joi, 1 august 2019

Furia și revolta românilor sunt aproape de explozie, se poate întâmpla orice!



Cine umflă mămăliga atomică

În permanență, ne mint de îngheață apele în plină vară! Numai apariții și dat din gură la televizor! Tensiunea este la cele mai înalte cote din ultimii ani și crește nu doar la nivelul instituțiilor corupte ale statului, ci mai ales în rândurile românilor, în societate, care acumulează revoltă, furie și cele mai negre gânduri, din cauza faptului că nu mai au siguranță pe stradă, în case, în spațiile publice, nici unde.

Atunci când copiii îți sunt răpiți, traficați omorâți de criminali liberi și nederanjați, ani de zile la rând, sub ochii unor așa zise autorități incompetente și de multe ori complice, fără ca nimeni să fie pedepsit, atunci când o putere politică ticăloasă eliberează din pușcării zeci de mii de infractori, ba îi și mai despăgubesc, ce le rămâne cetățenilor simpli care sunt victime fără drept de apel? Să pună mâna pe furci și topoare, pe pietre, pe orice și să-și facă dreptate singuri, că altcineva nu le face! Nici măcar Dumnezeu!

Bla, bla, bla Dăncilă- ”Am declanșat războiul împotriva criminalității...!!!” Chiar ne crede proști pe toți românii! Uite cine vrea să fie președintele României. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs, dar nu e cazul. Într-o perioadă de mare dramatism și tragedii anunțate, când criminalitatea este scăpată de sub control, când infractorii pactizează cu autoritățile, când instituțiile de forță nu știu de capul lor, de incompetență și de prostie, când s-a creat o emoție puternică în rândurile tuturor românilor, când această situație a atras atenția presei internaționale asupra țării noastre, politicienii, tocmai cei care sunt sau vor să fie președinți ai României, ne dau cu flit, ne iau de proști, ne aruncă praf în ochi și își bat joc cu nonșalanță de tot poporul.

Iată ce ”măsuri” ne anunță Vasilica Viorica Dăncilă, prim ministru în funcție, declarând cu nerușinare că a început războiul împotriva criminalității organizate: ” A existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anti-corupție, iar lupta împotriva criminalității a rămas în plan secund. Nu putem accepta acest lucru. Lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar trebuie să o canalizăm - din zona de spectacol și de alocare exclusivă de resurse și atenție - către zona de prevenție, către instituirea de mecanisme care să controleze și să prevină acest fenomen. Iată prima mare minciună, puterea actuală tocmai că a pus pe butuci lupta anticorupție, decapitând și distrugând DNA-ul, promovând legi pentru scăparea corupților de la răspundere.

Citiți și gândiți, oameni buni, dacă acestea sunt măsuri care să diminueze fenomenul criminalității, să restructureze și eficientizeze Poliția Română:
1. A fost demisă conducerea instituțiilor implicate în proces și au avut loc demiteri pe întreg lanțul de acțiune și decizie. Șeful STS și Ministrul Afacerilor Interne au demisionat, de asemenea.
2. Am cerut încă din primele ore ca Ministrul de Interne să meargă la fața locului și să coordoneze personal ancheta. S-au mobilizat toate resursele necesare pentru o muncă de analiză temeinică.
3. Am cerut MAI un raport minut cu minut al întâmplărilor, pentru aflarea adevărului, discutarea cazului în CSAT și luarea de măsuri urgente.
4. Am cerut o ședință de CSAT cât mai repede posibil. Analiza raportului MAI și luarea deciziilor în ceea ce privește STS au fost, încă de la început, obligatorii.
5. Am decis încă de sâmbătă înființarea unui grup de lucru interinstituțional condus de domnul Raed Arafat, cu competențe de analiză și elaborare a unui plan de măsuri imediate pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice la nivelul întregului aparat de stat. Au existat deja întâlniri ale grupului de lucru, în urma cărora s-a elaborat un plan de direcții care urmează a fi discutate pentru implementare.
6. Am hotărât să solicit convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru ca Executivul să le implementeze prin ordonanță de urgență.
7. Am trimis Corpul de control al Prim-ministrului într-o anchetă specială în ceea ce privește activitatea polițiștilor 112 și în maxim o săptămână voi avea un raport. Când vorbim de o eroare umană care a viciat procesul de salvare a copilului, este obligatoriu ca organele de justiție să acționeze. Cei vinovați trebuie să suporte implicațiile legale.
Toți funcționarii statului care au ca atribuție de serviciu siguranța cetățeanului, salvarea oamenilor, trebuie să înțeleagă că, în cazuri precum cel al Luizei și Alexandrei, dacă nu faci totul ca să le salvezi, porți o parte din vina morții lor și vei fi judecat pentru asta.
8. L-am propus pe domnul Mihai Fifor pentru preluarea interimatului la Ministerul de Interne.
L-am mandatat să pornească o serie de controale în toate inspectoratele de poliție județene. Am cerut declanșarea unei operațiuni de reinstaurare a ordinii publice, creșterea efectivelor, reintroducerea postului de sectorist, mai mulți agenți de poliție în spațiile publice, în permanență.
9. Am solicitat, de asemenea, un raport și un status exact al tuturor cazurilor de răpire existente în țară, în acest moment. Acord o maximă atenție subiectului și voi dispune alocarea tuturor resurselor necesare, într-un cumul de eforturi, pentru soluționarea imediată a acestor cazuri.
10. Am cerut crearea registrului persoanelor cu agresiuni sexuale la activ și am dispus monitorizarea lor în permanență. Ne axăm pe prevenirea recidivelor și de aceea ne vom concentra pe monitorizarea continuă a acestor cazuri unde a existat un precedent.
Sunt 10 măsuri imediate, luate în primele zile. Vor urma și alte măsuri importante pentru a-i pedepsi pe cei ce au greșit și pentru a pune bazele unei reforme a sistemului. Pentru a fundamenta ceea ce începe în aceste zile: o luptă nemiloasă cu orice factor care interferează cu sau periclitează următoarele principii: Lege, Ordine, Siguranță.”

Praf în ochii cetățenilor! Tare aș vrea să ne explice zilele următoare, doamna premier Vasilica, ce consecințe, cât de eficiente au fost și vor fi aceste ”măsuri”, care dau măsura incompetenței și prostiei guvernamentale! Să iasă în stradă, să ia contact cu oamenii supărați, revoltați, furioși, că tot vrea dumneaei să-și facă imagine electorală în perspectiva alegerilor prezidențiale, și să le spună ce a rezolvat, cât de tare a combătut, a luptat și a învins criminalitatea! Dacă are curaj! Să vedem dacă oamenii o cred, dacă poporul acceptă să fie mințit continuu, batjocorit, dacă poporul va rămâne tot în postură de victimă și nu o va lua la pietre!

Eu cred că la poarta Palatului Victoria, la Guvern, mai bate cineva, în afară de tradiționalii jandari, când își fac ”datoria” față de protestatari nemulțumiți.
Bate uraganul peste șandramaua puterii actuale și a prim ministrei Vasilica !
Este posibil ca guvernul Dăncilă să nu mai apuce să îmbrace pardesiul, ba, în modul cum evoluează lucrurile în țară, la ora actuală, ar putea să pice chiar până la mijlocul lunii august!
În circumstanțele actuale, premierul Vasilica Viorica Dăncilă mi se pare copleșită și depășită complet de situațiile de urgență care cad peste ea și guvernul ei. Mai mult, mi se pare că îi este foarte frică de ceea ce o să se întâmple. Pare că se c..ă pe ea de frică! Vom vedea ce pălărie va purta până sau după Sfântă Mărie! Nu uitați, urmează și 10 august!

Pe de altă parte, s-ar putea să adie ceva și la poarta Palatului Cotroceni, mai spre toamnă, prin noiembrie. Să nu fie cumva un vânt al schimbării actualului locatar, președintele Klaus Iohannis, ale cărui mari realizări îi nemulțumește profund pe mulți dintre românii cu drept de ștampilă la alegeri!
-------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu