luni, 30 decembrie 2019

Ce schimbări majore pot face românii în 2020



An nou vital pentru România

Marile speranțe ale românilor în 2020, sunt legate în special de alegerile parlamentare, programate în toamna acestui an, iar rezultatele din anul care se încheie le-au dat iluzia pe care o pot transforma în realitate că pot schimba culoarea politică a Legislativului, implicit pot influența guvernările ce va să vină. Cred că marile speranțe ale majorității românilor, fie că trăiesc în țară sau străinătate, au o bază reală, sunt mai mult decât îndreptățite și pot face ca România să redevină un loc unde pot să trăiască fără frică și să ofere un viitor bun copiilor, care să nu mai fie nevoiți să-și ia lumea în cap pentru a putea trăi decent și demn.

Dar până la îndeplinirea speranțelor de viitor, românii au așteptări și de la actualul guvern provizoriu, care să facă ceva pozitiv până la importantele alegeri parlamentare.

După câțiva ani de politică iresponsabilă, de guvernare dezastruoasă a forțelor de stânga, aliate cu falșii liberali și cu nemuritoarea UDMR, în care țara a fost dusă pe buza prăpastiei democrației, noul an, 2020, pare să fie Anul marilor speranțe pentru mulți dintre românii care își doresc să trăiască aici acasă, o viață demnă și normală. Au fost ani în care s-au schimbat în rău nu doar vremurile, ci și oamenii, în special cetățenii care-și spun politicieni și au făcut totul, fără scrupule și fără să țină cont de nimeni și nimic pentru a ajunge la putere. Iar această putere politică roșie, așa zis de stânga, care a promovat cu obstinație nu doar încălcarea legilor, ci și facerea legilor în favoarea infractorilor, a făcut rău, a nemulțumit cetățenii onești, cinstiți și a reușit să scoată milioane de oameni în stradă, la proteste masive față de incompetență, iresponsabilitate, hoție, corupție.

La protestele milioanelor de români, puterea politică roșie și guvernările sale nu au știut să răspundă în mod normal, firesc, inteligent, îndreptându-și derapajele și greșelile proprii, ci au reacționat violent, atât cu jandarmii, cât și cu măsuri și legi menite să controleze și minimalizeze pe cât posibil statul de drept și să reducă democrația la stadiul de a le asigura menținerea cu orice preț la putere. În același timp cu impunerea unei politici inadecvate asemănate cu dictatura, cei care au condus România în ultimii ani, au dat și dovada unei crase incompetențe în domeniul economic, prin măsuri care au creat nemulțumire, reticență și pași înapoi în loc să impulsioneze investițiile și dezvoltarea în domeniu. De asemenea, tot în dorința de a-și asigura continuitatea la putere, guvernările pesediste au lucrat iresponsabil în plan social, promovând o serie de măsuri controversate, imorale, discriminatorii, fără să țină cont de realitate și sustenabilitatea financiară a bugetului, cum ar fi pensiile speciale acordate unor categorii profesionale.

Lipsa reformelor reale și eficiente în domeniile vitale ale societății-educație, sănătate-deprofesionalizarea și subordonarea politică a forțelor de ordine publică, corupția fără sfârșit, birocrația nemuritoare dar înfloritoare au fost și sunt tot atâtea motive de nemulțumire și nervozitate pentru români. Dar mai ales lipsa de perspectivă care i-a determinat pe milioane de oameni să ia drumul străinătății, într-o hemoragie nemaivăzută de emigranți în țările vestice.

La fel a fost de nemaivăzută până anul acesta, ieșirea la vot împotriva puterii politice a milioanelor de români din Diaspora, dornici să se întoarcă acasă și să trăiască într-o țară normală, democratică, unde drepturile să le fie respectate. Iar rezultatele ultimelor două rânduri de alegeri, europarlamentarele din luna mai și prezidențialele din noiembrie, 2019, au adus și marile speranțe de schimbare ale României.

Să dea Dumnezeu ca anul marilor speranțe, 2020, să însemne începutul unei schimbări reale și de substanță pentru România, iar majoritatea românilor au puterea să facă posibil această schimbare la toamnă!

La Anul și La mulți ani!
--------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu