joi, 2 decembrie 2021

Patrihoția nu-i a lor, ci a urmașilor, urmașilor lor

 

Cine a furat ciolanul și fasolea de Ziua Națională a României


Să se facă o comisie parlamentară de anchetă, să se autosesizeze organele, să se cerceteze, justiția să-și facă treaba pentru aflarea adevărului și pentru dreptate! Să se autosesizeze UE și NATO, Rusia și China la un loc, dacă pot să ne ajute urgent! Așa să ne ajute Dumnezeu!

-Ce ați făcut cu tradiția, tovarăși, tocmai voi care vă bateți cu pumnul în piept pentru păstrarea tradițiilor?

Rău au ajuns amărăștenii, parcă mai rău ca niciodată, dacă boșii zilelor noastre nu le-au aruncat acolo, în piețele și locurile publice obișnuite, un os, o firimitură din tradiționalele produse românești, la fel cum primeau în fiecare an, de se fericea poporimea, stingând foamea națională pentru câteva ore!

Păi, se poate tovarăși? Tocmai voi, cei cu grija poporului, reveniți acum la putere, vă bateți joc de oameni?!!!

Anul acesta a fost/este cu lipsuri, așa cum pare a fi și anul care vine pe repede înainte. Nimic nou sub soare, dar cu se face că de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, au lipsit fasolea și ciolanul, micii și berea, sarmalele și mămăliga săracilor?

Iar acest lucru nu s-a întâmplat din cauză că ar fi sărăcit țara de tot, mai are, dar nu poate produce cât pot alții fura, ci din lăcomia și zgârcenia celor care se bat pentru ciolanele ei. Că de mult timp avem o ciolaniadă naționale în desfășurare, ajunsă în ultimele luni, în fazele ei superioare, la guvernare, unde cei care pun mâna primii pe ciolan nu-l mai lasă nici morți, dar să mai dea și la sărăcime.

Populimea nu mai are nevoie de  ciolan și fasole, se umflă cu promisiuni, chiar dacă acestea nu țin de foame nici măcar în perioadele electorale. Dar cu toate acestea, după expresia celui mai înalt personaj temporar de la Cotroceni, poporului trebuie să i se livreze ceva, mult și rapid. Ceva cu care să se bată pe burțile grase de promisiuni, cu mândrie patriotică.

Totul pentru popor! Totul pentru patrie! Trăiască România!

Să fie bine! Să nu fie rău! Poate pe viitor, chiar dacă vor fi aceeași, tot ei, rotiți ciclic la putere, de Ziua Națională, autoritățile să organizeze Jocurile minciunilor și foamei pentru tot poporul fraier și prost, sub egida înaltului patronaj al patrihoților puterii politice.

Acum câțiva ani, întrebam într-un text ”A cui mai este România noastră? A poporului, a cui?” Anul acesta mi-am dat seama că toată lumea știe de fapt a cui este țara noastră românească-România este a Partidei Patrihoților Naționale-multicolori politici și nepolitici!

Patrihoții patriei la care în fiecare an, cu acest prilej de sărbătoare, li se umflă mândria națională sub paltoanele scumpe și în portofelele personale, în conturile de partid sau de gașcă.

Sub ploaia de stele ghenerale primite, mai vechi sau mai noi!

Păi de ce țin dregătorii mâinile la buzunarele din dreptul inimii? Ca să-și protejeze patriotismul din portofele, se vede cu ochiul liber, clar!

”Noi suntem români, noi suntem români! Noi suntem aici pe veci stăpâni!”

Păi cine să fie mai patrioți, mai mândri de neamul lor cel strămoșesc, de mămăliga dacică, decât marii oameni de partid și de stat, reprezentanți aleși sau numiți ai poporului ajunși la putere? Nu sunt ei demni păstrători ai patrihoției naționale pe care o dau din neam în neam, din gașcă în gașcă, din grup organizat în grup organizat mai departe alor lor?

Patrihoția nu-i a lor, ci a urmașilor, urmașilor lor, în veci! Doamne ferește!

Chiar dacă între ei se mai alungă unii pe alții de la ciolan, fasolea nu prea îi interesează chiar dacă actualmente bate la preț kilul de carne de porc, găsesc întotdeauna drumul spre măcelăria numită România, fie se întorc ei înșiși, fie că își aduc urmași educați special să continue grija pentru jaful avuției acesteia. Iar noii patrihoți, cățeii tineri, se dovedesc întotdeauna mai flămânzi, mai lacomi, mai aprigi și demni urmași ai înaintașilor lor politici la putere.

În fiecare an, de 1 Decembrie, este un prilej ca patrihoții partidelor și puterii politice din România, orice culoare ar avea aceștia/acestea, să-și etaleze patriotismul deșănțat și de paradă!

 

Își pun cocarde tricolore, insigne peste paltoanele scumpe.

 

Își țin pătrunși până-n măduva ciolanelor proprii mâna la piept, pe inimi sau portofele, știind în ce țară trăiesc.

 

Primesc solemn onoruri militare, rapoarte, simțind cum îi apasă responsabilitatea stelelor, văzute sau nevăzute, proprii de pe umeri!

 

Populimea îi privește cu admirație, invidie, îi mai și înjură cu foc, dar pe ei nu-i atinge plebea cu nimic, nici măcar cu vorbe de ocară.

 

Sunt atât de pătrunși de importanța lor proprie, de faptul că au ajuns să fie cine sunt în fruntea țării. Sunt esențialii puterii politice ai zilelor trecute, prezente și din ce se întrevede, probabil și ai zilelor ce vor urma.

 

Au prim planul, sunt mediatizați mai mult decât oricine, idolatrizați, cultivați de presa în genunchi, la comandă, mai mult decât oricând!

 

Unii dintre acești membri ai patrihoției naționale sunt nu doar pătrunși în cuget și în simțiri, de solemnitatea momentului, zilei naționale, ci sunt și mai oportuniști, mai pragmatici decât alții. Folosesc prilejul de a mai câștiga ceva capital de simpatie, de a mai face băi de mulțimi, de a mai strânge ceva pentru alegerile următoare.

 

Chiar și hoții dovediți dintre acești politicieni de moment, ”esențiali” ai țării, unii care au fost condamnați, au făcut pușcărie, au scăpat, au rămas și cu banii, vor înapoi la ciolanul românesc. Și nu se sfiesc să dea mesaje patriotice poporului, înfierând proletar hoția celorlalți, uitând complet de propriile fapte, asigurându-l de patriotismul lor fără margini, de iubirea față de scumpa țară și valorile acesteia tradiționale!

 

Ce nu am văzut anul acesta de Ziua Națională a României- nu am văzut să fie reprezentați sau măcar să se amintească public de cei din linia întâi de luptă împotriva Covid 19, fie că sunt militari, fie că sunt civili, salvatori de pe ambulanțe sau spitale!

De parcă criza sanitară, pandemia covid s-ar fi încheiat și nu mai există deloc! De parcă nici salvatorii sanitari nu ar fi existat, la fel cum nu ar fi existat/există niciodată milioanele de infectați și zecile de mii de morți!

Tot în spirit tradițional românesc, în zi de mare sărbătoare, marii dregători ai momentului au uitat realitatea de pe frontul medical, unde la fel ca și pe câmpul de luptă militar, se duc lupte grele, pe viață și pe moarte, pentru români și pentru România.

 

Întrebarea mea și a altor români nepatrihoți, pentru la anul și la mulți ani este și va fi aceasta:

-Credeți că este posibil ca pe viitor, vreodată, la Ziua Națională a României să defileze și Justiția cu balanța dreptății și marii corupți după gratii sau mai degrabă mărșăluiesc la paradă, patrihoții nației cu justiția în lesă?

--------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

 

Un comentariu:

  1. După ce vorbiti (cu destulă pricepere) despre „patrihoție” veniți cu conturile în lei și în euro... întinse. Nu-i cea mai frumoasă soluție și, bănuiesc, nici cea mai eficientă.
    Sunt mulți (sute!) care scriu bine, chiar foarte bine și foarte mult, dar nu întind... conturile. Încearcă să vezi pe Constantin Cucu (medic), pe Gheorghe Piperea (avocat), pe Cătălin Borangic (istoric), Sebastian Lăzăroiu (scriitor++). Nu sunt „încolonați” și, oricum, nu vă sunt adversari în idei și principii.

    RăspundețiȘtergere