joi, 22 august 2019

România dezumanizată



Când ne vom face bine

Ceea ce se întâmplă la noi de mai mulți ani încoace, într-o țară despre care afirmăm cu tărie că este liberă și democrată, întrece orice închipuire! E ceva de noaptea minții! Societatea românească în general este într-o continuă degradare morală, în care oamenii parcă se dezumanizează  tot mai mult, nu mai sunt oameni, ci niște monștri, iar instituțiile, inclusiv cele politice, sunt în colaps! Mai mult, nu au capacitatea, nu au puterea și oamenii capabili să iasă din această stare dezastruoasă, afundându-se tot mai tare!

Nu trece o zi, nu trece o noapte fără să aflăm de alte și alte nenorociri: crime, violuri, fapte groaznice, rele de neiertat comise în multe cazuri de cine nu te aștepți! Aproape că nu mai cunoaștem oamenii de lângă noi, din societate, din instituții, de la locul de muncă, din familie. Aflăm despre polițiști pedofili, despre părinți denaturați, degenerați care-și molestează sau își omoară copiii, despre profesori imorali, despre copii răpiți, omorâți ori căzuți victime în haznalele școlilor, despre nebuni ca comit crime în spitalele de psihiatrie, despre preoți, unii chiar cu funcții înalte, corupți, homosexuali, cu mentalități și idei anticreștine, care consideră că violul este ceva consimțit și constituie o plăcere pentru victime!!!

Într-o țară în care majoritatea cetățenilor sunt de religie ortodoxă, unde mânăstirile, bisericile și moaștele sunt luate cu asalt, iar oamenii stau cu zecile de mii la cele sfinte, ne-am aștepta, firesc, să fie promovate și respectate cu sfințenie valorile creștine, morala creștină! Dar, din păcate, nu se întâmplă deloc așa, dimpotrivă, în permanență se întâmplă lucruri groaznice, care au oripilat până și comunitatea internațională! Zici că trăim într-o anarhie totală, într-o societate fără nici un fel de reguli, în care legile le fac cei mai puternici, cei mai răi și cei mai proști! Dacă un cetățean străin care nu știe nimic despre România, dar citește sau privește/ascultă știrile de zi cu zi, ar crede că românii sunt un popor de proști, de nebuni, de criminali, de violatori...

Pe lângă toate acestea, lăcomia a ajuns fără margini, nesimțirea la fel, banii sunt ochii dracului mai mult ca oricând. România este atacată de rele și parcă nimeni nu mai are frică de Dumnezeu! Răul care a cuprins societatea românească este tot mai greu de combătut de către bine, iar credința și biserica ordtodoxă sunt atacate de către ”pirați spirituali”, cum arăta într-o predică recentă, un înalt prelat al BOR, Episcopul Ignatie al Hușilor: ” „Credem că, aflându-ne în mijlocul valurilor, în mijlocul vânturilor, corabia vieţii noastre se scufundă. Poate sunt şi unii care vor să ne înece, venind în jurul nostru cu tot felul de «ambarcaţiuni», comportându-se ca nişte «piraţi» care vor să ne smulgă din corabia care este Biserica. Hristos întotdeauna ne transmite acest mesaj: să îndrăznim şi să nu ne temem!”, a subliniat PS Ignatie.
Ierarhul a explicitat că există în societatea actuală foarte multe „ambarcaţiuni ideologice”, unele mai perfide decât altele, care încearcă să ne destabilizeze, „piraţi spirituali” care devin suporteri a tot ceea ce consideră ei că ţine de „diversitate” și că sub tutela toleranţei, ei sunt cei mai intoleranţi! „Sunt foarte ostili Bisericii şi manipulează!”
Cu toate acestea, mulți români se luptă în permanență cu imperiul răului, în timp ce alții îl provoacă în valul de infracționalitate și imoralitate care mătură scumpa și iubita noastră patrie, pe care o părăsesc zeci și sute de cetățeni, în fiecare zi! Chiar acum când scriu acest text, aud încă o știre negativă, o nouă agresiunea asupra unui copil de 9 ani, iar un pomelnic lung de  genuri infracționale și un număr de ordinul miilor de infractori, rulează pe monitorul televizorului, în cazul tâlharilor și criminalilor eliberați în baza recursului compensatoriu . În baza unei legi!!!

Am ajuns să ne întrebăm singuri, ce se întâmplă cu românii ca oameni, de ce am ajuns în noaptea minții ?!!! Răspunsuri ar fi multe și bulversante sau nu sunt deloc! Sumedenie dintre noi am ajuns într-o stare de dezumanizare fără precedent, dominați de imperiul răului! Și nici măcar nu știm când și dacă ne vom face bine? Nu ne rămâne decât să ne luptăm cât mai mult, mai inteligent și eficient cu răul! Să nu ne lăsăm copleșiți de rău și să nu mai fim indiferenți!

Nu aș fi vrut să scriu acest text cu o conotație negativă, dar nici nu pot să cad în capcana știrilor pozitive, nu zic că acestea nu ar trebui promovate, dar nici să nu ne facem că nu vedem ce se întâmplă cu noi, să trecem cu vederea, să băgăm gunoiul sub preș și să încurajăm răul. Diavolul trebuie combătut în permanență și cu cele mai puternice arme!
--------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu