joi, 12 martie 2020

Funcționarii ”speciali” din administrațiile locale



Nu se tratează nici cu vaccin, nici cu antidot

Constatăm cu toții că inaccesibilitatea la angajare în instituții de stat, în special, lipsa de perspectivă a multora dintre tinerii dezamăgiți că sistemul PCR le afectează grav viitorul, îi determină să plece cu miile din țară. Cel mai elocvent exemplu este cel al tinerilor medici, care preferă să ia drumul străinătății, văduvind astfel țara natală de profesioniștii atât de necesari în sistemul național de sănătate. Efectele acestui exod al tinerilor absolvenți de studii superioare se văd mai ales în vremuri de crize puternice, cum este cea de acum a coronavirusului, când s-a constatat, ce surpriză, că România are un deficit important de medici epidemiologi și nu numai!

Din când în când, opinia publică mai află despre ”înălțătoarele fapte de arme” ale angajaților funcționari  cu epoleți, cu stele de la niște primării importante, cum este cel de acum al ”milițianului” de la ADP, sector 4 București, care prin omisiune a reușit să-și contamineze propria familie, colegi/colege mai mult sau mai puțin apropiați, doctori și să bage în carantină și un spital militar! Iar înainte să fie depistat pozitiv cu mortalul coronavirus a reușit să împartă și 120 de mărțișoare, la tot atâtea domnișoare și doamne, pe care este posibil să le mai și pupat! Asta da ”performanță”, care este posibil să mărească serios numărul persoanelor contaminate, este o chestiune doar de timp. Cât despre pedeapsă, să vedem dacă i se va întâmpla ceva, cum ar fi o amenda sau nu știu ce altă sancțiune pe care ar merita să o primească ori va fi pedepsit doar de divinitate!

De mai mulți ani, percepția mea este că multe administrații locale ale unor orașe sau primării de sector bucureștene mai cu seamă, dar și din alte județe, sunt căptușite ca să nu zic căpușate cu tot felul de persoane provenite din rândurile militarilor, fie de la Interne, de la Armată sau din alte structuri. Pensionari! Ofițeri superiori, unii cu foste funcții înalte în structuri, trecuți în rezervă la vârste în jur de 50 de ani! Unii, pe lângă pensiile normale primesc și pensii speciale, al căror cuantum, se știe, nu este de ici de colea. Dar aceste venituri se pare că nu le ajung și nu știu cum fac, dar reușesc să ocupe posturi frumoase în administrațiile locale și sunt oameni de bază și încredere pentru edilii din primării.

În multe cazuri, aceste mâini drepte ale primarilor vin la pachet, după angajare și cu diverse rude apropiate, neamuri, cunoștințe, care mai de care mai specialist în administrație publică locală! De mult timp, aleșii locali în special cei realeși preferă să se înconjoare cu pensionari mai mult sau mai puțin tineri, proveniți din structurile militare.  Încă o percepție personală cred că și a multora dintre concetățeni noștri, este că aceste ”armate” din administrațiile locale colaborează foarte bine cu o altă droaie de angajați ai multor administrații locale, în speță grupările de oameni certați cu legea, să nu zic interlopi sau infractori că nu-i frumos!!!

Aceștia sunt ”specialiștii” funcționari de bază și de vază ai unora dintre primăriile cu bugete importante, care lucrează în ”folosul comunității”! În unele cazuri, amprenta acestora este atât de evidentă încât ai senzația că primarul ales este doar un breloc la epoleții specialiștilor!!! Cel puțin, în Capitală, mie așa mi se pare! De multe ori acești angajați ”speciali” au și roluri de protecție informativă și siguranță pentru șefi, dar pot constitui și o curea de transmisie pentru alte persoane cu funcții politice sau nu din alte structuri. Sau un cordon de control al edililor!

Cum sunt aleși, selecționați și încadrați aceștia în detrimentul sutelor de absolvenți de studii superioare, mai ales cei cu specialitate în administrația locală, care n-au relații, pile, cunoștințe și nici rude sau nu sunt înscriși într-un partid sau altul aflat câștigătoare în alegeri, nu știu! Așa o fi la noi respectată sintagma ”egalitate de șanse”, ceva ca și inexistent!

Se pare că nu s-a descoperit încă nici vaccinul nici antidotul pentru acești funcționari ”speciali” ai administrațiilor locale! Ce vroiam să mai întreb în final, cine verifică, dacă verifică, toate aceste angajări ale ”specialilor” din administrațiile locale sau din alte instituții de stat, funcționari care pot învârti lucrurile într-un fel sau altul și care încasează sume importante de la bugetul de stat la care sunt conectați?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu