joi, 30 mai 2019

Cine a câștigat alegerile și cine face jocurile în politica românească



Vuvuzelele și ”centrele de influență”

Ce mai, emoția i-a făcut pe mulți chibiți să spună că trăiesc Revelionul și Crăciunul în același timp și că a început sfârșitul ”Ciumei roșii”, PSD! S-au băut șampanii, s-a  scandat de fericire în fața Guvernului! Unii clamau că gata, marele partid emanație a comunismului s-a dus, că a pierdut definitiv încrederea românilor și majoritatea în Parlament! Unii i-au pus și lumânarea, cântându-i prohodul!

Marile speranțe de normalitate într-o Românie sufocată de corupție și prostie, păreau că se reaprind. Politicienii aparent câștigători ai alegerilor urlau și dansau fericiți, savurându-și victoria de etapă, în războiul celor patru rânduri de alegeri programate în doi ani. Vuvuzelele făceau zgomote asurzitoare, dar vaaai...nu știau cât de înșelătoare este victoria!

Evenimentele importante, spectaculoase, desfășurate zilele trecute, au ținut opinia publică din România cu sufletul la gură, stârnind inclusiv reacții și ecouri internaționale. Evident, alegerile pentru Parlamentul European, din 26 mai, în care au fost implicați mai mulți alegători români decât se preconiza, dar și rezultatele acestora au stârnit o emoție puternică atât în țară cât și în Diaspora. Rezultatele se știu, coaliția la guvernare a pierdut masiv, mai mult, un partid ALDE, nu a trecut pragul electoral, în timp ce marele câștigător pare să fie PNL, dar mai ales Alianța 2020 USR PLUS, care fără structuri administrative locale în teritoriu, fără reprezentare în mediul rural, a reușit să scoată un scor de peste 22%, învingând partidele favorite în marile orașe în care acestea au primari aleși!

Dar cel mai spectaculos eveniment, neașteptat de marea masă a românilor, s-a petrecut a doua zi după alegeri, când justiția a avut curajul să-l condamne definitiv pe ”dictatorul” Liviu Dragnea. A fost o zi de neuitat pentru privitorii la televizoare, internauți și alți consumatori de canale media, în premieră, cu marele condamnat dus la penitenciar, cu diversiuni în trafic, cu urmăriri ca în filme, până la penitenciarul vipurilor, Rahova! Premieră televizată în direct, ca și la ”Revoluția” Română, dar acum, din fericire, fără morți și răniți. Singura victimă ”Dictatorul”!

Eliberați de ”Dictator”, rămași fără marele șef încarcerat, pesediștii de frunte, cu Viorica Vasilica Dăncilă în frunte, dintr-o dată fără lesa stăpânului, acum mai puternică, mai bărbată și oarecum independentă, au răsuflat ușurați și-au frecat palmele, au strâns rândurile, au țipat că de acum înainte vor respecta justiția și vor pune în practică, neabătut, programul de guvernare! Și au mai făcut puțină curățenie în partid, de ochii lumii, îndepărtând unii dintre oamenii de casă ai ”Dictatorului!”  Liviu Dragnea a fost un mic dictator doar la el în partid, nu chiar cum și-ar fi dorit peste o țară întreagă, pe care nu a reușit să o subordoneze. Și mai cred că acum acesta este un deșeu politic aruncat la coș, pe care istoria politică nu îl va reține deloc în comparație cu Vasilica, prima femeie premier în România, care doar pentru acest lucru va fi consemnată în statistica istorică.

Ei bine, când speranțele înfloriseră mai tare, iar vuvuzele se vedeau la cârma țării, nemuritorul balaur PSD, ajutat de Ponta cu renegații lui, alt mare câștigător al alegerilor europarlamentare, cu restul coaliției din Parlament le-au dat o mare măciucă în cap, prin voturile majorității care a ales noul președinte al Camerei Deputaților! Majoritate care pune cruce și unei eventuale moțiuni de cenzură a PNL, USR și PMP împotriva guvernului Dăncilă! Asta-i cam ce s-a întâmplat de la alegeri și până joi dimineața. O sumară povestire politică din 2019!

Dar eu cred că bătăliile adevărate ale războiului în curs se desfășoară în ”câmpul tactic”, după strategii bine puse la punct în ”centre de reflecție!” Cu șefi, comandanți, ordine, resurse imense aruncate în luptă! Păi, ce, în politică este cineva de capul lui, liber și independent?!!! Acum, ”centrele de reflecție” sunt principalele puncte de comandă, inclusiv în justiție, cum recunoștea și ex ministrul Tudorel Toader, lăudându-se că el nu a pus în practică directivele primite!!! Viteaz se dă după ce a fost scos pe tușă, marele Tudorel nu recunoaște că nu a răspuns doar la unele comenzi, în timp ce pe altele le-a executat prompt.

Cine or fi coordonatorii acestor ”centre de reflecție” nu știm, nu ni s-a spus, doar putem să încercăm să identificăm zonele de unde aparent vin. Astfel, pentru PSD s-a anunțat formarea unui comitet de sprijin de către fostul premier Adrian Năstase, care în trecut ne spunea că ar fi bine să întărim relațiile cu Răsăritul, comitet care îl mai are în componență și pe fostul ex comunist Octav Cozmâncă, a început deja să lucreze. Posibil să mai fie și alții. Deschiderea largă a porților pentru renegații pesediști fruntași alungați de ”Dictatorul” aflat acum la Rahova, reinstalarea acestora în fruntea partidului, rechemarea ”diplomatului” Mircea Geoană, precum și a altor foști, par să fie sugestii venite din ”centrul de reflecție”, că pe Vasilica nu cred că o ducea capul la o astfel de strategie.
Pe de altă parte, cu excepția premierului Dăncilă, se pare că s-a dat ordin de curățare a partidului și statului de deșeurile politice teleormănene și aduși în locul lor oameni fideli noii conduceri!

Din altă parte, un”centru de reflecție”, prin vocea analistului politic, personajul ”Kuzmin„ Gușă, a cerut sus și tare, ca vuvuzeaua principală a PNL, care a convins mulți alegători să voteze acest partid, Rareș Bogdan, să fie nominalizat la funcția de prim ministru! Asta, doar în cazul demolării actualului guvern. Nu știm și care este poziția ”centrului de reflecție” al președintelui Klaus Iohannis, dar știm că acesta a cerut puternic demisia Executivului Dăncilă. Și mai știm că Vasilica i-a răspuns ba!

Mai sunt în joc ”centrele de reflecție” ale Alianței USR PLUS, dacă-i unul singur sau mai multe: unde, cine, ce, de ce? Deocamdată, USR a anunțat că acum, nu vrea la guvernare!

Iar la unii simpatizanți ai Uniunii începe să le miroasă frumos Haznaua trei, pe care o frecventează lideri ai partidului, făcând audiență, dar intrând în rahat și murdărindu-și imaginea publică, sub pretextul că trebuie să se adreseze și electoratului advers. Păi, cum să atragi niște telespectatori îndoctrinați până la moarte, care te înjură tot timpul și să-i convingi după alegeri?!!! Nu mai bine te duci tu politician în zona electoratului respectiv, vezi ce probleme are, îl cunoști, te cunoaște, discuți cu el, decât să intri singur în hazna! Această frecvență impardonabilă a unor lideri importanți la Haznaua care i-a împroșcat în campania electorală, tocmai acum, când partidul tău e pe val și are o perspectivă de creștere în viitor, nu le-a căzut bine la alți simpatizanți ai USR, cărora li se pare că ceva pute!

În ceea ce privește ”centrul de reflecție” al PLUS-ului lui Cioloș, câștigătorul moral al alegerilor europarlamentare, încă ne dăm seama de unde vine și ce strategie are, lucrurile sunt încă neclare, confuze!

După cum vedem, lucrurile nu se pot schimba peste noapte în România, doar cu niște alegeri și cu încarcerarea unui insignifiant ”dictator”, deșeu politic, chiar dacă majoritatea românilor doresc schimbarea. Apropo, și  justiția poate să aibă niște ”centre de reflecție” undeva, dar care ar trebui să-i dea mână liberă și legi pe măsură, să înceapă odată schimbarea adevărată cu legarea marilor corupți ai țării, în primul rând!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu