joi, 7 noiembrie 2019

Guvernare, haină grea

Nici de-o măslină, nici de-o gogoașă, nici de covrigi cu gaură!


Doar niște ciozvârte roase, bune de nimic, au mai găsit liberalii la Guvern, după ce au alungat dulăii pesediști de la ”măcelăria” România! Nici nu i-au alungat pe toți, ci doar ”crema” Executivului PSD, pentru că în sistem sunt încă mulți, fără număr, căței roșii care trag cu dinții de funcții și de tot ce mai pot înghiți hulpav, pe fugă, cu lăcomie sporită, din bugetul de stat, știind că vor fi goniți de noua putere. Trag cu dinții și mârâie amenințător, nelăsându-se duși de bună voie!

Cei care au fost nevoiți să plece primii de la ”măcelărie”, pardon, guvernare, au lăsat prăpăd în urma lor! Au pustiit bugetele și au otrăvit fântânile, astfel încât oamenii ”Dictatorului” Klaus să nu mai găsească nimic în pușculița bugetară, care se pare că a fost găurită ca o strecurătoare prin care s-au scurs controlat firfireii adunați cu greu din sudoare muncii cetățenilor contribuabili. Cel puțin așa susțin noii guvernanți, conduși de  noul premier Ludovic Orban, ”s-au dus în draci banii!” Aceștia au început noua guvernare cu numărătoarea găurilor din strecurătoarea bugetului național! În buna tradiție a predării/preluării puterii la români, între politicieni de diferite culori politice.

Tocmai din această cauză și din multe altele a fugit probabil Vasilica din Palatul Victoria, fără să facă predarea-primirea cuvenite către înlocuitori, la fel și unii dintre foștii miniștri pesediști, în special marele specialist de la Finanțe, Orlando Teodorovici, care n-a avut curajul să predea ministerul adversarului Florin Cîțu! Printre curajoșii rămași pe baricadele ministerelor până la final au fost Ana Birchall, de la Justiție, lăudată de președintele României și considerată trădătoare de PSD și cormoranul Petre Daea, care nu putea să plece înainte să-și prezinte marile realizări ale mandatului!

În paralel cu numărătoarea și încercarea de cârpire a găurilor din bugetul secătuit, noii miniștri au început și numărătoarea ”pilărăilor”, nepoților, fiilor/fiicelor, amantelor, neamurilor, oamenilor de casă ai PSD, cârtițelor, dar și a unora dintre nemuritorii ”dinozauri” de prin ministere, din alte instituții importante și deratizarea acestora de căpușe, rozători și băgători de seamă! Unii vizibili și cunoscuți ca și caii breji, beizadele roșii, s-au cerut singuri afară, dându-și demisia înainte să fie aruncați de noua putere executivă. Cel puțin la nivel declarativ și pentru aparențe, că până la o decăpușare reală și masivă a instituțiilor de stat guvernamentale ar putea trece și 20 de ani, asta în condițiile în care alte căpușe nu le vor lua locul! Dar știți cum se spune în astfel de ocazii-”Pleacă ai noștri, vin ai voștri!”

Din primele zile, guvernul Orban a constatat că nu curge doar lapte și miere la guvernare, ci au găsit și mere otrăvite, bombe cu explozie întârziată, lăsate nu doar din incompetență de foștii, ci chiar plasate cu intenția de a-i lovi pe miniștrii liberali, care constată pe pielea lor cât de greu este la putere și câte au în cârcă! Sigur, în timp, puterea executivă a liberalilor va avea și alte surprize, când le vor exploda katiușele lăsate în urmă de ”ciuma roșie”, mărind dezastrul în care au lăsat țara! Astfel, că numărătoarea liberală va continua și de la anul, iar dacă nu vor reuși să astupe găurile, să miște lucrurile din loc, să facă ceva bine, vor număra și procentele de imagine în scădere. Un risc asumat!

Deocamdată, noii guvernanți sunt obligați să acționeze ca niște pompieri chemați de urgență să stingă incendiul care a cuprins deja țara, dar care nu au la îndemână resursele și mijloacele necesare stingerii focului. În consecință, vor încerca din toate puterile, prin orice mijloace să reducă atât cât pot vâlvătaia și să găsească  soluții de rezolvare a gravelor probleme cu care se confruntă România, la ora actuală! Iar sezonul rece, ”iarna care nu-i ca vara” , este un prim adversar apolitic, dar care alături de rivalii politici, vor fi nemiloși atât cu guvernarea liberală, cât și cu majoritatea românilor cu mijloace materiale modeste.

Iar noul președinte, pentru românii care nu știu încă, nu va tăia și nici nu va mări salariile și pensiile, nu va face decât ceea ce stă în atribuțiile funcției, dacă va face și acele lucruri, în funcție de cât de bun va fi, în funcție de ce program va avea, în funcție de ce echipă își va forma și în funcție de milioane de factori și condiții care vor influența modul de conducere a președintelui României, indiferent cine va fi acesta!
Bine ca și această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale a ajuns la final. A fost la fel ca toate celelalte: plictisitoare, anostă, aceleași bla, bla-uri, promisiuni deșarte, mai ales pe partea economică de parcă ar fi fost alegeri pentru guvern, nu pentru președinte! Dezbaterile directe au lipsit cu desăvârșire, în ciuda suporterilor și a unora dintre candidați care și-au provocat adversarii. Cel mai mult s-a ferit să nu cumva să se șifoneze, candidatul Klaus Iohannis, actualul și zic unii, viitorul președinte al țării.

Nimic nou sub soarele electoral dacă nu ținem cont de originalitatea candidatei Vasilica Viorica Dăncilă, care a declarat ritos că participă la ”alegerile de anul trecut!!!” Oare, ce or fi înțeles fanii acesteia, pupători de mâini și pupători de moaște, din mesajul transmis-că a câștigat deja alegerile sau că renunță din moment ce acestea se desfășoară în trecut, după logica doamnei? Dar oare, câți dintre alegători au înțeles și știu că președintele țării nu dă, nu mărește și nu taie salarii, pensii și nu se ocupă de economie? Că în clipurile electorale, în mesaje, în dezbateri unii care sunt alungați de la ciolan strigă sus și tare, fac zaveră să priceapă tot târtanul cu drept de vot dar fără minte, că noul guvern în frunte cu Klaus și Orban, vor tăia banii! În consecință, să nu-l voteze lumea pe neamț și să-i ia la pietre pe noii guvernanți!

Iar românii dau semne clare că nu mai vor un președinte ”mut”, plimbăreț, aparent dezinteresat de problemele lor, ci un președinte implicat, să facă, nu să tacă!
------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu