joi, 4 mai 2023

România e vie ! România trăiește din plin !

 

Niciodată drumul românilor spre bine nu a fost ușor !

Oricât de mult s-ar strădui învățătorii de rit vechi sau mai nou, care ne-au băgat pe făgașul roșu și ne-au ținut zeci de ani în lagărul comunist și oricât se reîncearcă readucerea noastră în sfera de la răsărit, acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată !

În ciuda alegerilor proaste, a promovării și urcării în funcții politice, parlamentare, legislative, executive a cozilor de topor, zarurile au fost aruncate de România atunci când a ales calea euroatlantică !

Oricât aur s-ar propaga și cheltui, nimeni și nimic nu ne mai poate întoarce  înapoi !

Timpul și drumul actuale ale României sunt ireversibile ! Calea este una singură în ciuda propagandei nocive, toxice lăsate să zburde liber, în ciuda prostirii și alegerii multora dintre concetățenii noștri mai naivi și rătăciți !

Acum, se vede cu ochiul liber, simțim și trăim cu toții în țară, în ciuda tuturor necazurilor, greutăților și ofurilor, într-o România din ce în ce tot mai efervescentă !

România e vie ! România trăiește din plin !




În România actuală câmpiile sunt galbene, verzi, colorată de lanurile de rapiță, grâu, cereale și alte culturi vegetale ce se bucură de bogăția pământului românesc, care produce în ciuda secetelor prelungite din ultimii ani și a otrăvirii cu tot mai multe chimicale1

Munții sunt verzi, pădurile respiră în ciuda distrugerilor și defrișărilor care le-au afectat și le afectează grav de zeci de ani !

În România de azi chiar dacă se mai și fură, distruge și demolează cu bună știință sau din prostie, mai mult decât atât se lucrează și se construiește !

Chiar dacă patrihoții naționali sau de aiurea, prin comportamentul lor, ne spun că nu pot produce românii și o țară atât cât pot ei fura !

În ciuda hoților și patrihoților, țara se dezvoltă continuu, chiar dacă nu în ritmul în care ar trebui și în care ne-am dori, chiar dacă nu mereu se respectă întocmai standardele de calitate și siguranță, în România se construiește acum, în acest timp, în aceste zile mai mult ca niciodată !

Se dezvoltă infrastructură, se investește în economie, chiar dacă aceasta nu duduie cum zice de multe ori propaganda politică, după cum dorește,  se mișcă lucrurile și în teritoriu, inclusiv în zonele rurale nu doar în marile aglomerări urbane.

Se observă un mai mare impuls, interes și preocupări de dezvoltare în comunitățile locale, inclusiv în zone defavorizate, până mai ieri uitate de lume și de autorități !

Este adevărat că banii europeni, chiar dacă din aceștia nu se poate fura chiar așa cum ar vrea unii, fără număr, chiar dacă nu sunt accesați cum trebuie, iar politicienii de la putere nu sunt în stare, nu pot, nu-i duce capul sau nu sunt de capul lor să îndeplinească cerințele și jaloanele obligatorii pentru accesarea completă a sumelor destinate României, constituie o motivație de a-i folosi conform destinației lor din ce în ce mai mare printre cei interesați.

Importanța banilor europeni este vitală și pentru țara noastră, la fel ca pentru restul țărilor membre ale Uniunii Europene, în special pentru fostele țări comuniste.


Banii europeni împreună cu sumele din bugetul național  dezvoltă România !

Este o realitate tot mai evidentă !

România respiră, trăiește și se dezvoltă chiar dacă uneori, în unele domenii pare că bate pasul pe loc, că se întoarce în timp sau se autodistruge, cum se întâmplă în domeniul educației naționale, domeniu vital pentru viitorul tuturor, cel mai relevant exemplu!

Chiar și în condițiile în care educația națională pare la pământ, îngropată an de an de politicieni vremelnici și de specialiști de carton, în țară continuă să crească tineri educați, oameni pregătiți care fac eforturi și sacrificii să rămână aici și să construiască!

Până și în zona religiei ortodoxe avem semnale, simțim, vedem că se mișcă lucrurile pe un drum bun, în ciuda tuturor talibanilor din rândurile BOR și a susținătorilor acestora, în ciuda înalților prelați, ai slujitorilor simpatizanți și atârnători ai imperiului răului de la răsărit!

Chiar dacă uneori, multora dintre românii din țară ne este foarte greu, ni se pare că lucrurile merg din rău în mai rău, în ciuda lucrurilor rele și a pesimismului, în România numai cine nu vrea să vadă și să accepte, nu vede realitatea lucrurilor bune!

Oricine însă, poate vedea, simți, trăi pe pielea lui că lucrurile merg ireversibil pe calea cea bună !

În România actuală în general, se muncește tot mai mult, se trăiește puțin mai bine, mai decent, mai omenește, iar perspectivele sunt pozitive !

Pe de altă parte, avem și tot mai mult circ trist, fără umor, circ idiot, fără spirit atât în Parlament, cât și în spațiul public unde niște cozi de topor își fac mendrele sau cheamă cetățenii să protesteze față de cei care ne-ar fura țara, copiii, pădurile, aurul…nu că nu ni le fură tot hoții noștri naționali, patrihoții mioritici…uscăturile care-și doresc cu ardoare să rămână în continuare sau să acceadă la butoanele puterii cu ajutorul naivilor prostiți, manipulați și chemați să protesteze și să voteze !

Circul și circarii politici sau de orice fel sunt trecători ca fumul !

Lucrurile bune, trainice, valoroase care se fac acum sunt importante, pentru viitor !

 

În România de astăzi lucrurile se mișcă într-un ritm din ce în ce mai alert, în toate domeniile, în toate direcțiile, atât în bine cât și în rău!

Mai mult în bine !

În ciuda a tot ceea ce ar trebui să se facă bine și nu se face nemțește, în ciuda politicilor dezastruoase ale guvernanților, în ciuda politicienilor și administratorilor de țară incompetenți, corupți, ticăloși, în ciuda hoților și iubitorilor de orci, România merge înainte !

În ciuda justiției șchioapă și cu capul spart, a nerespectării în multe domenii a drepturilor omului, a statului de drept, în ciuda imoralității guvernanților, a discrepanțelor sociale tot mai evidente și a diferențelor tot mai evidente între clasele sociale, mersul lucrurilor are un sens pozitiv !

În ciuda nedreptăților de tot felul, societatea românească nu mai poate fi scoasă și întoarsă de pe drumul greu, sinuos, întortocheat, cu hârtoape pe care a apucat-o !

În ciuda eforturilor și disperărilor marilor ”prieteni” de la răsărit, în ciuda cozilor de topor pe care le cultivă și le folosesc aici, România se află pe un drum ireversibil, fără întoarcere către valorile democratice, europene, occidentale din care nimeni nu o mai poate întoarce !

Târâș, grăpiș, mai de voie mai de nevoie, trasă, împinsă, biciuită, iubită, înjurată, detestată, folosită, România noastră, a voastră, a tuturor care mai trăim aici ne arată pe zi ce trece că este tot mai vie !

Și mai apreciată și importantă pentru lumea civilizată și țările cu valori democratice.

Oamenii sunt vii, românii cu toate defectele și tarele lor merg înainte, dar nu pe vechiul drum al tovarășilor, ci pe drumul unui viitor mai bun, mai frumos, chiar dacă le este și le va fi infinit de greu să nu se abată de la calea bună !

----------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu