joi, 8 februarie 2024

Corupția ca armă electorală

 


Cât de mare este impactul justiției în an electoral?


Anul acesta electoral a început cu acuzarea de corupție a unor oameni influenți din cele două partide mari din România, PNL și PSD, dar și cu membri din alte formațiuni politice cu potențial mare de clasare pe locurile câștigătoare ale alegerilor, cum ar fi AUR.

Mai nou, chiar și USR-ul care se lăuda până acum că nu are cercetați și anchetați membri de seamă, oameni aflați în demnități publice de corupție, a intrat pe lista acuzaților prin viceprimarul orașului Brașov, Flavia Boghiu, care-și acuză un adversar politic de la PNL de plângeri nefondate împotriva sa.

Bătălii de genul acesta, fără scrupule, se dau de obicei între adversarii politici ai unor partide care doresc să preia sau să-și mențină puterea fie în administrația locală, fie în parlament, la europarlamentare sau prezidențiale.

De multe ori, justiția care trebuie să rezolve conform legilor în vigoare, nepărtinitor și independent astfel de dosare în care sunt implicați oameni politici, este acuzată la rândul ei de unii dintre cei vizați de acțiuni de corupție!

Vom vedea cum va trata justiția noastră astfel de cazuri în acest an, dacă și cât de mult vor fi influențate alegerile electorale din țara noastră!

Mai mult, după alegeri opinia publică ar putea avea o percepție mai clară asupra statului de drept din România, dacă justiție este și va fi nepărtinitoare, neimplicată și neaservită politic!

Importanța corectitudinii actului de justiție în anul cu patru rânduri de alegeri este esențială pentru a împiedica politicieni corupți, penali, infractori, oameni pătați, dalmațieni și marionete ale unor partide sau diverse grupuri de interese mafiote ori din alte țări să ajungă aleșii noii puteri din România!

 Ca întotdeauna în prejma campaniilor electorale și în timpul acestora, în România, se intensifică plângerile, cercetările, dosarele și acțiunile în justiție la adresa candidaților la diverse demnități publice, fie că sunt politicieni notorii ai momentului, reșapați politic sau politicieni anonimi scoși din pălărie, apăruți din spuma mării sau din laboratoarele specializate în crearea oamenilor noi în politică.

S-ar putea spune că astfel de acțiuni intensificate în perioadele electorale se fac intenționat de către unele persoane interesate, politicieni sau nu, pentru a-și compromite adversarii-candidații și a câștiga un avantaj hotărâtor la urne.

De obicei, în atacurile publice, în datul la gioale între concurenții de pe listele electorale, sunt implicate instituții și persoane publice din diferite sfere ale poliției, justiției și presei, care, evident că propagă și aduce la cunoștința opiniei publice, analizează și despică firul în patru în privința acuzaților-candidați.

Mai mult, există și instituții de presă înființate, patronate, finanțate și folosite incorect, nu în scopul informării oneste, nepărtinitoare a opiniei publice, ci pentru manipularea masei votanților în favoarea unor partide sau altora, unor candidați sau alții.

Este așa zisa propagandă toxică ale cărei consecințe le vedem și constatăm cu toții cei din societatea românească, după faptele și acțiunile multora dintre aleșii poporului.

Și anul acesta, chiar dacă nu s-a dat startul oficial campaniei electorale, se simte deja în percepția publică faptul că au început atacurile diverse, sub toate formele, între partidele politice și oamenii susținuți de acestea pe listele electorale pentru câștigarea voturilor la urne!

Au început deja să fie făcute plângeri, cercetări, să se deschidă dosare unor oameni politici potențiali candidați pe listele electorale la cele patru rânduri de alegeri de anul acesta, fie că sunt locale, europarlamentare, parlamentare sau prezidențiale.

Acuzații, ca de obicei, își acuză la rândul lor detractorii, care în buna tradiție a politicii românești sunt din alte partide adversare, concurente sau sunt persoane cu simpatii politice folosite pe post de acuzatori!

Astfel de acuzații, preponderent pe fapte de corupție, pot fi fondate sau nefondate! Ulterior, după încheierea acțiunilor justiției în dosarele speță, se vede dacă au existat vinovați cu adevărat sau plângerile au fost făcute doar pentru compromiterea adversarilor politici.

--------------------------------------------------------------------------------------

 Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO10BREL0005540221760100

SAU

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu