joi, 6 februarie 2020

România, măcelăria politică



Cod roșu de putere-Ticăloșii jubilează

E suficient să ne gândim că vechii/noii edili și camarilele lor, găștile locale, baronetul județean, ticăloșii, după ce vor câștiga alegerile locale într-un singur tur, își vor pune la bătaie resursele și vor mobiliza votanții așa cum numai ei știu, ca să poată înclina balanța la alegerile parlamentare. Obținerea puterii locale duce implicit la înclinarea balanței pentru victoria în alegerile parlamentare, care înseamnă obținerea puterii. Că vorbim de PNL, PSD, UDMR și găștile lor din actuala veche clasă politică, au drumul deschis către putere, cu mențiunea că cei care vor avea majoritatea la locale au cele mai mari șanse să o formeze și la parlamentare, acestea fiind clar cele două mai mari partide politice din țară. Pentru formațiunea etnică UDMR, odată câștigate voturile în fieful tradițional, odată ajunsă în Parlament nu va fi o problemă să se alieze cu ceilalți câștigători, conform intereselor și proiectelor proprii.

Cât privește noile partide, mici, fără organizații puternice în teritoriu, mai ales în zonele rurale, șansele acestora la locale sunt mult diminuate la scrutinul într-un singur tur. Și nici perspectivele la parlamentare nu sunt prea roze. După cum se desfășoară lucrurile la acest moment, pare că va fi extrem de greu să fie primenită și împrospătată clasa politică ce va conduce România în următorii 4-5 ani, iar inițiative precum cea ”Fără penali în funcții publice!” sau cele pentru o justiție liberă și independentă, necontrolată politic, pentru care au ieșit în stradă milioane de oameni, să rămână ca în gară, ignorate, în așteptare prelungită!

Guvernul Orban a fost demolat fără drept de apel la moțiunea de cenzură. Adversarii politici din diverse formațiuni politice și-au dat mâna și au votat masiv pentru moțiunea care fusese generată de frica alegerilor locale în două tururi de scrutin. Că a fost blat, că au existat înțelegeri între PSD și PNL, că chiar unii dintre cei care au votat moțiunea acum, au votat anul trecut și căderea guvernului Dăncilă, că unii dintre liberali și-au dorit căderea propriului guvern, ce mai contează ! Sau că s-ar fi deschis calea către alegerile anticipate, cum speră unii politicieni. Ori că președintele României, Klaus Iohannis, ar avea niște planuri mirobolante în biroul de la Cotroceni.

Cine a pierdut și cine a câștigat în urma acestor voturi în plenul Parlamentului? Eu cred că nu au pierdut liberalii, ci poporul, țara, democrația, dezvoltarea, progresul, viitorul României! Da, democrația a pierdut, paradoxal, chiar printr-o pârghie esențială a sa, votul! De această dată, votul parlamentar în loc să consolideze democrația a dus chiar la slăbirea acesteia! Pentru că a reiterat alegerea edililor într-un singur tur de scrutin, eliminând definitiv posibilitatea reveniri la scrutinul în două tururi. Cum ar fi fost normal, alegerile locale în două tururi, mult mai reprezentative pentru alegători și, foarte important, ar fi cernut sita aleșilor, dând posibilitatea eliminări candidaților ticăloși, incompetenți, penali, retrograzi, indiferent de culoarea lor politică!

Astfel, dacă pe de o parte știm cine a pierdut și pierde în continuare, voturile moțiuni de cenzură care au demolat guvernul Orban au adus o bucurie imensă actualilor politicieni ticăloși, primari aflați în funcție, la ciolan, dar și o speranță și șanse uriașe de a rămâne mult și bine la măcelărie, ca un blestem pentru comunitățile locale unde au fost aleși cu procente mici și au șanse mari să fie realeși de o parte, reprezentativă sau nu a cetățenilor. Mai mult, alegerea și realegerea unor edili ticăloși într-un singur tur de scrutin, unii dintre ei cu vechi ștate și mandate la primărie, vor influența decisiv și soarta alegerilor parlamentare, care urmează după locale!

Deocamdată, ticăloșii jubilează, și-au adus din nou apă la moară!
Doar o minune, Dumnezeu sau cetățenii, alegători responsabili ar mai putea întoarce roata la alegerile parlamentare!
-----------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu