joi, 18 iulie 2019

Aveți curaj, doamnă premier Dăncilă


Casei Naționale de Asigurări de Sănătate i se rupe de cum mor românii


Doamna premier Vasilica Viorica Dăncilă, dacă vreți să dovediți măcar un pic că v-ați schimbat și v-ați întors fața către popor, cum declarați sus și tare, trimiteți corpul de control la ministere să verifice angajările făcute, fără concurs, la birourile de presă. Aveți voință și curaj? Sau cei angajați aici sunt mai presus de lege și sunt sub protecția divină a umbrelei politico-mafiote? Știți foarte bine, ați fost ani buni și la Parlamentul European, că transparența instituțională este foarte importantă, iar cetățenii au dreptul să știe cum se cheltuiesc banii publici.

Măi, Daniel Osmanovici, purtător de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), nimicule, încă nu ți-ai dat demisia din funcția pe care o ocupi abuziv, în locul altcuiva care merita să fie acolo? Măi, iresponsabilule, cum ai ajuns tu în acest post, ce concurs ai dat, ce performanțe ai avut, ce te recomandă în afară de mâncător de r...t, să fii angajat în această instituție și să ridici un salariu nemeritat? Știi cine te plătește? Cine te-a pus, cine este pila sau cine sunt pilele tale, care te-au angajat aici de unde să poți jigni, insulta pacienții, românii, oamenii în suferință, medicii și de unde să-ți etalezi prostia fără margini?
Băi, c......e în ploaie, dacă erau măta, tactu, nevastăta, copilul tău în situația zecilor de mii de români, disperați de boală și îngroziți de moarte, care de 17 zile se roagă să meargă sistemul informatic al CNAS, să poată primi asistență medicală și tratamente, mai declarai ce ai declarat? ”Oamenii mor oricum! Și cu și fără sistem!” Dacă mureau ai tăi, ce mai ziceai, nătărăule? Dacă tu ai fi în situația românilor care mor cu zile, ce ai face, ai accepta să mori ca prostul din cauza unor incompetenți și corupți care conduc această țară? Încă nu ți-ai cerut scuze de la români, încă nu ai plecat din instituție și nu ai dat banii încasați înapoi? Vezi, să nu te bată Dumnezeu, netotule ce ești!

Dacă aș fi Dumnezeu în România, aș lua cu biciul toate instituțiile căpușate, cotropite de paraziți, de nepoți, veri, fii, fiice, amante, tonomate, slugi de tot felul, instituții politizate, controlate de incompetenți și hoți! N-aș mai lăsa nici un parazit, direct în focul Gheenei i-aș arunca! Dar până și Dumnezeu mai greșește, de vă suportă pe toți, ba, unii mai ajungeți și sfinți vopsiți! Dacă aș putea, pe alde voi Osmanovici, pe toate căpușele care umpleți până la refuz instituțiile de stat din România, v-aș da în șuturi afară, v-aș pedepsi pentru ocuparea abuzivă a unor funcții nemeritate, v-aș judeca pentru abuz în serviciu și v-aș lua banii înapoi, banii încasați din pozițiile de căpușe unde ați ajuns!
Dacă aș putea v-aș pune pe toate căpușele în locul amărâților și disperaților de pacienți români, să vă poată lua moartea cu sau fără sistem, împreună cu toți stăpânii voștri! Pe tine, Osmanovici, ar trebui să te dea în judecată bolnavii care pot muri cu zile, în așteptarea unui sistem informatic care să funcționeze normal! Doar pentru acea declarație!

Mai avem una pe sănătate! Praf în ochii electoratului!

Citiți și gândiți!
Cât de eficientă credeți că va fi măsura pacienților sub acoperire, trimiși de Ministerul Sănătății în spitale, pentru depistarea personalului medical corupt?
Cu surle și trâmbițe, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că va trimite pacienți sub acoperire în spitale, pentru depistarea medicilor șpăgari!!!
Măsura anunțată pe toate canalele media, înainte să fie pusă în practică, seamănă cu perchezițiile, raziile, controalele anunțate de autorități, înainte să înceapă, tocmai pentru a-i atenționa pe infractori să se pună la adăpost! Procedura este tipică sistemelor corupte, care încearcă să-și facă o imagine pozitivă, falsă, protejându-și în același timp, infractorii din sistem prin informații publice.
Firesc, la mintea cocoșului, dacă erau niște măsuri anticorupție, cu acțiuni secrete și persoane sub acoperire, ce rost avea să le facă publice cu mare tam-tam, înainte să se încheie acțiune, înainte de a avea niște rezultate concrete? Decât să dai cu praf în ochi opiniei publice și mai ales, să-ți pui în gardă corupții ca să nu fie prinși! Este de râs modul cum procedează Ministerul Sănătății și ministrul de resort, dar este mai ales de plâns știind în ce situație gravă se află spitalele românești, unde românii mor cu zile, pe capete!

Nenorocirea, catastrofele, sugativele, paraziții nu sunt doar în sistemul național al asigurărilor de sănătate, ci în toate instituțiile de stat, inclusiv în administrația publică, în regii, în societăți, în CA-uri (consilii de administrație), în AGA. Sunt milioane de căpușe politice sau doar slugi, tonomate, care sug milioane de euro, anual, din bugetul național. Și stăpânii țipă că sunt subfinanțate domeniile respective și cer bani mai mulți de la buget, să poată fura mai mult! În multe cazuri, câștigurile sunt împărțite cu stăpânii care i-au urcat în funcții. Alți dau/cer favoruri sexuale, alte avantaje materiale sau de altă natură, servicii diverse. Vă amintiți de fosta șefă a ANAF, cea care ratase nu știu câte examene la oral? Ce merite o fi avut ea și altele asemenea ei urcate pe niște funcții de conducere în instituții importante ale statului? Le-ați văzut pe consilierele lui Grindeanu, ce le-o fi recomandat și mai ales ce consiliază? Dar ăla din fruntea Regiei pădurilor, cu salariu mai mare ca a lui Trump, ce merite excepționale o avea, când de fapt, vezi cu ochii cum pădurile se fură și dispar într-un ritm amețitor?

Dacă te uiți pe site-ul de joburi de stat, posturi.gov.ro, la joburile scoase la concurs și la condițiile de angajare, ai zice că în toate instituțiile de stat și cele din administrația publică lucrează oameni foarte bine pregătiți profesional, cu facultăți, doctorate, cariere serioase, cu merite și realizări profesionale! Acestea sunt condițiile cerute la angajare conform legii. Aiurea! Majoritatea care ocupă aceste posturi de stat sunt căpușe cu diplome, angajate pe arhicunoscutele pile, nepotisme și apartenența la găștile politice și corupte! Dacă se duce un tânăr care chiar a făcut o școală pe bune, are merite, muncește, gândește, este integru, nu are nici o șansă să ocupe un post pe bune! Câți tineri pe bune, fără pile, au fost angajați, de exemplu, în cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei? Găsim pe cineva fără pile în conducerea acestor companii, unde se plătesc salarii babane pe degeaba? Nu! Se vede ceva ce au lucrat pozitiv aceste companii? Nu!

Căpușele au prioritate! Dacă luăm la rând ministerele, numai la birourile de presă, să zicem, găsim armate de căpușe care nu fac nimic și încasează căruțe de bani de pomană. Bașca, privilegii! Bașca, învârteli, oportunități! Câte dintre aceste căpușe au dat concursuri adevărate pentru ocuparea posturilor și au fost angajați pe merit? Cei mai mulți nici nu au dat concurs, au fost angajați direct! Câți bani s-ar economisi dacă acești paraziți ar fi eliminați și cât de mult s-ar eficientiza și ar performa activitatea instituțiilor de stat dacă ar fi angajați oamenii pe merit? Dar cei cinstiți, fără pile, bine pregătiți profesional nu au nici o șansă în fața căpușelor politice sau de orice altă natură ar fi ele. Și ne mai întrebăm de ce pleacă milioane de români din țară, de ce pleacă tinerii bine pregătiți, de ce pleacă inteligențele, dar și meseriașii buni?

Zilele trecute, s-a anunțat internshipul pentru studenți la Guvern. Păi, oare câți studenți bine pregătiți, merituoși, capabili, dornici să învețe, integri și fără pile s-au înscris și au fost acceptați? Câți dintre cei acceptați fac parte din diverse partide politice, sunt beizadele, nepoți ori privilegiați cu relații sus puse? Cu acest prilej, am mai auzit o tâmpenie scoasă pe gură de ministrul finanțelor, Orlando Teodorovici, acest ministru al buzunarelor românilor:” Tinerii care fac internship la Guvern să fie angajați direct în administrație, fără examen”! Cică așa grăbește ”transferul de tinerețe în administrație!!!” I-auzi brâul! Păi, cu tinerii care chiar învață, chiar muncesc, chiar merită ce facem, nu le mai dăm nici o șansă, doar pentru că nu au fost la internship-ul guvernului? Ce egalitate de șanse mai este? Îi promovăm doar pe ai noștrii, fie că merită s-au nu, îi școlim în spiritul dăncilezo-teodorovici-pesedist, îi loializăm și integrăm în sistemul politico-mafiot doar pe criteriul de participare? Îi învățăm, îi cocoțăm fără merite și performanțe în funcții, ca mai târziu să ne slujească loiali? Doar că putem!

Până atunci însă, i-aș sfătui pe pacienții care au avut de suferit din cauza nefuncționării sistemului informatic al CNAS, să dea instituția în judecată, dar și pe purtătorul ei de cuvânt, Daniel Osmanovici!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Un comentariu:

  1. Nitel cam agresiv, maestre. Ma refer la limbaj. Mai mult umor e necesar. Sigur, sai dacii mureau razand, dar nu din cauza ca radeau. C. Dumitru

    RăspundețiȘtergere