joi, 31 octombrie 2019

Virusul toxic pe care medicii nu pot să îl combată



Acesta afectează de zeci de ani, clasa politică la vârf

Boala politicienilor nu are culoare politică, nu se manifestă doar la un partid sau altul! Această boală este profund imorală, dar nu deranjează pe nimeni dintre moraliști, dintre creștini, dintre susținătorii familiei, nici Biserica, astfel încât să ia atitudine publică, să protesteze și să ceară politicienilor bolnavi să renunțe la folosirea oamenilor defavorizați, amărâți și mai ales a copiilor în campania electorală! Nici asociațiile civice, nici părinții, nici alte organizațiile sau instituțiile neguvernamentale sau de stat, cu responsabilități în domeniul drepturilor copiilor nu sunt deranjate din moment ce nu au luat atitudine!

Există o lipsă de reacție de neînțeles din partea societății civile și autorităților față de folosirea copiilor drept arme electorale! Iar dacă societatea nu sancționează în nici un fel boala politicienilor avizi de putere, nici legea nu dă vreun semn că i-ar pedepsi ! De fapt, nici nu știu dacă există vreo restricție legală, vreo reglementare legislativă care să interzică folosirea copiilor în campaniile electorale și să-i sancționeze pe politicienii care o încalcă! Sau ca aceștia să aibă mustrări de conștiință măcar, să-și ceară scuze public, să nu mai facă astfel de lucruri imorale dacă tot clamează atât grija față de popor! Dar nu o să vedem astfel de ”minuni” din partea politicienilor bolnavi și  nici măcar din partea celor neatinși încă de virus, care, însă, ar trebui să ia atitudine și să condamne public campania electorală prin folosirea copiilor și a persoanelor defavorizate!


Iar dacă nu avem nici o reglementare legislativă în acest sens, să adopte o legislație care să vaccineze la sânge politicienii fără scrupule, ce își doresc voturi pe spinarea copiilor în special.

Știe cineva vreunul dintre candidații la președinția României care a luat atitudine față de folosirea copiilor și a persoanelor defavorizate în campania electorală? Sau alți politicieni care să fi protestat sau să facă ceva?

Nu știu cum este prin alte țări, în special cele occidentale, cu exercițiu democratic experimentat de-a lungul zecilor de ani, dar în România vedem în fiecare zi că politicienii autohtoni suferă de o boală de care nu vor să se trateze! Dimpotrivă, o încurajează, o propagă și contaminează cu ea colegii mai tineri care încă nu au fost atinși de sindrom. Deși există vaccin, persoanele politice nu vor în ruptul capului să-l folosească!

De boala politicienilor au suferit și vechii conducători comuniști, în frunte cu ”geniul” Carpaților, Nicolae Ceaușescu, împreună cu ”savanta de renume mondial”, Elena Ceaușescu, tatăl și mama poporului. Vă amintiți cum la toate ieșirile publice aceștia erau înconjurați de oameni, în special de sutele, miile de copii, șoimi ai patriei, elevi, studenți, cu ”nețărmuită” dragoste și iubire față de conducători și cum aceștia își arătau ”grija„ neprecupețită față de viitorul patriei? Și cum, în contradicție cu această ”grijă” copiii poporului sufereau de frig, de foame și de alte numeroase condiții de care nu aveau parte pentru creșterea și dezvoltarea lor normală?

Și în prezent, boala politicienilor pe care o poate constata oricine fără nici un fel de efort, se manifestă cu puternic avânt, în special la politicienii puterii și mai ales la cei care sunt implicați în alegerile electorale de orice tip! Boala politicienilor este o boală grea, de neînvins, cel puțin până acum, și se manifestă prin folosirea oamenilor defavorizați, din popor, amărășteni și a copiilor drept arme electorale!
Aceștia sunt mase de manevră ușor manipulabile, creează emoții puternice, care se lasă cu declarații de susținere, de dragoste chiar, căderi în genunchi în fața mai marilor țării, pupat de mâini, strângeri false în brațe, ode închinate liderilor politici și în final, cu voturile mult râvnite. La rândul lor, politicienii fac băi de mulțime, nu mai prididesc să-și arate ”grija” față de oameni, lăudându-se cu ce nu au făcut de fapt și promițându-le ipocrit, câte în lună și stele! În final, adulatorii rămân tot cu promisiunile, cu sărăcia și nevoile lor, în vreme ce adulații profită de voturile primite pentru a se cățăra la putere și a-și vedea de interesele lor, care nu coincid mai deloc cu nevoile poporului.

Mulți dintre oamenii politici actuali sunt contaminați cu acest virus periculos și toxic, care se dezvoltă mai abitir pe măsură ce drepturile copiilor sunt tot mai mult călcate în picioare! Nu trece o săptămână fără să o vedem pe „mama” actuală a românilor, Viorica Dăncilă, candidată la alegerile pentru președinția României, cum își face campanie electorală pe spatele copiilor, pe spinarea amărâților și a credincioșilor prezenți pe la moaște! Cum le mai promite orice, fără număr, cum se laudă că a făcut și a dres pentru oameni, pentru popor, când de fapt realitatea ne arată cât de tare se adâncește sărăcia! Cât de tare lipsesc condițiile elementare de educație din școli, nu mai zic de toalete! Toate acestea și le propagă echipa sa pe paginile ei din rețele sociale, pentru ca propaganda să-i aducă tot mai multe voturi!

Candidata PSD strânge copii în brațe, se pozează cu ei, îi mângâie pe cap, dar nu le crează condiții de educație în unitățile de învățământ! Au început să lipsească chiar clădirile școlilor în sine, astfel încât în unele orașe mari, cum este Bucureștiul de exemplu, elevii au ajuns să învețe în containere, care nu au aviz de funcționare de la pompieri, de la ISU, iar autoritățile consideră că este firesc acest lucru, fără să le pese că oricând se poate întâmpla o tragedie!
---------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu