joi, 27 iunie 2019

Ofensivă pe toate fronturile


La luptă, tovarăși!

 

O schimbare la față a social-democrației românești, guvernamentale, se face acum și prin intermediul rețelelor sociale, la modă. Păi, ce numai sexo-marxiștii să-și facă propagandă, noi nu putem ? Și iaca, premiera Dăncilă și-a făcut pagină de FB, unde zilnic, curg mesajele de bine, de mari realizări și perspective de viitor de aur, încât zici că doamna premier se multiplică, fiind interesată, implicată și responsabilă cu tot ce mișcă în țară ! Așa și trebuie din partea unui mare conducător ! Nu s-a implicat ea și în rezolvarea cazului fetiței adoptate de niște cetățeni americani, transmițându-i ambasadorului SUA la București, un mesaj de colaborare ! Ce vreți, să ne fure străinii copiii din țară, să le ia organele ? 

Doar că doamna premier Viorica Vasilica Dăncilă a cam uitat și de milioanele de copiii români din țară ale căror drepturi sunt încălcate permanent de instituțiile statului, iar unii dintre ei trăiesc la limita supraviețuirii ! Alții care mor cu zile prin spitalele românești sau în sânul propriilor familii paupere ! ! Nu mai vorbesc de numărul celor care îngroașă rândurile analfabeților sau al celor din penitenciare ! Dar aceștia probabil că nu contează în strategia și ofensiva orânduirii social-democrate originale, de luptă pentru câștigarea următoarelor alegeri. Și, apropo de ordonanțele de urgență, să vedeți de la 1 iulie urgențe pe bandă rulantă, mai ales că Parlamentul intră în vacanță, iar Guvernul rămâne singura instituiție timp de câteva luni, care va face legile. Legi care vrea și care poate !

Avem o social-democrație originală, instituțională, guvernamentală, parlamentară în România actuală. O democrație social-democrată în care mai marii partidului de stânga au acumulat averi imense prin mijloace diverse, sunt cercetați penal și chiar condamnați. La polul opus, există majoritatea membrilor și susținătorilor partidului  săraci lipiți, la limita supraviețuiri. Avem o social-democrație în care primarii împreună cu ceilalți membri ai administrațiilor locale își stabilesc singuri salariile, în care edilii, aleși într-un singur tur de scrutin, își dau din bugetul local pensiile speciale, babane, stabilite de Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă! 

Urgență stabilită de circa 1 an de zile de actuala putere, dar dată pe 26 iunie 2019, de premiera Vasilica, împreună cu alte nouă ordonanțe de urgență semnate în aceeași zi! Urgență motivată de veniturile mici ale primarilor, dar care însă, nu a luat niciodată în considerare performanțele sau incompetențele acestora în administrația publică! Urgență care nu a ținut cont de faptul că administrația acestora este catastrofală, că aceeași edili nu pot nici măcar sau nu vor să asigure condiții elementare de educație în școli, să construiască toalete în care să nu mai moară copii nevinovați! Nu mai vorbesc de infrastructură, de modernizarea localităților pe care le conduc!

Singurele responsabilități ale acestor primari după noile reglementări legale, în aceste condiții, sunt să scoată lumea la vot și să determine cetățenii să voteze cu cine trebuie! Pare că s-a dat ordin de zi pe unitate în cel mai mare partid politic din țara noastră, PSD, să asigure cerințele urgente și vitale ale organizației : 

 ”-Gata, bă băieți ! V-am dat lege să vă faceți salariile după cum visați, aveți dreptul să faceți afaceri ! Acum, v-am făcut pensii speciale, v-am îndeplinit cele mai mari dorințe ! Aveți obligația să faceți propagandă, să mobilizați lumea și să o aduceți la alegeri, să voteze cum trebuie ! Adică PSD ! A, și aveți grijă, să strângeți și livrați la centru foncirea, că avem mare nevoie de marafeți în campaniile electorale ! Așa să faceți cu toții, dragi primari, că altfel vă ia și ne ia dracu pe toți ! Dacă pierdem și alegerile următoare, în special parlamentarele și localele, dracu ne ia pe toți ! Nu mai pupăm imunitate, funcții, ciolane, sinecuri, nu mai facem noi legile după placul nostru, nu mai golim penitenciarele, nu mai dăm amnistii fiscale, alea, alea ! Dacă pierdem, cu sexo-marxiștii ăștia din opoziție nu ne merge, că ne pun pielea în băț ! Dacă mai facem un blat, o învârteală cu unii din PNL, PMP, UDMR, iar ai lui Ponta sunt tot ai noștrii, sexo-marxiștii ne pun pielea în băț și îi dau și sare. La treabă că altfel, pușcăria ne mănâncă ! La luptă, tovarăși !”

Ne imaginăm că așa ar fi sunat mobilizarea generală și ordinele date de noul fuhrer roșu, după cum a promis, în urma pierderii alegerilor europarlamentare, A zis că analizează și ia măsuri, menționând că au avut o strategie greșită, axându-se în campania electorală mai mult pe tema justiției, în loc să fie mai aproape de popor, de bunăstarea și fericirea acestuia. Așa că, noul comandant suprem al armatei roșii, consiliat de generalii-baroni locali a început în forță noile campanii electorale.

Ofensivă pe toate fronturile ! Pe lângă analizele, proiectele și urgențele concretizate în doar o lună de zile, premiera Vasilica a trecut și la construirea unei alte campanii de imagine pentru ea și pentru marea social-democrație originală din România ! Pe modele mai vechi dar care au dat roade, poporul român a început să ia cunoștință de marile realizări de care, în realitate, nu are parte decât în cuvântările puterii actuale ! Grija față de popor a fost în permanență clamată, acum, mai mult ca oricând. Completată de sloganele perpetue la politicieni : -Vom face și vom drege !

Mai mult, un pic coafată și vopsită mai strident, cosmetizată după tăvăleala de la europarlamentare, coana Vasilica a început să se uite și la fotbal, la sport, constatând că unii sportivi români fac performanțe chiar și în condițiile vitrege din România, chiar și pe burta goală, ceea ce este de bine ! Prilej să-și facă un pic de imagine cu felicitări adresate sportivilor, fără să fie interesată de  starea catastrofală în care se găsește sportul românesc în special și de lipsa infrastructurii necesare dezvoltării acestuia ! Merge și așa ! E de bine, ne mai facem și noi o reclamă pe seama muncii băieților de la fotbal, a fetelor de la tenis sau din alte sporturi unde încă românii mai reușesc să facă performanțe.

Hai, România !

Acest text este un pamflet și o percepție proprie a autorului, orice asemănare cu realitatea este doar întâmplătoare !
----------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu