joi, 18 aprilie 2019

Ar putea fi începutul unei noi Românii centenare



Primii pași pentru lustrația naturală

S-a făcut mare agitație cu ”torționarul” Lazăr, de la Aiud, fost procuror comunist! S-au pus în scenă piese de teatru, în regii proaste, cu foști deținuți politici, ”victime”, duse cu tam-tam la Cotroceni...

În acest context, nimeni nu i-a amintit, pus în discuție și pe alți foști magistrați comuniști, actuali înalți demnitari și politicieni, cum ar fi: Valer Dorneanu, Victor Ciorbea, Tudorel Toader, Norica Nicolai, Monica Macovei și alți procurori și judecători aflați încă în activitate, în înalte funcții publice? Acum, ar fi un moment oportun pentru o lustrație naturală, prin ieșirea la pensie a acestora și renunțarea voluntară, într-un gest de decență și responsabilitate individuală, la implicarea în viața publică.

Retragerea acestora și ai altor dinozauri comuniști din toate domeniile publice ar însemna un început de deratizare, de însănătoșire a societății românești. O renunțare la trecut, la așa zisa democrație originală și la deschiderea spre o democrație firească, bazată pe principiile statului de drept.

De ceva timp, prima pagină a știrilor este ținută de fostul procuror din vremea comunismului, Augustin Lazăr, ”torționarul” de la Aiud, ajuns ulterior procuror general al României și o mare sulă în coastele mafiei politice din țara noastră! Procuror general care a avut curajul să trimită în instanța de judecată celebrul Dosar al Revoluției, după 30 de ani de cercetări și controverse. Chiar dacă acest dosar pare a avea unele scăpări, din moment ce la un număr mare de victime, există doar trei acuzați!

Procuror general care a îndrăznit să-și depună candidatura pentru un nou mandat, dar a fost respins de actualul ministru al justiției, Tudorel Toader, și el fost magistrat comunist, acum pe fărașul unei puteri pe care a slujit-o cu mult servilism și obediență, în ciuda protestelor societății civile, dar și al atenționărilor repetate ale oficialilor Uniunii Europene. Ministru al justiției care se pare că a ajuns în dizgrația puterii penale tocmai pentru faptul că se arată reticent în a da ordonanța prin care să-i scape pe demnitarii corupți de posibile condamnări cu pedepse drastice pentru faptele lor.

În urma atacurilor virulente și a acuzelor la care a fost supus, procurorul Augustin Lazăr a decis să se pensioneze. Dacă își va duce intenția la capăt, acesta va ieși din sistem, iar retragerea poate însemna ieșirea completă din sistem, inclusiv din jocurile culiselor politice de care mai este acuzat că le face, de către o parte a presei și a politicienilor penali. Reprezintă și o ieșire oarecum demnă, decentă din magistratură, după ce a lucrat în două regimuri diferite, regimul dictaturii comuniste și regimul post comunist.

Dar, gestul procurorului Augustin Lazăr, dacă ar fi urmat și de alți magistrați și foști înalți demnitari și funcționari din timpul dictaturii comuniste, ar putea însemna un lucru mult mai important pentru societate în ansamblul ei, pentru democrație și pentru România. Ar însemna un început de lustrație oarecum naturală. Dacă lustrația nu s-a făcut la timpul ei, în anii de după 1989, ar putea începe acum, la 30 de ani distanță, prin pensionarea și ieșirea complet din joc a acestora.

Dar, oare, vor vrea acești privilegiați, acești oameni să plece de la cașcaval? De la măcelărie? Unii și-au schimbat pielea, au ajuns mari lideri de partide, persoane cu demnitățile cele mai înalte din stat, indivizi care fac jocurile și dau ora exactă în România, fac legile, controlează economia, politica, finanțele. Controlează viața a milioane de români! Democrația originală românească poartă amprenta lor! Mai mult, acum au destinul României în mâini, o pot îndrepta spre încă o sută de ani de existență, dacă se retrag, mai ales că toți se bat cu cărămida în piept, cu patriotismul și dragostea lor de țară! 

Astfel, o pot lăsa să-și urmeze calea spre valorile și modelele recunoscute, democratice, occidentale. Sau, dimpotrivă, ținând cu dinții să facă jocurile și să fie în fruntea țării, foștii comuniști actuali înalți demnitari, o pot duce și distruge din interior ori sub laba marelui urs de la Răsărit.

În prezent, asistăm la o incredibila luptă pentru controlul României:
Eu te controlez pe tine, tu mă controlezi pe mine, noi îi  controlam pe alții și mai ales, alții mai puternici ne controlează pe noi! Acesta pare să fie motto-ul după care se guvernează țara !
Nimeni nu este necontrolat și necontrolabil la vârful politicii românești și al puterii din România! Iar cine controlează justiția, pare că poate avea puterea și controlul acesteia asupra românilor și a întregii țări!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu