joi, 25 aprilie 2019

Renaștere sau Nimic


Motto: Zori de zi-Phoenix

”E dimineață zori de zi
Uite pleacă dracii mii!
E dimineață zori de zi,
Se coboară îngerii!”

   Ce pot face românii cu mintea și ființa lor

De multe ori, în epoca modernă ”Iepurașul” pascal, comercial, este făcut responsabil de îndeplinirea dorințelor materiale. Restul dorințelor, năzuințelor omenești, creștine, spirituale țin de mult prea mulți factori ca să fie aduse în punga iepurașului!

Acum, în Săptămâna Patimilor lui Isus și în cea a Sărbătorilor de Paști, cred că fiecare român, cetățean al acestei țări, fie că este trăitor în România, fie că este pribeag pe meleaguri străine în căutarea unei vieți mai bune, fiecare om, creștin indiferent de rasă, religie sau ocupație, fie că este sărac sau bogat, provine dintr-o pătură socio-profesională măruntă sau din sfera înalților demnitari-avem cu toții, într-un moment de reflecție a propriei persoane, unele dorințe! Mai mici sau mai mari, dorințe firești, normale sau visuri mărețe ori de mărire!
Ce mi-aș dori eu de Paști? Păi, lucruri extrem de firești, normale, după părerea mea, pe care ar trebui să și le dorească orice creștin român, orice cetățean onest, modest, normal la cap:

Mi-aș dori, în primul rând, să putem trăi omenește, simplu, natural într-o țară normală la cap și la trup, numită România! O țară în care democrația și statul de drept să constituie prioritățile tuturor, dezvoltate și respectate în permanență. O țară în care cetățenii să trăiască pașnic în comunitate, să construiască împreună și să se respecte reciproc. O țară în care puterea politică, politicienii, statul să fie în slujba poporului și nu invers. O țară în care infractorii de tot felul, hoții, tâlharii, criminalii să nu mai dețină puterea și să nu mai facă legile, ci să-și ispășească pedepsele conform faptelor ilegale și imorale comise!

Mi-aș dori o țară în care educația să fie prioritară! Nu să fie un poligon de experimente, de îndobitocire și de înavuțire a unora pe spinarea copiilor, a viitorului României! Mi-aș dori un sistem de educație în care lucrurile să fie pe un făgaș, o direcție normală pentru dezvoltare și viitor, unde dascăli bine pregătiți, inteligenți și cu har să educe copii inteligenți și cu har! Mi-aș dori ca unitățile de învățământ să nu mai fie zone de risc, periculoase, incendiare, dezastruoase în care elevii mor înecați în haznale!

Mi-aș dori un sistem de sănătate care să fie el sănătos și bine reglementat, în primul rând! Să funcționeze, să salveze vieți, nu să ia vieți omenești! În care să nu mai moară oameni fără număr! În care să nu mai fie băgați bani cu nemiluita și să se fure fără număr!

Mi-aș dori un stat de drept în care justiția să fie cu adevărat liberă și independentă, în care magistrații onești și profesioniști să fie lăsați să facă dreptate adevărată, în care magistrații dalmațieni, controlați, să nu mai facă jocuri și să producă injustiție la nesfârșit! Mi-aș dori ca magistrații cinstiți să fie încurajați, să aplice legea, iar magistrații necinstiți să fie pedepsiți fără milă!
Mi-aș dori o clasă politică pusă în slujba intereselor cetățenilor, în serviciul țării! Mi-aș dori ca puterea politică, guvernul, parlamentul să fie constituite din oameni inteligenți, cinstiți, educați, care să lucreze numai în favoarea poporului și a țării!
Mi-aș dori ca administrațiile publice să nu mai constituie zone de incompetență, de furt masiv al banilor publici, ci instituții funcționale,unde edili și funcționari să fie slujbașii cetățenilor care-i plătesc!

Mi-aș dori ca oamenii legii, cei care trebuie să asigure ordinea publică și siguranța națională, cei care au menirea să apere cetățenii în fața ilegalităților și a abuzurilor să fie cu adevărat servitorii poporului de care sunt plătiți și nu agresorii acestuia atunci când cetățenii își revendică drepturile în stradă!
Mi-aș dori ca slujitorii Domnului pe pământ să-și îndeplinească menirea, să aducă pe calea cea bună oițele rătăcite, să respecte măcar cele zece porunci! Mi-aș dori ca oamenii Bisericii, plătiți de stat, implicit de cetățeni, indiferent de religiile de care aparțin, să nu mai fie exemple negative și nocive, să nu se mai implice în mârșăvii, jocuri politice, să nu mai stea cu mâna întinsă la bani!

”He, he, he!” Cum ar exclama un clasic la putere, fiecare dintre noi, mai bun sau mai rău, avem miliarde de dorințe! Nici ”Iepurașul” și cred că nici vreo divinitate, chiar Dumnezeu, nu le-ar putea îndeplini oamenilor toate dorințele. Cu atât mai mult nouă, românilor, oameni suciți, care ne mai și credem buricul pământului.

Dar, cred cu tărie, că doar noi, românii, dacă suntem hotărâți, perseverenți, cinstiți, inteligenți, avem intenții bune pe care le punem în practică, vrem să fim creștini cu adevărat nu doar să ne batem cu cărămida în piept, lăsăm la o parte orgoliile prostești, îl dăm pe Scaraoțchi deoparte și punem umărul împreună, vom reuși să ne îndeplinim cele mai simple, cele mai firești, normale și frumoase dorințe! Nimeni altcineva, doar noi singuri vom putea face o societate frumoasă, cinstită, de viitor, în care să nu ne mai mâncăm unii pe alții și să nu ne mai furăm reciproc căciula, ci să ne respectăm și să ne ajutăm, să promovăm cu toții binele comun!

Putem face această renaștere ca oameni și ca națiune împreună, doar să vrem! Dar, oare, câți ani, câte decenii ne vor trebui să ne resetăm complet starea autodistrugătoare, actuală?

Sărbători cu lumină și cu minte vă doresc! Fie ca toate dorințele și faptele creștine să vă fie îndeplinite!
---------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu