNL face tot mai multe blaturi cu frații politici de la putere. În timp ce câțiva europarlamentari liberali, încercau la Bruxelles să o ajute pe Laura Codruța Kovesi să obțină cât mai multe voturi pentru șefia Parchetului European, la care s-a înscris singură, fără să fie sprijinită de nici un partid politic, în Consiliul General al Capitalei, PNL făcea blat cu PSD și o sprijinea pe Gabriela Firea!!! De fapt, după ce până în urmă cu câteva luni consilierii generali ai PNL atacau aproape zilnic ilegalitățile și prostiile primăriței Capitalei, de ceva timp aceștia au amuțit!!! Partidul lor a dat ordin probabil, la reinstituirea frăției cu PSD, în fapt o reînființare pe burtă a USL, frății care sunt semnalate și în țară!

Unii peneliști ar spune că recent, PNL a obținut în Parlament, mărirea alocației pentru copii, dar, de fapt, acea adoptare a fost un accident. Chiar și așa, guvernul actual nu vrea să pună în practică mărirea alocațiilor, aruncând pisica în ograda președintelui Klaus Iohannis, că nu vrea să semneze adoptarea bugetului de stat. Revenind la cameleonismul și interesul dinozaurilor peneliști, să nu uităm că aceștia sunt părtași la votarea într-un singur tur, votare extrem de nocivă și nereprezentativă, a aleșilor locali. De-a lungul anilor, frăția PNL-PSD, chiar și după desființarea de facto a USL, a funcționat fără cusur atunci când au avut interese comune în Parlament și în consiliile locale.

Nici acum, după poziționarea lui Kovesi pe primul loc pentru obținerea șefiei la Parchetul European, mulți dinozauri peneliști nu se bucură, cum nu se bucură deloc pesediștii și aldiștii. Totuși, mi se pare că PNL-ul încearcă să capitalizeze electoral succesul Laurei Codruța Kovesi, ajutată, este adevărat, de cei câțiva europarlamentari liberali cu Siegfried Mureșan în frunte.

Tot mai mulți cetățeni care-și puseseră speranțele în marele partid de opoziție, sunt pe zi ce trece mai dezamăgiți și nemulțumiți de frăția dinozaurilor politici și spun direct că nu vor mai vota acest partid la alegeri. Amantlâcul de lungă durată al PNL cu PSD, în care marele partid liberal pare o damă de companie obosită, atârnă ca o piatră de moară ce duce tot mai mult la formațiunea liberală la fund. Păcat de cei câțiva tineri, capabili și valoroși din PNL, care vor sfârși a fi marginalizați dacă nu se vor plia pe politica duplicitară și toxică a dinozaurilor. Păcat de munca a doi/trei edili liberali, care fac lucruri bune în orașele lor!

Degeaba trag speranțe unii dintre acești tineri să fie promovați și ajutați la alegeri, dacă pe listă vor apărea tot felul de favoriți, nulități pliate pe interesele fruntașilor, dar și persoane aduse din afara PNL și puse pe liste, cum s-a întâmplat la alegerile locale trecute cu Marian Munteanu, pus candidat la Primăria Capitalei, care s-a dovedit un eșec răsunător. Acum se vehiculează că va fi pus în capul listei de europarlamentari nimeni altul decât Rareș Bogdan, care se va dovedi o piatră de moară de gâtul partidului liberal, în timp ce alții tineri capabili, nici măcar nu vor prinde listele. Cum să-l pui pe Bogdan înaintea lui Siegfried Mureșan la europarlamentare?!!! E ca și cum ai vrea să te sinucizi, nicidecum să câștigi!

După cum evoluează lucrurile în autodeclaratul partid principal de opoziție, cetățenii care merg la vot au tot dreptul să se întrebe: -Care este cel mai reprezentativ PNL: cel care a susținut-o și o susține pe Kovesi în Parlamentul European?  -Cel care a făcut blat cu Firea la Primăria Capitalei în cazul RADET și resuscitează frățiile cu PSD sau cel care îl vrea în fruntea listei de candidați la europarlamentare pe angajatul lui Gușă, prietenul lui Ghiță?

E greu să câștigi alegerile cu struțo-cămila liberală!
----------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu