joi, 17 octombrie 2019

Ce politică face Biserica Ortodoxă



Pe cine slujesc slujitorii Domnului, pe cine acuză și ce idoli falși preamăresc

Frăția dintre biserică și politică a început cu  vreo 30 de ani în urmă, după căderea regimului comunist! Pe vremea aceea nu existau atât de multe biserici în România și nici atât de mulți credincioși care să se înghesuie la moaște. Dar, pentru cine nu știe, în anii 90, pe lângă românii de rând, bisericile au început să fie luate cu asalt de marii politicieni ai zilei, în special în zilele de mare sărbătoare, Paște, Crăciun și evident, în campaniile electorale. Cine și-l mai amintește pe comunistul Iliescu și alți atei mai mari ai politicii, ce cruci mari își făceau în biserici? Ce contau că erau doar de fațadă, doar pentru prostirea poporului! Credeți că politicienii actuali cred mai mult în Dumnezeu ori sunt doar interesați? Nu vi se pare că și din partea bisericii există o iubire nefirească pentru unii dintre mai marii politici ai zilei?

Sigur, pentru acest articol o să-mi iau niscai afurisenii din partea preasfinților iubitori de arginți, dar realitatea ne arată în fiecare zi tot mai multe lucruri nefirești, necreștine întâmplate cu bună știință în sânul, cu sau fără voia BOR!

De fiecare dată când se întâmplă câte o faptă imorală, ilegală care acuză și pune într-o lumină proastă Biserica sau pe unii slujitori ai acesteia, aștept o reacție, un punct de vedere oficial, asumat din partea BOR, care să vină și să ne lumineze, să ne explice nouă păcătoșilor, poziția oficială a principalei instituții religioase din România și să nu mai reacționeze tot timpul, acuzând că este atacată de ceva, cineva, doar ca să fie distrusă! Cred că o politică transparentă, o comunicare mai bună și eficientă, o atitudine clară și hotărâtă față de lucrurile nefirești de care este acuzată, ar fi mult mai benefică pentru imaginea și credibilitatea Bisericii!

De exemplu, să ne explice oficial de ce ”Vrednic este!”, cine este preamărit de preasfințiile lor, să ne explice frăția cu politicienii penali sau de ce lumânările ”sfințite” împlinesc rugăciunile credincioșilor, iar celelalte ”chinejești” nu!

Cred că BOR nu ar mai trebui să ascundă lucrurile nefirești, mizeria sub preș, ci să ia atitudine, să îndepărteze nefirescul, imoralul și ilegalul din rândurile sale și atunci credibilitatea instituției și a slujitorilor Domnului va crește în rândurile cetățenilor, fie ei credincioși sau nu! Iar îndepărtarea Bisericii de politica penală și de politicienii corupți este absolut obligatorie, dacă vrea să avem o Românie mai bună, mai curată, mai creștină, mai ortodoxă!

De câte ori scrie presa despre lucrurile nefirești din sânul Bisericii Ortodoxe Române, despre fapte contrare moralei creștine, despre vorbe, gesturi, atitudini imorale și ilegale ale unora dintre cei care ar trebui să fi doar slujitorii Domnului și păstorii turmei de credincioși, tot de atâtea ori reprezentanții acestei importante instituții sar ca arși și țipă că sunt atacuri concertate pentru distrugerea ei! Este adevărat că de 30 de ani încoace, de când libertatea religioasă nu mai are nici o opreliște în România, credibilitatea BOR se duce vertiginos în jos. În ciuda faptului că numărul de biserici crește în fiecare an, la fel și numărul de credincioși, dar și numărul banilor dați de către stat și credincioși către preoți și biserici.

Realitatea pe care mulți dintre reprezentanții acestei instituții se fac că nu o văd, mai mult o neagă cu tărie, ne arată că decredibilizarea vine chiar din sânul Bisericii și nu este produsă numai de așa zisele atacuri din afara principalei instituții religioase a românilor. Dar această mizerie ascunsă cu grijă sub preș este adevărată, nu este inventată de nimeni, cu scopuri ascunse. Să luăm realitatea din ultimul timp doar! Oare câți români, credincioși ortodocși care au văzut, constatat frăția nefirească între politică, politicieni corupți, penali cu reprezentanți de seamă ai Sfintei Biserici, nu s-au întrebat de ce face aceasta pact cu Diavolul?

”Vrednic este! Vrednic este! Vrednic este!” Cine sunt vrednicii onorați ca pe sfinți de BOR, în fața cărora puternicii ierarhi și preoți ortodocși se apleacă să le pupe mâinile, să le cânte osanale și să-i preamărească? Cine sunt și ce fapte demne, extraordinare, creștine au făcut ”vrednicii” de merită cinstea acordată în numele Domnului? I-am văzut zilele acestea, filmați, pe unii dintre ”vrednici”, în persoanele marilor politicieni roșii, Marian Oprișan și Liviu Dragnea!!! Ambii, cinstiți, preamăriți de conducătorii BOR! În afară de a direcționa niște sume de bani importante, nicidecum din buzunarul lor, ce alte fapte creștinești deosebite au făcut ”vrednicii” politicieni? Nimeni nu știe! Ba, chiar, realitatea, faptele și vorbele acestora ne arată că au comis fapte ilegale și imorale, pentru care au fost pedepsiți sau vor fi de către instanțele lumești, dar și de judecata de apoi a Domnului!

Atunci, pentru ce le pupă marii prelați mâinile și îi preamăresc? Din interes? Care sunt interesele unor sfinți, preasfinți, preafericiți părinți din BOR de îi slujesc și preamăresc pe atotputernicii politicieni corupți? Se poate spune că avem de-a face cu lucrătura Diavolului? Care-i pilda preasfinților și ce să înțeleagă poporul credincios când vede o astfel de iubire frățească nefirească?

Zilele acestea, am văzut și alte moduri, gesturi de autodecredibilizare a BOR, care sunt de fapt chestii nefirești practicate de mai mulți ani, în toată țara de politica de finanțe a Bisericii. Cum vine asta că românilor care merg la biserici li se interzice să vină cu lumânări, nesfințite, de acasă, cumpărate din comerț, de la ”chineji”, cum am auzit o zeloasă credincioasă? De mai mult timp, în incinta acestor instituții de cult sunt afișate anunțuri prin care credincioșii sunt obligați să cumpere lumânări și alte produse de cult, icoane, calendare, doar de la biserici! Pe motiv că sunt sfințite și mai mult, că doar acestea susțin îndeplinirea rugilor oamenilor !!! Evident că lumânările sfințite sunt mai scumpe decât cele ”chinejești”, dar au efect garantat în fața Domnului și a sfinților!!!

Întrebat de un reporter dacă astfel de practici i se par ilegale și imorale, un înalt reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat sus și tare că nu este ”nici ilegal și nici imoral” ca toți credincioșii să fie obligați să cumpere doar lumânări sfințite! Un alt preot a declarat și el indignat, că bisericile trebuie să facă acest lucru ca să asigure salariile slujitorilor Domnului!!! I-auzi, sfințiile lor uită că salariile clerului sunt plătite din bugetul public și nu din profitul neimpozitat al bisericilor, câștigat din activitățile comerciale!

Și, cu adevărat, obligarea credincioșilor de a cumpăra lumânări, icoane, calendare bisericești doar de la instituțiile de cult și interzicerea aducerii acestora din comerț nu sunt lucruri ilegale și mai ales imorale? Oare, reprezentanții BOR nu manipulează, nu mint și nu acționează cu bună știință pentru obținerea unor câștiguri cât mai mari? Sau Domnul și perceptele creștine le dau dezlegare la ochiul dracului, banul? Nu este aceasta o auto decredibilizare a instituției doar în scopuri materiale?

Săptămâna trecută, am mai văzut la televizor un preot slujitor la o parohie săracă din județul Constanța, dar care era unul dintre afaceriștii importanți din zonă, având firme cu profituri și contracte importante! Oare Domnul le-a dat dezlegare la arginți slujitorilor săi sau Diavolul i-a luat pe unii dintre aceștia în custodia lui? Nu mai vorbesc de cazurile notorii în care preoți, unii chiar de rang înalt, sunt acuzați de corupție sau de abuzuri sexuale! Nu sunt și acestea tot forme de auto decredibilizare a instituției ori tot alții din afară i-au pus pe popi să comită fapte de corupție și sodomii?
------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu