joi, 27 februarie 2020

România are nevoie urgentă de extincție și sânge proaspăt



Leacuri la îndemână pentru coronaviruși

În situațiile de azi, cu toate crizele și molimele care vin peste noi, ar trebui să iasă la rampă oamenii, conducătorii cu adevărat valoroși, responsabili, curajoși, care să nu fie politizați și corupți până la Dumnezeu! România are nevoie ca de aer de astfel de oameni, dar oare vor ieși ei curând în față, vor fi lăsați să ajungă în locurile și funcțiile pe care le merită, ca să poată face ceva pentru țară? Sigur există oameni de mare valoare în toate domeniile de activitate, anonimi, neimplicați sau marginalizați acum, în țară sau prin diverse locuri în lume, care ar putea fi mult mai eficienți și profesioniști decât cei aflați în prezent la butoane. De ei are nevoie România în timp de criză! De oameni valoroși care să spună lucrurilor pe nume, să ia măsuri și să rezolve rapid lucrurile!

Pe de altă parte, pe valul lipsei de credibilitate, de incompetență, de politizare, de isterie, românii și-au pierdut în mare măsură respectul față de instituțiile vitale ale statului, încrederea în conducătorii aleși sau nealeși, că mai vor și pot face ceva bun pentru țară.Fără îndoială, subiectul major de discuții, cotidian, este de circa două săptămâni încoace coronavirusul ucigaș, care se extinde cu repeziciune în toată lumea. România este și ea luată de valul isteriei noii molime care, evident nu avea cum să o ocolească și a fost doar o chestiune de timp pentru ca primul caz de îmbolnăvire să fie depistat pozitiv, caz în care, conform specialiștilor epidemiologi, vor fi urmate firesc de alte îmbolnăviri. Necunoscutele acestui coronavirus, frica, lipsa de pregătire și organizare, bâlbâiala, neprofesionalismul autorităților române, completate din plin de circulația informațiilor false, au creat o stare de isterie vecină cu prostia în rândul multora dintre concetățenii noștri.

Acasă, pe stradă, la serviciu, la școală, la piață, în magazine, în frizerii, în instituții, practic peste tot, subiectele legate de coronavirus sunt abordate non stop, de la cei mai mici, la cei mai mari, de la stări de panică și îngrijorare, la glume macabre! Rapid, prea rapid, românii află informații noi, dar încep să se și obișnuiască cu cea mai recentă molimă modernă, nemaivăzută și nemaiîntâlnită, dar despre care unii așa zis specialiști afirmă că nu este mai periculoasă decât o gripă de-a noastră, de sezon! Așa o fi sau nu vom vedea, cert este însă că unii dintre cei mai panicați și prevăzători români și-au luat primele măsuri urgente, care nu țin însă de prevenția medicală, ci de asigurarea crăpelniței pe timp de coronavirus. Dacă e să crape, măcar să crape cu burta plină!

Pe partea instituțională, autoritățile, la grămadă și separat, anunță măsuri după măsuri, anunță că fac pregătiri și sunt pregătite să înfrunte periculosul corona virus, fac apeluri la calm, dau asigurări că au situația sub control și acționează pompieristic în stilul caracteristic al conducătorilor noștri! Și e doar începutul! La atâtea asigurări, la atâtea preocupări, la atâtea personaje al căror profesionalism este pus la îndoială, este firesc ca unii concetățeni să facă trimitere la cazul Colectiv, când autoritățile aveau de toate, dădeau asigurări, pentru ca ulterior să moară oameni nevinovați din cauza incompetenței și prostiei iresponsabililor la butoane!

Pe acest fond de alerte medicale și isterie manifestate în special în ultima săptămână, România se mai confruntă și cu criza politică de guvernare a țării, dar asta pare să fie deja o boală cronică de vreo 30 de ani încoace. Este tot ce ne lipsea în această perioadă de apariție și răspândire rapidă și necontrolată a noului coronavirus. Istoria ne arată că în timp de crize, războaie, molime, cataclisme generate de om sau naturale, țările afectate au nevoie de oameni, de conducători pe măsură, excepționali, curajoși, inteligenți, care să iasă la rampă, să ia rapid măsurile ce se impun, asumându-și riscurile eșecurilor, și să-și salveze țara, poporul.

Dar, avem noi așa ceva la conducere, avem oameni, politicieni, conducători curajoși, inteligenți, valoroși care să-și asume responsabilități uriașe, să riște, să iasă din rând și să scoată țara la liman? Sau avem doar politicieni, conducători, aleși care au doar interese, fără curaj, fără valoare, care nu fac nimic bun, care doar iau la cunoștințe situații de urgență, excepționale și doar mimează îngrijorarea, preocuparea fără să ia taurul de coarne? Conducători care nu riscă nimic și au ca obiectiv doar rămânerea cu orice preț la butoane?

Tocmai de aceea, la vremuri de criză excepționale avem nevoie de oameni de valoare, excepționali! Altfel, ne afundăm tot mai mult cu aceeași aleși de maidan, aceeași bănicioi și arafați, aceeași orbani, aceeași ciolaci și firea, aceeași dorneni, aceeași tăriceni...aceeași, aceeași, aceeași! Avem nevoie de extincția acestora și a altora asemenea de la putere și izolarea lor, băgați în carantină. România are nevoie de conducători de valoare, alții decât aceeași! Profesioniști și integri! Vrem sânge proaspăt și curat! Se poate?
-----------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu