joi, 29 august 2019

Iubiți tovarăși, politicieni, vă invit la ”Ia-mă, Nene!”


Ce mică a fost vacanța mare!Hai la școală!

Doamna premier, tanti Vasilica, știu, nu mai aveți copil mic de școală, dar dacă vă pasă de viitorul României, cum ne aburiți, ia-ți bre miniștri ”competenți” și ”necorupți” și hai să dăm o raită prin școli, să vedem care-i situația reală, care-i țara noastră adevărată ! Și acolo unde nu sunt condiții, cum vă lăudați, suflecați-vă mâinile, luați-i și pe edili și puneți mâna la treabă-să faceți ce ați mințit că ați făcut până acum ! Ce zice, bre, programul ăla de guvernare pesedist, de care declarați că vă țineți, în privința educației, ați realizat 1% din prevederi ?

Ținând cont de realitățile societății românești din ziua de azi, înaintea începerii unui nou an școlar, celebra întrebare adresată copiilor: ”-Vă place la școală?” se poate transforma foarte ușor, justificat, în următoarea: ”-Vă e frică să mergeți la școală?” Cum ar răspunde, acum, milioanele de elevi români la această întrebare de baraj?

Și când mergeți la și dinspre școli, tovarăși politicieni, vă propun să o faceți așa, ca elevii, pe jos, prin gropi, pe drumuri periculoase, cu mașini de ocazie, ”ia-mă, Nene !”, în zona rurală ; cu mijloacele de transport în comun, vechi periculoase, supraaglomerate, infiltrate cu pușcăriași eliberați, dând piept cu pericolele străzilor mizerabile, infecte, nesigure, pe unde pândesc tot felul de nemernici/infractori, în zona urbană ! Parcă vă văd că mergeți în găști de partid, cu popi în frunte, la deschiderile anului școlar, ținând cu mândrie discursuri sforăitoare în limba de lemn, auto lăudându-vă și asigurând lumea că faceți totul pentru educația națională !

În timp ce politicienii noștri mioritici fac ce știu ei mai bine, după primordialul interes personal și de gașcă partinică, (ăi mici dau din coate să ajungă sus, la ciolan, iar ăi mari se zbat să-și păstreze privilegiile și să controleze măcelăriile societății românești) noi, ceilalți, restul lumii, poporul, cetățenii, masa de manevră electorală și nu numai, ne pregătim să dăm piept cu marile probleme, de zi cu zi, ciclice, ce vin odată cu începerea toamnei calendaristice.

Chestii cu care primii oameni de partid și de stat ai țării nu se confruntă, pentru că nu mai fac parte din rândurile săracilor României, decât doar așa, din aparenta grijă față de popor, Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii. Cu cei din rândul cărora vin. Pentru că nu eu nu lupt împotriva nimănui, ci pentru români. Pentru fiecare român!”-cum declară sus și tare prima femeie bărbată din fruntea guvernului, Vasilica Viorica Dăncilă, chemându-i mieros și imperios pe săraci să o facă și prima președinte al României! Nimic nou sub soarele fierbinte care pârjolește țara la acest început de toamnă fierbinte ! Tipic politicii și politicienilor noștri, emanații ale poporului român !

Numai că, începând cu luna septembrie, românii care trăiesc și se luptă să supraviețuiască în realitatea acestei țării, în secolul XXI, știu ce îi așteaptă și nu prea mai cred în balivernele politicienilor, oricare ar fi aceștia ! Să vedem numai câteva dintre marile probleme ale cetățenilor de rând : în primul rând, pentru cei care au copii, începe școala pe 9 septembrie. Ura, ce mică a fost vacanța mare ! Dar ce-i așteaptă pe copii la școli, în grădinițe, în unitățile de învățământ de stat, unde, știm cu toții, în ciuda prevederilor legislative, învățământul nu este gratuit ! Dimpotrivă, educația în România este extrem de costisitoare, iar părinții sunt cei chemați să suplinească lipsurile statului, că doar premierul Dăncilă, care zice că ”ține cu oamenii” și se luptă ”pentru români”, tocmai a tăiat recent, 1 miliard de lei de la educație, la rectificarea bugetară ! Bravo, Vasilica, te vom face președinte !

Dar dacă problema finanțări este rezolvată de la buzunarele săracilor cu elevi, să vedem ce găsesc aceștia la școală : găsesc condiții corespunzătoare în clădirile cu nume de școală, grădiniță ? Găsesc școli sigure care să nu cadă peste copii, în care să nu plouă, care să nu ia foc ? Găsesc toalete decente, sigure, în care să nu mai moară copii nevinovați ? Găsesc cabinete medicale care să le asigure asistență în caz de nevoie ? Găsesc cadre didactice profesioniste, dedicate meseriei unice de dascăl ? Găsesc siguranța și liniștea în școli pentru a putea învăța fără să le fie frică de ceva/cineva ?

Să vedem mai departe, când se intră în sezonul rece, cât de mult v-a ros grija față de români ? De pe acum se vede cu ochiul liber și cu mare îngrijorare, cum vor supraviețui săracii la iarnă, că ați ignorat complet pregătirea, inclusiv în marile orașe, în care prevăd că la iarnă oamenii vor căuta agentul termic ca pe Dumnezeu ! Dacă ne uităm doar la marea Capitală europeană, București, unde iarna trecută crăpau non stop conductele RADET și avem imaginea dezastrului la scară națională ! Păi, coana primar general Firea, dacă ți-ai rezolvat problemele cu sârma și cu Dragnea, ați înființat și 22 de companii municipale, bugetofage, de ce bre n-ai reparat ceva și la RADET-ul bătrân și grav bolnav ? Cum, matale nu stai în București și n-ai copii la școală aici ?

Și să vezi din toamnă, tanti primar general aglomerația dracu în traficul bucureștean, blocaje interminabile, tramvaie, autobuze, troleibuze burdușite de călători, leșinate și decedate în trafic, periculoase, bombe pe roți ! Ce, matale nu mergi cu tramvaiul ? Ia să mergi, de acum încolo ! Să vezi haos la metrou, care și așa respiră tot mai greu și unde incidentele au fost la ordinea zilei, în ultimul an. 

Ce facem tovarăși edili de sectoare cu toate șantierele, toate gropile, praful mizeria și zgomotul din oraș ? Ce facem cu siguranța publică ? Cum, voi faceți doar lucruri mărețe, nu mergeți pe jos, nici cu transportul în comun și aveți badigarzi ! Și bani gârlă ! Cum copiii voștri și ai găștilor de îmbuibați, de partid, de stat, nu au probleme de genul celor amintite anterior ? A,a,a, au lumea lor a bogaților părinți care le asigură totul, învață în școli private, au mașini la scară, protecție, siguranță, mâncare, căldură, nu ca săracii din popor ! Păi, da, d-aia nu se amestecă unii cu alții, să nu ia râia !

De-ar fi numai aceste neînsemnate probleme pentru politicieni și edili ! Dar, în ciuda creșterii economice fără precedent și a performanțelor guvernării de până acum, se anunță o criză economică a dracu de rea, care va face ravagii ! Cum, domnilor politicieni, nu ați auzit de ea că sunteți în campania electorală, pentru ocuparea tronului marelui mut de la Cotroceni, care mai vrea și el odată ? Hai bre, coană Dăncilă, da nici de marea inflație românească, în creștere galopantă, în topul european, despre care unii specialiști spun că o să explodeze cu începere din toamnă, când prețurile o vor lua razna, fără să țină cont de electorale ?

Știu/știm cu toții, domnilor politicieni mai mari sau mai mici, că trăiți în lumea voastră separat de restul săracilor, cu interesele și aspirațiile voastre, dar ne-am săturat de bla bla-urile și minciunile voastre infinite ! Chiar credeți că poporul vă va vota doar pe aceste ”argumente” ? V-ați întrebat și vă întrebați vreun moment ce o să se întâmple cu voi din iarnă, de la anul, ce sunteți acum și ce o să ajungeți ? Că săracii, poporul pe care îl prostiți continuu se va descurca într-un fel sau altul, are instinct de supraviețuire cum a avut de-a lungul istoriei ! Dar pe voi, politicieni nemernici și vremelnici, vă așteaptă doar groapa de gunoi a istoriei de care nu puteți scăpa cu toate averile voastre acumulate ilegal !

Oare, pe câți dintre mărimile zilei de acum, îi vor mai prinde paltoanele la Palatul Victoria și la Cotroceni ?

Aș vrea să văd și eu un politician vrednic, cum le place prea sfinților să spună, onest și cinstit, dacă se poate, care să iasă la rampă la următoarele alegeri ? Sau poate nu s-a născut încă !
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu