joi, 6 iunie 2019

Țară sub asediu



România are în permanență nevoie de ”minuni”, dar minunile trebuie să fie de durată, nu doar de trei zile !


Momentele de mari speranțe, de viitor, de pace și reconciliere prilejuite de alegerile europarlamentare recente, din 26 mai, precum și de vizita Papei Francisc în România, au ținut așa cum se întâmplă mai mereu pe la noi, doar câteva zile. La fel și speranțele multora, după arestarea lui Liviu Dragnea, că puterea actuală și ticăloșii din fruntea țării vor da mai mulți pași înapoi, renunțând la obiectivele lor ilegale și imorale, s-au năruit mult mai repede. Precum și schimbările mult așteptate după câștigarea alegerilor de așa zisa opoziție.

Aparențe înșelătoare manifestate pe o naivitate crasă, dar și pe multă prostie. Cum spunea cineva, în democrație pentru schimbarea puteri, a politicienilor, pentru combaterea relelor, pentru lupta împotriva corupției există instituții, legi și oameni, însă pentru combaterea prostiei nu există nimic! Nu există nicăieri în lume, cu atât mai puțin în România, instituții antiprostie, iar prostia este mult mai nocivă și are consecințe mult mai grave decât corupția.

Zilnic, se întâmplă lucruri extrem de grave în frumoasa noastră patrie:
În timp ce politicienii se ceartă, fac și desfac înțelegeri, luptă pentru interese proprii sau de grup, fac strategii, pun mâna pe ciolan sau se țin cu dinții de scaune, mint continuu poporul, manipulându-l cum doresc, România, ”grădina Maicii Domnului”, este măturată de ape. Oameni, femei, copii, adulți, simpli cetățeni, animale, case, agoniseli de vieți, drumuri, șosele, pământuri sunt luate cu totul de puhoaiele necruțătoare aduse de ploile torențiale din ultimele săptămâni.

Dacă la guvern, la Palatul Victoria, niște guvernanți nemernici și vremelnici au strigat cu emfază că ”au scos țara din noroaie”, în România reală situație este tragică. Oameni și animale nu doar că își pierd agoniselile, dar își pierd și viețile în aceste calamități naturale ciclice. Pierderi pe care nici o putere politică de până acum nu a făcut mai nimic să le prevină.

În timp ce Vasilica, prim ministră, făcea totul la Bruxelles, dând asigurări și mințind sfruntat că lucrurile se schimbă în România, în țară mame și copii, bătrâni erau luați de șuvoaie, iar în Parlament penalii își dovedeau majoritatea și puterea.
În timp ce guvernanții căutau disperați să-și refacă forțele după pierderea alegerilor, opinia publică era îngrozită de crimele și atrocitățile comise de recidiviștii din libertate. Crima din Banat în care un polițist a fost împușcat de un infractor urmărit a scos la iveală situația gravă în care se află instituția care ar trebui să-i apere pe cetățeni, Poliția, care nu se poate proteja nici pe ea singură! Stare gravisimă a Poliției Române, care se accentuează de zeci de ani, sub orice guvernare politică, dar care abia acum începe să fie scoasă la lumină, ca gunoiul de sub preș, chiar de către angajații sin sistem.

Dar adevărul este spus de unii trunchiat sau chiar falsificat! Cine minte și care-i situația adevărată, acum, din Poliția Română? Referitor la tragicul eveniment de zilele trecute, când un polițist a fost împușcat de un infractor urmărit, am văzut /auzit declarații ale unor reprezentanți de seamă ai polițiștilor, care ridică semne de întrebare:
”Polițistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras mai bine de 36 de focuri”, a spus chestorul Ioan Buda, inspector general al Poliției Române!!!  Declarația șefului poliției te face să te întrebi logic: -câte cartușe are un încărcător de pistol Carpați și câtă muniție avea la el polițistul împușcat?
”Poliția Română are un deficit de 25. 000 de oameni, din care 20. 000 operativi, este subfinanțată și nu are dotările necesare pentru intervenții!”- a declarat, în mod repetat, Dumitru Coarnă, șeful Sindicatului Polițiștilor. Declarațiile omniprezentului sindicalist la televiziuni, de ani buni șef de sindicat, sub mulți miniștrii, ridică alte semne de întrebări :
-De ce număr, inclusiv efective operaționale are nevoie Poliția Română, pentru a-și îndeplini misiunile conform legii?
-De ce buget are nevoie Poliția Română pentru a fi dotată corespunzător și a-și putea îndeplini menirea?

În timp ce ministresa Carmen Dan se ține bățoasă de fotoliul de la Ministerul de Interne, liftul din clădirea Poliției Capitalei, în ciuda faptului că ”are revizia la zi și funcționează normal”, conform afirmațiilor oficialilor !!!, se prăbușește în gol câțiva metri, punând în pericol viața celor care îl foloseau la acel moment.

E clar că declarațiile șefilor din Poliția Română sunt nerealiste ! Sigur, nu doar lipsa resurselor a adus instituția polițienească în situația să nu-și poată proteja nici măcar proprii angajați, darmite cetățenii în slujba cărora ar trebui să fie! Iar Poliția Română nu este chiar atât de subfinanțată cum se reclamă, ci fondurile actuale nu sunt folosite în mod judicios și gestionate inteligent, conform destinației banilor primiți de la buget! Iar competența șefilor IGPR, începând de la ministru, chestor și până la nemuritorul șef de sindicat, se vede de la o poștă! Ca să nu zic de interese !

 Cum dracu, doar acum angajații Poliției Române au început să să arate cu degetul mizeria de sub preș când ea este acoperită și se acumulează de zeci de ani acolo, dar a fost ascunsă cu grijă ? Pe timpul generalului ”Izmană” în fruntea Internelor, de exemplu, era mai bine ? Probabil, dacă unii polițiști au primit grade și funcții la excepțional, iar acum pe unii, ieșiți din sistem, îi regăsim în partidul de buzunar al generalilor de mucava !

În timp ce politicienii fac ce doar vor ei mai mult, deficitul bugetar în primele patru lui din 2019, este mai mare decât în întreg anul 2015 !
-------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu