joi, 25 iulie 2019

Atât poate România


”Vreți să fiu președintele vostru?” Dacă voi nu vreți, eu, el, ea, noi vrem!


E înghesuială mare la președinție! Marile partide politice, mai vechi sau mai noi, dar și micile formațiuni, au o singură preocupare în această perioadă: alegerea candidaților și campania electorală pentru prezidențiale. Nimic altceva nu mai există în această țară! Nu-i interesează nici că românii mor cu zile, iar cei care nu mor și le stă în putere, fug din țară! Dacă s-ar putea, cred că România ar fi țara cu cei mai mulți președinți din lume! La fel cum suntem campioni la birocrație, la numărul de ministere, la numărul bugetarilor, la numărul pensiilor speciale, la numărul penalilor aleși în înalte funcții publice...

De aproape două luni încoace, de la alegerile europarlamentare și de la poprirea la Jilava, a marelui conducător de Teleorman, românii și România sunt sufocați, asaltați, informați, dezinformați, intoxicați, manipulați cu președinția. Mai clar, avem o competiție fierbinte și o pleiadă de candidați ”stelari”, care sunt împinși în fața electoratului și țin cu dinții și picioarele să devină noul președinte al României. Chiar și vechiul, actualul președinte, Klaus Iohannis, se vede încă dinaintea alegerilor prezidențiale, din noiembrie, noul președinte de la Cotroceni.

Mai mult, pentru aceste partide și candidații lor, dar, din păcate și pentru  mare parte a electoratului, nu contează decât persoanele și numele candidaților. Nu contează că nici unul dintre posibilii președinți nu are un program politic, un proiect de țară, o cunoaștere concretă a realităților și de rezolvare a problemelor românești, prin prerogativele funcției de președinte al României. Dacă în zona electoratului peste 50% poate chiar mai mulți cetățeni cu drept de vot nu cunosc atribuțiile președintelui, confundându-le de multe ori cu cele ale parlamentarilor, miniștrilor, magistraților, este clar că și în listele de candidați există persoane care habar nu au de responsabilitățile și limitările unui președinte al României!

Tipic politicii românești, partidele au pus căruța înaintea cailor și nu invers, cum era normal! La noi, prioritari sunt candidații nu programele și competențele acestora! Astfel, se propagă și rostogolesc ca bulgării de zăpadă numele propriilor candidați, umflați artificial, fără să-i intereseze ce pot aceștia să facă pentru țară și popor, ci doar pentru grupările din care fac parte, uitându-se că notorietatea nemeritată se poate topi și dispărea la fel de repede precum se topește zăpada.

Alegătorii românii trebuie să învețe să discearnă, să cântărească persoanele, candidații, politicienii impuși de partide pe listele electorale, să vadă în primul rând competențele, profilul moral și în special programele, proiectele propuse de aceștia și apoi să voteze, în cunoștință de cauză! Așa, cum se desfășoară lucrurile acum, pe cine, ce votăm și de ce: pe Iohannis actualul președinte, pe care l-am văzut cu toții cât de bun și rău este; pe Dăncilă, pe care am văzut-o tot poporul ce a făcut și ce face, ce țară a scos din noroi și cât de mult le-a crescut sau scăzut românilor nivelul de trai; pe Barna, un politician puțin cunoscut, care nu știm ce poate; pe Tăriceanu, demnitarul nemuritor cu dosare de corupție la purtător...? Aceștia sunt ”crema” prezidențiabililor propuși, nu mai amintesc restul plevuștei care se autopropun și ei mari președinți la Cotroceni!

Oare, atât poate țara aceasta, clasa politică actuală, societatea civilă, poporul-să aleagă doar dintre niște politicieni care sunt la butoanele României și nu au făcut nimic nici pentru țară și nici pentru oameni? Sigur, mai există și alte resurse umane, oameni integri, de valoare, capabili, care ori nu vor să iasă în față, în politică ori nu pot! Și, pe de altă parte, dacă tot sunt la butoane, nu este normal ca partidele și politicienii să fie preocupați doar de campania electorală și alegerea candidaților la funcția de președinte, în timp ce poporul și țara se confruntă cu probleme grave, în această perioadă de timp!
----------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu