joi, 11 aprilie 2019

Avertismente de la cel mai înalt nivel


Moș Crăciun umblă cu Pinocchio prin țară

În aceste zile, umblă puternicii zilei prin țară cu Moș Crăciun de mână, dar și cu Pinocchio. Păi, n-avem noi o țară ca în povești, o Românie de vis ! Ce ne mai trebuie o țară ca afară, ce au străinii o țară ca a noastră ? Fără noroaie, cu români fericiți cu buzunarele doldora de marafeți, cu mari conducători iubiți ! Laptele și mierea curg gârlă ! Cormoranii sunt fericiți, la piscină ! Ce ne mai trebuie ?

Filmări fără număr, fanfaronade, cu inspecții inopinate, rezolvări ca la horoscop.  E ca și cum opinia publică, pacienții, poporul votant ar mai crede în Moș Crăciun? Din păcate, pentru mulți bolnavi nu doar că Moș Crăciun a murit, dar mor și ei în spitalele românești din cauza condițiilor nemuritoare din aceste instituții ale speranței de viață și ale plângerii pierderii celor dragi. Cu toate acestea, politicienii l-au reînviat pe Moș Crăciun și umblă cu el împăiat prin țară ! În decursul anilor, câte astfel de făcături de imagine nu au regizat diverși demnitari vremelnici, în domeniile de care trebuiau să fie responsabili ? Fără număr ! 

Unii miniștrii din actualul guvern, Răzvan Cuc de la Transporturi și Sorina Pintea de la Sănătate, nu mai prididesc cu inspecțiile inopinate pe șantierele autostrăzilor eterne în lucru și neterminate și în spitalele de stat, eterne găuri negre pentru buget și instituții mortale pentru mulți pacienți! În ultimele săptămâni, au curs imaginile de pe autostrăzi și din spitale, cu miniștrii în prim plan și convoiul de oficiali, camere de filmat și reporteri care relatau frenetic de la fața locului, despre neregulile descoperite!  Sloganul folosit frecvent, ritos, autoritar, oficial și auzit strident, fals de opinia publică a fost :”Nu mai tolerez ! Așa nu mai merge ! Vom lua măsuri !”

Ce au găsit acești demnitari la fața locului, ce măsuri au luat și ce consecințe au avut aceste măsuri în timp? În loc să se îmbunătățească ceva, lucrurile au mers mai rău. Ba, unii demnitari, i-au demis pe diverși din funcții ca să își pună oamenii lor, gașca lor de partid și fripturiști! Așa și acum! Să vedem ce se îndreaptă! Am auzit-o pe doamna Pintea, ministrul Sănătății, când a declarat că multe nu poate să facă, doar niște recomandări, acolo! Am mai auzit-o repetând, că nu mai tolerează?!!! Am auzit-o și lăudându-se că avem mai puține raportări de infecții nosocomiale decât Germania !!!

După fiecare astfel de inspecție inopinată, în care simpli angajați ai spitalelor tremurau de teamă să nu-și piardă locul de muncă, în timp ce pe mafiile, pe căpușele din sistem nu le durea nici la bască, știind că dacă vor, o schimbă ei pe ministră oricând doresc și aduc în locul ei o persoană preferată, doamna Pintea lua la rând televiziunile !

Pentru unii dintre români, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, părea un altfel de om într-un guvern de troglodiți, furați de imaginea și propaganda folosite. Astfel, zi de zi, seară de seară, românii aflau câte nereguli grave a descoperit doamna ministru în spitale, de parcă descoperea roata și nu știa care-i realitatea și situația gravă din majoritatea instituțiilor medicale de stat ?! Cu un ton grav, important, opinia publică pacienții, votanții aflam că se vor lua măsuri drastice și  lucrurile se vor rezolva cât ai bate din palme ! Vorbe, vorbe, vorbe ! Frecții la niște picioare de lemn ! Mai mult, marele șef de Teleorman, ajuns vătaf peste o Românie paralizată de corupție, aflat într-o campanie electorală stridentă prin parohia lui Daea, cormoranul de la Agricultură, a declarat că el însuși a comanadat vizitele inopinate în spitale, chiar dacă doamna Pintea a negat cu juma de gură acest lucru, spunând că sunt inițiative proprii.

Ce rămâne în urma acestor inspecții ? Haos, neliniște, probleme în plus față de cele multe și nerezolvate dinainte și perpetua mafie care țipă continuu că sistemul este subfinanțat. În realitate, sistemul de sănătate nu este chiar subfinanțat, ci pe lângă incompetență managerială și iresponsabilitate, are niște găuri negre care atrag continuu banii în niște buzunare fără fund, care au costuri suplimentare importante în condițiile în care campania electorală este în toi, iar acest lucru costă enorm! Tocmai de aceea, băieții deștepți au lansat ideea că populația trebuie să doneze bani la sistemul de sănătate public, că parcă până acum, de zeci de ani, poporul nu ar plăti cu vârf și îndesat pentru sănătatea publică ?!

”Nu mai tolerez !” Păi ăsta-i un slogan folosit în permanență de ani de zile! Săptămâna trecută, îl folosea Cuc, de la transporturi, pentru autostrăzi. Ministrul Cuc, cânta pe șantierul autostrăzii- ”Nu mai tolerez nici un fel de întârziere!!!” Tot așa, însoțit de un alai oficial și de nenumărate camere de filmat, care să înregistreze prezența utilajelor și oamenilor pe șantier ! Dar, ”minune”, la doar o săptămână distanță, românii au descoperit că de la șantierul lui Cuc dispăruseră și utilajele și lucrătorii ! Locul era gol, teren viran !!! Se pare că este la modă ca demnitarii de la transporturi să facă vizite inopinate pe șantierele patriei însoțiți de utilaje și muncitori, care dispar odată cu plecarea ministrului, pentru a apărea din nu la alte vizite ”neanunțate !” Și așa crește numărul kilometrilor de autostrăzi într-un ritm ”galopant” ! Dar ce să vezi, nici aici nu ajung banii și au lansat chemarea poporului să facă donații și să sponsorizeze construcția autostrăzilor, că altfel nu se mai poate ! Nu mai tolerează ! Cânta Cuc ca Popa prostu, că banii se drenează tot în buzunarele frăției de partid. Iar românii donează de zeci de ani, bani pentru drumuri, bani care se scurg în aceleași buzunare de ”băieți deștepți”, în timp ce gropile curg gârlă...fără număr, fără număr, fără număr! Apropo, o fi terminat coana primar Firea numărătoarea gropilor din Capitală, că sunt curios câte i-au ieșit la contabilitate?

Mafiilor partidice și transpartidice din spitale și din toate instituțiile publice nu le pasă de ce zice un ministru sau altul, când ele trebuie să facă bani mulți, iar din acești bani se duc procente bune la partid? Nu le clintește nici dracu din locurile unde se finanțează continuu găurile negre! Se schimbă guverne, se schimbă partide, se schimbă puterea, dar caracatița corupției rămâne și se face tot mai puternică, mai ales acum când justiția este jucată pe degete de dracii roșii !

Dar, în aparență, de ochii boborului și mai ales de bunăstarea lui, adică a voturilor viitoare, ”marii” conducători actuali ai României, se dau de ceasul ”morții” să rezolve urgent problemele naționale, dau avertismente, ca jupânul Liviu Dragnea, nu mai dorm de grija producătorilor români și a consumatorilor ! Nivelul de trai crește ca Făt Frumos peste noapte, de nu știu câte ori, iar doamna premier Vasilica, din Palatul de la Piața Victoriei, după ce ne-a anunțat că a scos țara din noroaie, a declarat mândră, că nivelul de trai se simte și în buzunarele românilor ! Așa o fi coană Vasilico, că prea le zici cu foc, te cred și românii care atunci când se uită la nivelul de trai din buzunare văd că și acolo au o gaură neagră, nu le au doar pe cele de la stat, unde trebuie să dea banii continuu. Și cât mai mulți !

E-he, acum că țara este scoasă din clisă, iar buzunarele le simțim tot mai ușoare, noi să fim sănătoși, că ne rezolvă partidul și la sănătate, pe unii i-a ”rezolvat” deja, că scăpăm noi și de ăștia, cum am scăpat și de alții !

Dar repet întrebarea, pe cine dracu, punem în locul lor ?
-------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu