joi, 20 februarie 2020

”Întoarcerea la popor”-alte măști, aceeași cloacă


Țăcănele, păcănele


Din păcate, toate aceste nenorociri au ajuns banalități cotidiene cărora de multe ori, dacă nu ne bagă ele în seamă, nu le mai dăm nici noi atenție! În umbra circului sinistru al puterii politice care clamează mereu, necredibil, papagalicesc, ”întoarcerea la popor”, ne amăgim că trăim într-o țară europeană, democratică, cu aspirații spre valorile occidentale! Ne păcălim de fiecare dată la alegeri, că vom schimba ceva în bine, dar iese tot cum vrea dracul! Pesediști, liberali, alte culori și naționalități alese, tot un drac! Ne mințim cu toții mai rău decât ne mint politicienii, aleșii poporului, aleșii noștri!

Ce facem? Mergem înainte pervertiți de banalitatea răului ales și reales tot de noi! ”Garanții de bine nu există!”, parcă îl aud la televizor, tocmai acum, pe un mare lider politic la modă, demis dar aflat totuși în funcția de prim ministru, Ludovic Orban, care în doar trei luni, împreună cu ceilalți colegi politicieni, au topit rapid toate promisiunile cu care veniseră pe cai mari la guvernarea României! Ce contează? Suntem cetățeni europeni, democratici, justițiabili! Ne cheamă din nou sirenele la urne, să votăm, să salvăm patria, nu să o părăsim la greu!

La ce se întâmplă în România, în prezent, am senzația că oricât de multe speranțe și nădejdi ar avea românii simpli să poată trăi o viață mai bună, într-o țară normală la cap, lucrurile se fac și se întâmplă în așa fel încât să ajungem mai rău în prăpastie! Parcă suntem la păcănele, că tot se vorbește în aceste zile de marea pasiune a unora dintre cetățenii patriei, oricât de multe resurse de bani și de timp am aloca, ieșim mereu cu pierderi tot mai mari. Inevitabil până acum, dar nici pe viitor nu se vede ceva în roz, darmite luminița de la capătul tunelului!

Avem parte de același spectacol de circ, tot mai prost, de alte măști, de aceeași cloacă!

Ce să mai creadă bieții români care au votat ca proști, dar și cei care n-au votat deloc, când văd că pe spinarea lor, aceeași politicieni hâzi, lipsiți total de scrupule și imorali, indiferent de culoarea lor politică, au puterea ciolanului și o vor avea ani de zile de aici înainte? Cum să aleagă cetățenii oameni mai buni să-i conducă, când totul pare că se transformă în culori politice imorale și penale, cu roșul dominant? Ce credibilitate să mai aibă clasa politică dacă aleșii au dus ușa cortului în Parlament, traseismul și blaturile în toată țara?

Ce așteptări să mai aibă însetații de dreptate când jocurile de putere par să ducă la același control politic, văzut sau nevăzut, la vârful Justiției Române, la îngroparea mai adâncă a marilor dosare nerezolvate de ani de zile, dar și al celor mai recente, cum ar fi ”Colectiv” sau ”Piața Victoriei 10 august, 20218” și ”Caracal”? cei din spatele butoanelor nu au nevoie de o justiție independentă, ci de una maleabilă!

Ce speranțe de viață să mai aibă bolnavii țării, fie adulți sau copii, când sunt omorâți cu zile chiar de către sistem, iar responsabilii de perpetuarea acestui cancer în loc să-și plătească vinovățiile, adună averi fără număr și sunt ocrotiți de dumnezeii lor? Aproape că nu există săptămână fără să auzim de câte o grozăvie întâmplată în spitale sau policlinici, în urma căreia rămân victime nevinovate!

Cum să mai respirăm un aer curat atâta timp cât singuri, atât cetățeni cât și autorități, dacă ne tăiem singuri pădurile, ne otrăvim apele și mediul înconjurător?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu