joi, 20 iunie 2019

Politica de fațadă



Una zicem, alta facem



 Rezultate ale alegerilor care a doua zi, pe 27 mai, au dus la condamnarea și întemnițarea ”marelui” șef de Teleorman și al României, din ultimii trei ani. ”Mare” șef Liviu Dragnea, acuzat de mari fapte de corupție și de multe matrapazlâcuri, care devenise mare dictator în propriul partid PSD, ce o promovase în fruntea guvernului pe Viorica Vasilica Dăncilă! O glumă de premier, gafeour și clovn de circ, care din prima, băgase în Uniunea Europeană Iranul și Pakistanul!!! Ea însăși fiind, înainte de mărirea politică nevisată, ani buni, europarlamentar român la Bruxelles!

 Mulți dintre cetățenii acestei țări, fie că sunt încă în România, fie că și-au căutat norocul prin alte zări străine, dar interesați de ceea ce se întâmplă în scumpa noastră patrie, încă nu suntem lămuriți clar despre cursul lucrurilor și politicii, după 26 mai. Data alegerilor europene care a adus un dram de speranță pentru românii care încă mai speră și luptă să trăiască într-o țară normală, cu adevărat democratică.

Odată eliberată de sub papucul dictatorului care o făcuse prim ministru, mulți se așteptau ca sub tăvălugul evenimentelor recente, premiera Vasilica să fie călcată în picioare de adversarii politici și subordonată total de baronii propriului partid. Ei bine, până acum lucrurile n-au confirmat așteptările, ci au arătat o altă față, un alt politician Dăncilă cu totul diferit față de ”tuta absolută” dinainte, etichetă căpătată cu generozitate din cauza gafelor fără număr. Ei bine, noua șefă interimară a PSD, partid care în loc să sucombe, se întărește și încă face jocurile și legile în Parlament și Guvern, a dat un pic cu mătura printre oamenii fostului dictator, s-a consultat, s-a sucit, s-a învârtit cu marii baroni și eminențe cenușii care i-au venit în ajutor, renăscând speranțele roșii.

S-a întărit, s-a învârtoșat, s-a îmbățoșat, s-a făcut mai bărbată și nu doar că a salvat partidul, dar le-a tras și câteva smetii adversarilor politici, în special vuvuzelelor de la PNL, dar și președintelui Iohannis, cel care-i dăduse o șansă la numirea în funcția de premier. Dintr-o dată, premiera Vasilica s-a dovedit a fi un politican redutabil, ieșind nu doar din șahul politic primit, ci dând chiar mat omului de la Cotroceni și vuvuzelelor opoziției. La pactul președintelui României cu partidele de opoziție, la moțiunile de cenzură, atât cea simplă de demitere a ministrului de externe, expiratul Meleșcanu, cât și la moțiunea de demitere a întregului guvern, Dăncilă a reușit să strângă rândurile psd-aldiștilor și să dea mat opoziției în Parlament.

Mai mult, se vede deja influența comitetului de sprijin(condus de expremierul Adrian Năstase) și al noii echipe de consilieri ai Guvernului Dăncilă, care, declarativ a lăsat-o mai moale cu modificările aduse legilor Justiției. După întrevederi cu oficiali ai Uniunii Europene, premierul Dăncilă a declarat că va respecta recomandările Comisiei de la Veneția, că va respecta recomandările MCV! De asemenea, după discuții cu oficiali americani, ambasadorul Hans Klemm, emisarii SUA veniți recent la București, secretarul de stat american pe Justiție, Wiliam Barr, care s-a întâlnit cu primul ministru român, cu noul ministrul de resort, Ana Birchal, cu președintele României, Klaus Iohannis, șeful Executivului, Viorica Vasilica Dăncilă a dat asigurări că va sprijini consolidarea statului de drept, dar și lupta anticorupție!


Cel puțin de fațadă, pentru că va trebui să așteptăm să vedem dacă premierul se va ține de cuvânt, să și facă ceea ce a declarat. Dar constatăm clar o schimbare de macaz, pozitivă, a șefei de la Palatul Victoria. Și mai vedem că steaua Vioricăi Vasilica Dăncilă începe să urce și să strălucească tot mai tare în propriul partid, unde mulți baroni i-au pupat deja mâinile iar alții stau la coadă, să-i lingă papucii noii sultane pesediste.

Sultană care are două opțiuni politice clare de acum înainte: ori dovedește că este totuși, un om politic puternic, abil, versat, capabil să-și țină partidul la putere; ori va rămâne în istorie nu doar ca prima femeie prim ministru, ci mai ales ca ”tuta absolută” din politica românească a secolului XXI!

Deocamdată, pe lângă noua față de sultană dâmbovițeană, este perfect posibil ca aceasta să afirme, să promită ceva public și altceva să facă în spatele cortinei roșii! De exemplu, români, care nu știați deja, premiera Vasilica ne-a anunțati pe 18 iunie 2019, în Parlament, că trăim mai bine! I-auzi! Și că nivelul de trai ar fi mai înalt decât înainte de guvernarea pesedistă !!! Acesta o fi adevărul ?

Mai suntem anunțați, zilnic, cu toții,că Vasilica și ai ei lucrează și fac numai lucruri bune pentru țară și popor !!! Așa a fost și cu respectarea programului de guvernare și construirea de spitale regionale, dar tot ei, guvernanții actuali, ne-au anunțat că nu mai sunt bani de spitale ! Dar insistă în Parlament cu susținerea pensiilor speciale ! Și nici nu doresc alegeri locale în două turui de scrutin ! Mai mult, după ce că au fost organizatori la alegerile europarlamentare, tot pesediștii avansează ideea că au fost fraude și cer, cui oare, o comisie parlamentară de anchetă !!!
Și se știe, actualul guvern a mai scos și țara din noroaie ! Păcat că România a intrat apoi sub ape ! A,a,a, dar ați uitat să spuneți că suntem campioni europeni la inflație !
 Sunteți tare credibilă, doamna premier Vasilica! Parcă, acum, după dictatură, ar merge și o manea a fericirii pentru votanții PSD, dar aveți grijă, să nu-i ducă și pe alți fruntași la Rahova, alături de fostul mare șef, Dragnea!
---------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Un comentariu:

  1. Articolele acestea au prea multe font-uri diferite, ba italice, ba bold, prea mult rosu, zici ca e ziarul libertatea. Nu da bine. Gasiti un alt stil grafic pentru a scoate in evidenta gravitatea anumitor fraze.

    RăspundețiȘtergere