joi, 13 iulie 2023

Cu cine desparte Ciolacu răul de bine

 

Cu cine controlează Guvernul azilurile din România


Controalele au fost și au trecut, fără urmări pozitive, fără consecințe față de vinovații care și-au continuat activitățile fără probleme! Treaba ticăloșilor a mers înainte, strună!

Și ce dacă!

Așa este posibil să se întâmple și acum, cu tot scandalul, cu toată agitația, cu toate demisiile, demiterile de fațadă și acarii păuni de serviciu, aruncați de ochii opiniei publice.

Cine sunt instituțiile, cine sunt cei din echipele de control care au făcut verificări înainte de izbucnirea scandalului?

Nu cumva sunt aceiași cărora li s-a ordonat și acum de Ciolacu să facă noi controale la nivel național, chiar dacă acești controlori au fost mat acum echipe mixte formate din oameni de la mai multe instituții?

Sau schimbat acești controlori responsabili între timp, le-a crescut calitatea profesională, conștiința, moralitatea sau doar zelul manifestat la ordinul șefului mare?

Se vor face și acum rapoarte, analize, dosare, dar cei care le vor citi, analiza, rezolva nu sunt aceiași oameni dinainte?

Vor lua ei cu adevărat măsurile necesare după luarea la cunoștință a realității din teren, se vor îndrepta lucrurile vizibil, se vor recupera daunele materiale că daunele umane, viețile oamenilor distruși nu mai pot fi salvate, iar vinovații adevărați, de sus până jos, vor fi ei cu adevărat pedepsiți conform faptelor lor?

Cine vor fi cei care ar trebui să aplice legea așa cum trebuie, nu cumva sunt aceeași cu cei care trebuiau să o aplice și până acum, dar nu au făcut-o?

Avem alte instituții, alți responsabili acum față de cei dinainte, care să facă dreptate și să pună lucrurile pe calea cea bună, ca ”o reacție normală în democrație”, să elimine răul și să pună binele în față?

Nu cred! Dar nu contează ce cred eu sau alții, contează ce se întâmplă în realitate!

Nimeni nu-i putea scoate pe salvatori peste noapte, din pălărie, nici măcar sloganele și promisiunile cu morgă ale actualului șef de guvern, oricâte declarații publice ar face!

Pun pariu că în câteva zile, focul de paie al anchetelor privind lagărele ororilor și alte așezăminte sociale se va stinge, ca și cum n-ar fi fost, iar marii vinovați adevărați, intangibili, își vor vedea în continuare de afacerile și interesele lor!

Poate vor plăti de ochii lumii niște acari păuni, niște ghiborți, plevușca mică din șanțurile ticăloșilor, a cărei soartă este oricum ca un fum1

Rechinii adevărați, inclusiv cei politici, se vor liniști, iar la anul sigur îi vom vedea nu doar pe listele electorale, ci chiar cocoțați pe funcții de aleși ai poporului, care-i va alege ca pe noii, dar vechii, salvatori ai patriei!

Dar ce s-ar întâmpla dacă aceste controale naționale ordonate de guvern, ar fi făcute de echipe de control străine, formate din persoane integre, calificate, fără interese și încrengături cu caracatița societății românești, iar vinovățiile și pedepsele ar fi stabilite de justițiari străini, cu adevărat competenți și independenți?

Vor fi aceleași rezultate ca cele făcute de ai noștri, aceiași din anii trecuți, de acum și de mâine?

Ceea ce se întâmplă acum la noi, cu mega declarații ale guvernanților și altor șefi de instituții, cu demiteri, demisii și acari păuni, înlocuitori, măsuri de formă... sunt doar frecții la picioare de lemn, în buna tradiție mioritică!

Cine să rupă la noi pisica în două? Mai bine o trag de coadă, să zică doar miau, și o lasă liberă la cașcaval!

Acum, noul prim ministru Marcel Ciolacu spune poporului că îl doare rău la basca democrației social-democrate și că va găsi rezolvări, care să aleagă răul de bine!

Cine-l crede?

Agenda zilei de joi, 13 iulie 2023, a fost anunțată public de șeful guvernului:

Controale în lagărele ororilor și în toate așezămintele sociale, în urma cărora se vor face modificări structurale și îmbunătățiri ale condițiilor de trai și îngrijire pentru persoanele vulnerabile internate în acestea.

Aceasta a fost ”o reacție normală într-o democrație”, cum a declarat prim ministrul Marcel Ciolacu, cel care a ordonat controalele naționale și măsurile care se vor lua după încheierea acestora.

Actualul șef al Guvernului a promis că se va cerne răul de bine, iar lucrurile se vor îndrepta în această zonă extrem de sensibilă și delicată, în care unii neoameni și-au bătut joc de viața altor oameni, oropsiți ai sorții.


În zilele care au urmat mega scandalului cu ororile săvârșite sub ochii tuturor, s-a instituit tot mai mult sloganul ”Toți știau!”, cu referire la toți factorii de răspundere din instituțiile abilitate cu responsabilități în zona asistenței sociale, a controlului, măsurilor și respectării legii, inclusiv fostul premier Nicolae Ciucă!

Sloganul revoltei populare, ”Toți știau!”, trebuie completat cu restul propoziției care reflectă realitatea ”Dar nu i-a durut nici măcar la bască, astfel că nu au făcut nimic!”

Acum toți/toate instituțiile, organizațiile, inclusiv înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe au sărit și sar, spunând că le pasă!

Astfel, au fost posibilă continuarea nestingherită, la vedere, a abuzurilor ale căror consecințe sunt distrugerea demnității și vieții unor oameni, pe de o parte, de pe urma cărora banii curgeau și îi îmbogățeau pe ticăloșii care comiteau întregul lanț de fărădelegi, începând de la marii boși politici și cu funcții ministeriale, administrative, manageri de instituții, cei cu atribuții de control și responsabilități și până la ultimii trepăduși angajați să facă cele mai grele și mărunte sarcini în lagărele de exterminare.

Într-o societate normală, cu instituții funcționale conform legii, astfel de abuzuri nu se puteau desfășura nestingherite, chiar dacă au existat și până acum controale, rapoarte și reclamații!

Într-o societate normală s-ar fi luat inclusiv urma banilor produși prin exploatarea oamenilor din aceste centre, s-ar fi luat măsuri, s-ar fi întocmit dosare penale și s-ar fi dat sentințe în instanță!

Acum, sub presiune, premierul Ciolacu a dat ordin să se facă sute, mii de controale în toată țara, promițând că va rezolva situația gravă în care s-a ajuns!

Dar și înainte au fost controale, chiar dacă nu de amploarea celor de acum.

Și ce dacă!

Închei acest text cu imagine de la breking-news-ul lui Ciolacu, aceiași dată, 13 iulie, în care mai marele politican o îmbrățișează și o pupă pe politiciana, colega de partid și de guvern, arătata cu degetul de mulți români, Gabriela Firea!

Oare ce o semnifica gestul?

Unii zic că arată susținerea, alții mai bătrâni și-ar aduce aminte de sărutul de adio al lui Gorbaciov pentru Ceaușescu, cine știe?

Căldură mare, tovarăși!

Cică pe 13 iulie ar fi cea mai călduroasă zi din acest an!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu