joi, 27 aprilie 2023

Curieri politici

 


”Bunăstare” pentru tot poporul, fraților!

Să trăim bine!


Doar pentru aceeași guvernanții și politicienii cu ochelari de cal, orbi, rupți de realitate și învârtitori în lumea lor mincinoasă lucrurile par că stau exact invers decât în statisticile negative, care nu le confirmă niciodată guvernările pozitive pe care doar ei le văd!

Dacă cetățenii resimt și suportă greu creșterea continuă a prețurilor și scumpirea vieții, guvernanții și politicienii văd pe dos, cum prețurile scad vertiginos, în timp ce li se pare că și calitatea vieții oamenilor crește!!!

Ei nu văd nici pierderi, nici deficit!

Ei constată și declară doar realizări!

Adică, livrează!

”Livrează” un termen drag politicienilor puterii!

”Livrează”, dar doar în viziunea lor!

Astfel, cresc și promisiunile!

Numai că ce ”livrează” guvernanții este ieftin, sunt lucruri imaginare, fără valoare și nu-i costă mai nimic, în timp ce statisticile reci relevă o scumpire a vieții a dracului de reală!

În timp ce cetățenii de rând constată o gaură tot mai mare și ireparabilă în bugetele personale de asigurare a traiului zilnic, din cauze reale, guvernanții nu văd nicio gaură neagră în bugetul statului și se asigură ca ștăbimea, boșii și clientelarii politici au toate condițiile și sinecurile impuse de statutul lor și fac totul pentru popor și țară!

În plus, ”livrează, livrează” ritos, cu morgă, cu emfază, gras mediatic ceea ce vrea să audă ”prostimea”, care cere în inconștiența ei tăierea pensiilor speciale și eliminarea căpușelor bugetare.

Ultima livrare populară, cea mai sonoră și de impact la prostime este impozitarea suplimentară a specialilor, a tinerilor pensionari cu joburi și sinecuri speciale la stat asigurate de camarilele de partid și de stat!

E ”livrarea specială” a marelui lider pesedist la butoane, Marcel Ciolacu, a puternicului partid roșu, PSD, care își pregătește terenul pentru preluarea conducerii rotativei politice pe care tot roșii o conduc de fapt, de la ”geniala găselniță” a lui Iohannis și până acum!

O livrare specială pentru prostime, dar în același timp și un fel de rezolvare fictivă a marii găuri nerecunoscute din bugetul de stat, care nu mai face față cerințelor de cheltuieli și presiune financiară ale țării.

O altă ”livrare specială” de interes național, ”salvatoare” a marilor fermieri și latifundiari români de partid și de stat, de ultimă oră, ne-a fost comunicată de nemuritorul și exaltatul ministru al agriculturii.

Vă amintiți de bătrânul ”cormoran” Petre Daea, care făcea pe disperatul, acum câteva zile, cerând ajutor colegilor de guvern și de partid-”Salvați-mă, fraților, că sunt multe puști îndreptate spre mine!”

Pus sub presiune de fermierii lui care acuzau faptul că nu-și mai pot vinde grânele cu preț din cauza importurilor neimpozitate din Ucraina afectată de războiul rusesc de agresiune și că Uniunea Europeană nu le acordă despăgubirile cerute!

Ei bine, marele patriot Daea, salvatorul agriculturii românești, a făcut totul, s-a luptat la sânge pentru oamenii lui și a anunțat victorios, a ”livrat”, marea veste cu ajutorul Comisiei Europene, care a  suspendat temporar importurile de produse agricole și agroalimentare neimpozitate din Ucraina!

Astfel, fermierii, afaceriștii români sunt ”salvați”!

În realitate, la polul opus, simplii cetățeni, consumatorii români care beneficiau pe piața noastră de produse alimentare mai ieftine din Ucraina, vor avea parte de noi scumpiri la alimente, la produsele de bază, cu prețuri mai mari din partea producătorilor și intermediarilor noștri, patrioți!

Pâinea, zahărul, uleiul și alte produse alimentare de bază vor fi mai scumpe pentru populație odată cu suspendarea importurilor din Ucraina și a salvării fermierilor români, nu?

Sau poate marii fermieri, afaceriști și intermediari români de partid și de stat vor livra și ei produse agricole și agroalimentare de bază, la prețuri decente nu nesimțite, raportate la veniturile majorității populației și consumatorilor români?

Mai contează!?

Din când în când, destul de des și periodic, an de an, apar statistici, rapoarte europene, internaționale în care prestigioase instituții occidentale care ne monitorizează printre alte țări și pe noi, ne aduc România în prim plan.

Uneori, în unele domenii, la anumite lucruri, fapte, realități, chestii pozitive suntem printre codașii țărilor analizate, la fel cum în altele, negative, ne situăm printre țările fruntașe în clasamentele, topurile făcute de instituțiile statistice internaționale.

Eurostatul este un barometru destul de relevant în ceea ce privește analiza și evidența mersului lucrurilor în țara noastră, precum și în restul țărilor europene.

Fruntașă în UE!

Ultimul raport al Eurostat plasează România în topul țărilor UE cu cea mai mare creștere a prețurilor la energie, electricitate și gaze, în ultimul an!


Pentru românii de rând care se confruntă permanent cu creșterile necontenite de prețuri, cu inflația și efectele negative ale acestor creșteri în economie, în societate și în viața de zi cu zi, nu sunt o noutate, ci o realitate crâncenă.

Cum să înțeleagă oamenii de bun simț cum de este posibil ca România țară producătoare de gaze, petrol, energie are printre cele mai mari prețuri în domeniu din Europa!

Prețuri pe care nu mai pot să le suporte în ciuda așa ziselor măsuri de protecție care le sunt ”livrate” din când în când, ca de o supapă sub presiune, de guvernanți!

Important este că grija, eforturile fără precupețire și măsurile manifestate plenar la nivel de partid și de stat ”livrează” oamenilor ”bunăstare”!

”Bunăstare” la sânge!

Atenție, atenție, tovarăși!

Da-ți câte o pungă de bunăstare la fiecare, să ajungă la tot poporul!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu