joi, 14 noiembrie 2019

Marile probleme ale românilor



Mai contează cu cine votăm? La muncă, ”tovarăși”!

În timp ce marii politicieni și ortacii lor fanatici se bat pe ciolanul puterii din România, cetățenii de rând încep să fie din ce în ce mai dezgustați, dezamăgiți, lipsiți de speranță de la cei care vor să ne fie conducători. Și blazați! Unii se gândesc că nu mai are nici un rost să voteze, că nu au motivație, nu au pe cine și nu au de ce să mai pună ștampila pe nici unul dintre cei doi candidați rămași în cursa pentru alegerea președintelui țării, mai ales că îi cunosc și i-au văzut ce pot.
Și în plus, cetățenii de rând au lucruri mult mai importante de făcut acum, când iarna bate la ușă. Ei trebuie să facă orice, să se zbată, să se descurce, să facă rost de bani, de hrană și de toate cele necesare traiului zilnic și supraviețuiri lor și familiilor lor. Firesc, electoratul de rând nu are averi, nu are cinci, zece case, terenuri, mașini, afaceri, chestii socoteli care să le asigure un trai măcar decent, cu atât mai puțin îndestulător, belferesc, ca marii ”boieri„ ai politicii românești. În mentalul oamenilor din popor, săraci, există ideea că pe oricine ar vota, tot prost o să trăiască, iar aleșii vor lucra și fura doar pentru ei și găștile lor! Pleacă ăștia care au furat și s-au îngrășat de nu mai pot și vin alții mai fomiști, mai lacomi, să fure și ei! Noi murim de foame, ce-i interesează pe ăia mari de noi!? Ei vor doar voturi, să ajungă la ciolan! După aia nu le mai pasă de oameni, până la noile alegeri!

Așa că, ce să tot votăm atâta, noi ce mâncăm, cu ce trăim, cum ne trimitem copiii la școală, că și la școală ne cer bani cu duiumul? Nouă nu ne dă nimeni nimic! Doar minciuni! Minciunile nu țin de foame! Ce facem? Simplu, la muncă! Ne întoarcem cu toții la muncă, ”dragi români”, cum îi place lui Vodă să ni se adreseze, când binevoiește să deschidă gura! La muncă, români din țară și din străinătate! Băi, diasporenilor, care ați stat la cozi imense să vă alegeți conducătorii, în ploaie, în frig, care ați străbătut sute de kilometri să puneți ștampila pe alesul vostru, chiar dacă acum cozile nu mai sunt și ați avut/aveți trei zile să votați, la muncă, fraților! Dacă nu munciți până cădeți lați, nu aveți ce trimite copiilor și părinților în țară! Bani de supraviețuire, bani de școală, bani, bani, bani!

Asistăm la o comedie grotească în care poporul se roagă de Vodă care mai vrea încă un cincinal la căruța României, să iasă și el din hainele trufiei și aroganței fără de egal, să spună oamenilor ce a făcut, ce are de gând să facă pentru ei și țară și de ce este el mai bun decât Vasilica, contracandidata, pentru a ocupa fotoliul de la Cotroceni! Înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, Vodă era rugat de contracandidați să dezbată între ei, iar cetățenii să aleagă pe cine cred de cuviință. Chestiune firească, dar neacceptată. Acum, pentru turul doi, când Marele ”Mut” și-a crescut nivelul de trufie și aroganță, s-a ajuns la situația nemaiîntâlnită ca oamenii cu drept de vot să-l roage pe candidat să le vorbească. Mai mult, o parte dintre cetățeni au ajuns să se și justifice de ce îl votează pentru încă cinci ani de dregătorie!!!

Parcă s-a întors lumea cu fundul în sus, în loc să se milogească Vodă de electorat, să facă totul pentru a-l convinge, se roagă electoratul de Măria sa să-i acorde atenție, asigurându-l în același timp de voturile sale! În România, se pare că democrația originală creată de Ilici cel roșu, este continuată chiar de cel care se laudă, se bate cu cărămida în piept că a distrus comunismul și PSD-ul, în doar cinci ani, că a făcut ce n-au reușit alții în 30 de ani!!! Ceea ce este complet fals! Ca să-și justifice prezența de până acum în fruntea țării, Vodă cel mut a deschis gura și a grăit o minciună, doar ca să-l mai voteze oamenii o tură! Dar iată că aceluiași mare șef care vrea să intre în istorie cu ”performanțele” sale prezidențiale, îi e frică de o Vasilică pesedistă, pe care a ajutat-o de mică să devină ceea ce este acum! Și ei îi place să spună mieros ”Dragi români!”

Taxe, impozite, alea, alea! Ați auzit că punguța statului pe care noi din țară și voi de afară o umplem mereu, s-a găurit de tot? E goală! Hai, osul la treabă, lăsați-i pe politicieni cu minciunile lor, să se bată între ei pentru ciolan. Cum, îi mai votăm sau nu? Habar nu am! Face fiecare ce vrea, după cum îl taie capul. Și pe cine să votăm, avem pe cine? Pe Mut sau pe Vasilica? Păi, în loc să se roage ei de noi, am ajuns noi să-i rugăm să ne vorbească?!!! Unde în UE și în lumea occidentală, democratică, s-a mai văzut ca alegătorii să meargă cu roaga la Vodă și să-și mai și justifice umil voturile pentru el? Îi lăsăm pe politicieni în plata Domnului sau îi pedepsim noi pe pământ, dar cum? Nu-i mai votăm, îi luăm la pietre, îi alungăm sau îi punem tot pe ei conducătorii noștri, că alții nu avem?

Mai contează că-și bat joc de oameni, că disprețuiesc poporul și ne mint continuu? Sau că fură?

La muncă, oameni buni, că nu ne dă nimeni de mâncare! Cum, plecați tot mai mulți din țară! Faceți, fraților, fiecare ce puteți mai bine pentru voi și familiile voastre! Lăsați-l pe Vodă și marii ”boieri” să se bălăcărească între ei cât vor și gândiți-vă de 1000 de ori înainte să-i votați sau să nu-i votați, că nici ei nu se gândesc la noi/voi decât să-i urcăm la putere și atât. Nu le pasă de popor nici atunci când îi cere voturile! La muncă, tovarăși, bugetul țării e secătuit! Să-l umplem și pentru boierii care va să vină în dregătoriile statului! Tovarăși, nu știu cum este pe la voi prin țară și prin străinătățuri, dar, deja, aici în București, începem să retrăim vremurile ”epocii de aur”: căldură ioc, apă caldă ioc și nici maidanezii nu mai fug cu covrigi în coadă, că nu mai sunt maidanezi! Avem în schimb, politicieni gârlă, promisiuni, minciuni, abureli, prostie, lapte și miere pe străzi, conducători breji și câte și mai câte din belșug! Fără număr!

De ce să mai votăm, că tot acolo ajungem?!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu