joi, 28 noiembrie 2019

Deteleormanizarea țării s-a terminat


Ce a însemnat ca România să fie condusă de ”geniile” de la Videle și Roșiorii de Vede

La apogeul puterii teleormănene, România simțea că se sufocă. Chiar și Europa se săturase de marii politicieni de Videle, care chiar dacă făceau lucrurile total greșit, tot ei ajunseseră să se rățoiască la UE. Parcă a fost cel mai urât vis al românilor transformat în realitate. Noroc că s-a terminat definitiv. Nici nu știu dacă va fi reținut vreodată într-o istorie recentă a ascensiunii și decăderii puterii politice din România ! Important este să nu se mai întâmple niciodată o astfel de glumă proastă.

După încheierea ciclurilor de alegeri prezidențiale, constatăm că s-a terminat și epoca ”geniilor” politice de Teleorman. Odată cu ieșirea din scena puterii a ultimului mare teleormănean, Vasilica Viorica Dăncilă, s-a terminat cu domnia acestora! România a avut timp de câțiva ani parte de conducători politici răsăriți ca ciupercile după ploaie, în unele dintre cele mai importante instituții ale statului : Parlament, Guvern, Jandarmerie, instituții diverse și importante. Pentru noi ceilalți români neteleormăneni, dar și pentru mulți simpli cetățeni chiar din Teleorman, apariția acestor meteori politici a fost o mare surpriză, constatând pe zi ce trecea că încă unul, încă una de la Videle, Roșiorii de Vede sunt numiți rând pe rând în funcții înalte !

Sigur, inginerul și creatorul laboratorului de ”genii” a fost nimeni altul decât marele Liviu Dragnea, actualmente un pic staționat la garajul închisorii, el însuși ajuns în înalte demnități la care probabil că nici nu visase. Dar, odată ajuns sus el a vrut și mai sus, crezându-se la un moment dat stăpânul absolut al României, atât peste țară cât și peste popor ! Pentru a-și securiza puterea executivă la București, Dragnea și-a adus oamenii lui și i-a plantat în guvern. A vrut ca prin oamenii plasați de el în instituții strategice, chiar dacă pregătirea și calitatea acestora pentru funcțiile respective erau total necorespunzătoare, să poată controla tot ce mișcă.


Pe Carmen Dan, de exemplu, obscură secretară de liceu a pus-o nici mai mult nici mai puțin, șefă peste Ministerul Internelor. Adică șefă a polițiștilor, a jandarmilor și a altor trupe speciale din cadrul acestui minister greu! Nu a avut nici o importanță că pe doamna respectivă nu o recomanda nimic să conducă treburile unui minister ca Internele. Cu atât mai mult a contat faptul că o slugă bună trebuie doar să răspundă la comenzile stăpânului. Iar Carmen Dan s-a dovedit a fi o slugă ascultătoare, a făcut ceea ce i s-a comandat, a executat inclusiv una dintre cele mai mari reprimări cu gaze împotriva populației civile, de unde i s-a tras și porecla de Carmen Gaz. Și de unde este posibil să i se tragă și niște ani de pușcărie, alături de șeful ei.

Dar poate cea mai exponențială reprezentantă a ”geniilor” politici teleormăneni este desigur ultima rămasă pe baricade, Vasilica Dăncilă, care visa să ajungă președinte de țară. Aceasta a fost și cea mai tragicomică persoană care a condus guvernul României de-a lungul timpului, prin gafele și bâlbele scoase pe bandă rulandă, ce au stârnit hohote de râs și au creat bancuri. S-a remarcat prin limba proprie vorbită, ”dăncileza”. Cam acestea ar fi principalele realizări ale prim ministrului Dăncilă !

Dacă eruperea ”geniilor” teleormănene a fost ceva nemaivăzut până la momentul respectiv, răul care l-au făcut, jefuirea și distrugerea unei țări sunt însă răni mult mai grave lăsate în urma lor cărora probabil le vor trebui ani buni să se închidă. Se ajunsese până acolo încât România nu mai putea să respire sub teroarea ayatollahului Dragnea. Nimeni nu putea să i se opună sau nu avea curajul, justiția ajunsese să dea din codă slugarnic în fața lui, în loc să-l condamne pentru faptele comise. Abia câștigarea de către dreapta a alegerilor europarlamentare, din 26 mai, a dat curaj judecătorilor să-l condamne.

Acum, Vasilica tată, după ce ai fost aruncată și din fruntea PSD, apuc-o matale spre Videle și să te vedem la București doar când o să te cheme DNA. Și împreună cu alte ”genii” teleormănene pregătiți-vă să răspundeți pentru faptele voastre și să plătiți pentru ele, inclusiv cu pușcăria !
-----------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu